Krigen i Gaza, 2008/2009

af Kim Andersen
Lagt på d. 03/01-09Det kontinuerligt tilbagevendende problem i mellemøsten, har så lang en historie, at de færreste kan huske og sammenholde den virkelighed der må kendes, for at kunne bedømme retfærdigt i den uendelige krig mellem arabere og jøder. Lettere gør det ikke sagen, at verdens journalister er lige så glemsomme (og ofte forudindtaget imod Israel), som folk der ikke betales for at dække begivenhederne.

Jeg har læst i flere fora efterhånden, og støder ofte på holdninger der udtrykker mangel på forståelse for hvorfor i alverden Israel ikke snart kan stoppe, med at plage de stakkels palæstinensere. Det er - set med øjne uden præference - ikke en ansvarlig holdning, for den antyder at Israel uden grund angriber Gaza. En vigtig forståelse - virkeligheden som hver mand må kunne forestille sig selv ind i, er den uendelige irritation det er, at der fra det Hamas kontrollerede område som Gaza er, igennem otte år har regnet missiler ned over Israel.

Stan Goodenough, som er en kristen mand der som borger i Israel støtter Israels ret til sit land, skrev d. 25. December 2008:

I de sidste få timer, hvor millioner af kristne har forberedt sig på jul, vendt sin opmærksomhed til historien om Jesu fødsel og hvad det betød for menneskeheden, så har raketter regnet ned over Israelske samfund i det sydlige. Mindst 60 missiler faldt i dag - jule aften - nogle pulveriserede soveværelser og faldt kun få meter fra legepladser - hvilket forårsagede at flere gik i chok og nød.
Takket være Gud blev ingen Israelere dræbt i dag. Det kunne der så let have været....Her, i de Israelske byer i of Sderot, Ashkelon, Ashdod og Beersheba, og i alle samfund inden for 30 km fra Gaza Striben, ligger tusindvis af jødiske børn vågne i frygt og skræk for ned næste Red Dawn alarm som i hast vil sende dem af sted i ly[1]

Israel har i otte år fundet sig i disse beskydninger, for at tækkes verdenssamfundet, der til hver en tid kræver at Israel skal gå forrest og holde fred. Der kan ganske enkelt ikke være nogen i denne verden, som seriøst kan tro på, at fred er det, Hamas ønsker. Som Israels forsvarsminister Ehud Barak sagde til Fox News:

At bede os om at indgå en våbenhvile med Hamas, ville svare til at bede jer om at indgå en våbenhvile med al-Qaeda. Det er noget, vi ikke kan acceptere, sagde Barak.[2]

USA har siden 2001, næsten lige så længe Israel har fundet sig i Hamas’ og såkaldte militante palæstinenseres missil regn, jagtet al-Qaeda, og hvem i denne verden ville ikke gøre det samme? Hvor meget mere bør man da ikke støtte Israel i at få stoppet angrebene fra Hamas? Ekstra Bladet skrev:

Israel vil fortsætte den militære offensiv i Gazastriben, indtil det opnår en ændring af magtbalancen mellem den israelske stat og den militante Hamasbevægelse, som regerer i Gaza. Det siger den israelske udenrigsminister, Tzipi Livni.[3]

Modsat det, som mange - inklusiv ”palæstinenserne” siger, så handler det for Israel ikke om krig mod det ”palæstinensiske” folk, men om - med al selvfølgelighed - at stoppe Hamas. At kampen til tider ligner en krig mod det ”palæstinensiske” folk kan ikke undgås, for der er mange ”palæstinensere” der støtter Hamas og deres krig mod Israel:

JERUSALEM - Nidal Tahbub kniber sine grå øjne sammen. Den velklædte, høje palæstinenser har indtil nu talt roligt om sin frustration over de israelske angreb mod Gaza. Men adspurgt om angrebene vil svække opbakningen til Hamas, bliver stemmen mere snerrende.
Palæstinenserne vil sympatisere med Hamas. Hvis israelerne prøver et udslette Hamas, vil modstanden brede sig i hele folket. Hvert eneste barn her har set på denne massakre, og de vil gøre modstand. Du kan ikke skabe fred med folk, der udfører massakrer som denne,siger han.[4]

Det er et stort problem at ramme Hamas, for de gemmer sig bag befolkningen, og befolkningen lader sig være kanonfoder.
Se dette eksempel.


Israel har det militære formål at gå foran og beskytte befolkningen, mens Hamas iklæder sig privatbeklædning, og gemmer sig blandt Gaza’s borgere, mens de ofte målrettet går efter israelske børn på vej i skole, og mænd og kvinder på vej på arbejde.

Den glemte historie om Gaza og Vestbredden


Før jeg går videre, vil jeg gøre dig dette klart. En anden artikel fra Information siger følgende:

Gazas eksistens er en vedvarende påmindelse om de hundredtusindvis af palæstinensere, som mistede deres hjem til Israel

Ih, hvor er det let at afsnuppe palæstinensernes historie og slette de helt afgørende passager i deres tragediefortælling for at undgå den groteske ironi om Gaza, som journalister, der dækkede enhver anden konflikt, ville fremhæve i første afsnit:

At de oprindelige og retmæssige ejere af den israelske jord, hvorpå Hamas raketter slår ned nu, er indbyggere i Gaza.

Dette er grunden til, at Gaza overhovedet eksisterer: Fordi de palæstinensere, som boede i Ashkelon - eller Askalaan, som byen hedder på arabisk - og omegn, fik frastjålet deres hjemstavn i 1948, da Israel blev grundlagt, hvorefter de endte på Gazas strande.
[5]

Denne historie, som er oversat fra The Independent[6], er ironisk nok, skønt sin egen påstand, den historie forladte version. Det er ganske enkelt løgn. I nyhedsbloggen ”Flere israelske bosættelser er på stjålen jord[7] minder jeg om den historie der starter med uddelingen af det land der her tales om:

I 1917 anerkendte den britiske udenrigsminister Arthur James Balfour igennem Balfour Erklæringen, at det, der i dag kaldes Palæstina, var tilsidesat for det jødiske folk. I 1919 blev det anerkendt på Fredskonferencen i Paris, hvor mere end 30 lande var repræsenteret, og i 1922 af Grundsætnings Erklæringen ved Nationernes Sammenslutnings (engelsk: Declaration of Principles of the League of Nations), som startede med en sammenslutning af 42 medlemslande.

Storbritannien fik mandat til at sikre, at ”Palæstina”, som var tilsidesat til Israel, igen blev det jødiske folks hjemland. England bedrog folket, og oprettede Trans Jordan (nutidens Jordan). De stjal 70% af landet, som de gav til Emir Abdullah Hussein, alene for at kæle for den arabiske olie. Dette skete få måneder før Israels genoprettelse som stat, og umiddelbart efter Englands tyveri, gik Trans Jordan i sin første arab-israeliske krig i 1948, sammen med sine arabiske naboer, hvor de indtog Vest Banken - ødelagde jødernes synagoger, slagtede og jog folket væk... Jorden er ganske rigtig stålet, men den berøvede er gjort til tyven! Landet var ved mindst 42 nationer anerkendt at tilhøre jøderne, og ikke én løftede et øjenbryn, da England misbrugte sit simple og letfattelige forvalterskab, at overrække det jødiske folk sit land.

Historiske kilder, lige fra sekulære forfattere som Josefus Flavius, til Bibelens historikere, bevidner at Israel fra oldtiden af, boede i landet. I 721 f.Kr, blev Israel, nordriget’s ti stammer bortført af Assyrien, og i 606-588 f.Kr. blev Juda, sydriget’s to stammer ført til Babylon, for efter 70 år at vende tilbage. Igen i år 70 blev jøderne jaget bort fra Israel, og siden har landet stort set været tomt (mere om det senere), og særdeles uinteressant for det arabiske (palæstinensiske) folk der bor der nu. Da Israel fik sine små 20% af sit oprindelige land, og fik det til at blomstre, fik det nyoprettede (til formålet) folkeslag ”palæstinenserne” pludselig smag for succesen.

Begivenhederne vi ser i dag, er en gentagelse af en gammel historie. Men lad mig spole endnu længere tilbage i tiden, til den tid nutidens journalister ikke tager med i sine udgivelser. En kort opsummering er som følger[8]:

I år 70 ødelagde romerne det jødiske tempel i Jerusalem. De drev jøderne ud, hvilket gjorde dem til flygtninge. Den jødiske leder Bar Kochba, forsøgte igennem fire år at generobre Jerusalem med sine 200.000 mand, som havde overlevet romernes nedslagtning. Det lykkedes ikke og i 135 gjorde romerne det endeligt forbi, pløjede Jerusalem som en mark (hvilket opfyldte den på daværende tidspunkt ca. 835 år gamle profeti i Mika. 3:12: ”på grund af jer skal Zion pløjes som en mark, Jerusalem skal blive til ruiner og tempelbjerget til kratbevoksede høje”) og forsøgte at fjerne al jødisk forbindelse til landet, ved at kalde Judæa for Palæstina. Det jødiske folk (judæerne) var nu flygtninge i de arabiske regioner, bortvist fra sit eget land igennem tusinder af år.

Mange flygtede til området omkring Yathrib (senere kaldt Medina), som igennem brutal nedslagtning blev overfaldt af Muhammed og hans håndlangere. Mange af de overlevende flygtede (i det syvende århundrede) igen, men tilbage til Judæa (nu det falske Palæstina), hvor de blev forenet med sine jødiske slægtninge som aldrig forlod Judæa. De fik af romerne tilladelse til at blive, og havde derfor boet der i århundrede efter den romerske magtdemonstration.

Som den Palæstinensiske Royale Kommissions Raport - en rapport på 423 sider fra 1937 siger:

Til alle tider, eller næsten til alle tider siden den jødiske stat faldt, har nogle jøder levet i Palæstina...Nye immigranter ankom fra tid til anden...bosatte sig primært i Galilæa, i flere byer som spredte sig nordligt mod Libanon og i byerne i Safad og Tiberias...[9]

Der har som faktum boet jøder i Israel, siden det jødiske folk blev dannet fra Jakobs tolv sønner, og blev etableret i Israel for mere end 3.400 år siden. Samme rapport fortæller at der boede omkring 12.000 jøder i ”Palæstina” i 1845. Det er ligeledes et faktum at et palæstinensisk folk aldrig har eksisteret. Hverken palæstinensisk skrift eller sprog findes, men det ”palæstinensiske” folk både skriver og taler arabisk. De er arabere.

Da jøderne i 1948 måtte kæmpe for uafhængighed i den rest af deres land, som de med nød og næppe fik tildelt, tog araberne i Trans Jordan (nu Jordan) Østjerusalem, og ragede også Vest Banken til sig, mens Ægypten stjal Gaza Striben. Alle jøder blev fordrevet og igennem nitten år, indtil 1967, blev områderne som i dag brugt til at hærge det jødiske folk, i forhåbning om at gøre Jerusalem international. I 1967 måtte Israel i selvforsvar erobre områderne tilbage. Da araberne ikke ønskede at huse sine arabiske slægtninge fra disse områder, placerede araberne selv sine egne i flygtningelejre - de flygtninge som Israel i dag også får skylden for. Der er rigeligt med land til dem også, men de er fanget i et arabisk politisk spil, som madding til at overbevise verden om, at det gamle Judæa er deres. Det er utroligt hvordan det folk som forbrydere forstår at gøre sig selv til ofre.

Se dette foredrag af en kvinde der har overlevet islamisk terror.
Se også foredraget i bedre kvalitet

Rømningen af Gaza i 2005


Allerede i 2005, efter rømningen af Gaza striben, hvor Israel for fred gav Gaza over i arabernes hånd, var der som i 1948 - 1967 uacceptabel trussel fra Gaza, og før Israel gjorde det træk der skulle gøres for at beskytte Israels borgere mod missil regnen, forsøgte forsvaret at beskytte også Gaza’s borgere på følgende måde:

Palæstinensiske indbyggere i den nordlige del af Gazastriben sagde natten til onsdag, at israelske soldater gennem megafoner havde opfordret dem til at forlade deres hjem, fordi området skal laves om til en såkaldt stødpudezone.
Ved midnat natten til onsdag kastede fly fra den israelske hær tusindvis af løbesedler ud over den nordlige del af Gazastriben med besked på at forlade området inden for 24 timer eller risikere livet.[10]

Israel ønsker sig fred med borgerne i mellemøsten. Har man fulgt årsag og handling i de Israelske områder, så ved man at Israel ikke umotiveret søger at komme hverken ”palæstinensiske” eller andre arabiske borgere til livs. Ehud Barak (Israels forsvarsminister) sagde til CNN at:

Vi har strakt vores hånd ud i fred mod det palæstinensiske folk mange gange. Vi har intet imod Gazas folk[11]

Israels handlinger viser, at den påstand ikke er løgn. Også i denne 2008/2009 konflikt, advarer Israel folket i Gaza:

Israelske fly kastede i morges flyveblade ud over det nordlige Gaza, med ordrer om at evakuere området.
På grund af angreb fra terrorister i det område, du bor i, rettet mod staten Israel, er de israelske forsvarsstyrker tvunget til at svare igen omgående. For din egen sikkerheds skyld beordres du til at forlade området øjeblikkeligt, står der på flyvebladene.[12]

Kort efter tilbagetrækningen fra Gaza i 2005, hvilket var et smertefuldt træk for Israel, var de allerede besluttede på at også de fire bosættelser på Vestbredden skulle rømmes:

Nedlæggelsen af jødiske bosættelser bør ikke stoppe med tilbagetrækningen fra Gaza og de fire nordlige bosættelser på Vestbredden. Det mener et flertal i den israelske befolkning. En meningsmåling i Israels største avis, Yedioth Ahronoth, viste i går, at 54 procent af israelerne går ind for, at flere bosættelser på Vestbredden bliver rømmet som et led i fredsprocessen mellem israelere og palæstinensere... Tallene viser, at selvom tilbagetrækningen fra Gaza har smertet mange israelere, er der også en udbredt accept af, at yderligere rømninger er nødvendige for at komme videre i fredsprocessen... Vestbredden vil under alle omstændigheder blive en væsentlig større mundfuld end Gaza. Indtil nu er i alt omkring 9000 bosættere fjernet. Tilbage på Vestbredden er stadig omkring 250.000 jødiske bosættere fordelt på 116 bosættelser. Heraf bor omkring 80.000 bosættere på den del af Vestbredden, som vil ligge på palæstinensisk kontrolleret område, når den israelske sikkerhedsmur er bygget færdig. Det er først og fremmest disse 80.000 bosættere, der er opbakning til at fjerne.[13]

”Palæstinenserne” er ikke interesserede i Gaza som beboelsesområde. Det handler om at komme tættere ind på det jødiske folk, for at få dem fjernet fra verdenskortet - selvom der ikke findes noget Israel på de ”palæstinensiske” landkort[14]. Da Israel havde trukket sig fra Gaza i 2005, skete der følgende:

Under et massemøde i Gaza by sidste torsdag dansede og sang godt 10.000 palæstinensiske arabere og messede: I dag Gaza, i morgen Jerusalem. Kommandøren for Gazas folkelige modstandskomiteer, Jamal Abu Samhadaneh, erklærede søndag: Vi flytter vore celler til Vestbredden og advarede: Tilbagetrækningen er ikke fuldført uden Vestbredden og Jerusalem. Det Palæstinensiske Selvstyres Ahmed Qurei erklærer ligeledes, Vores march standser først i Jerusalem.[15]

Kampene i disse dage sammenlignes med krigen i 1967, hvilket jeg har gennemgået ovenfor, og der skrives:

Efter at have udholdt otte år, og tusindvis af raketangreb fra Gazas arabere, gav israelere inden for Kassam og Grad-raketters rækkevidde i weekenden udtryk for forløsning da Olmerts regering gav Israels forsvar grønt lys til at stoppe palæstinenserne fra at terrorisere dem.
Endelig udløst i Operation Cast Lead, brugte IDF sine pilotløse droner til at finde Hamas lokaliteter i Gaza, som da blev ødelagt af missiler affyret fra IAF Israels luftvåbens krigsfly, højt over Gaza striben.
I det der blev beskrevet som den mest intensive israelske militær aktion i Gaza siden 1967 Seks Dags Krig, fløj luftvåbnets piloter mindst 140 missioner på to dage, sendte meteorregn og røgfaner som skød op fra mål i hele området, mens internationale reportere stod bag hegnet på israelsk side, tilbagetrukket på grund af detonationer som rystede jorden.[16]

Tilbage til nutiden


Israels kamp i disse dage anses, som du ser, for at være den mest intensive siden 1967. Samme årsag, samme formål - Israel ønsker fred i det minimale stykke land de har fået bevilliget. Hamas synger med på verdenens historieløse sang, og erklærer Israel for terrorrister.

Nu opfordrer Hamas-leder Khaled Meshaal fra Syrien palæstinenserne til oprør - endnu en intifada, som i 1987 og år 2000[17], og udtalte i en tv-transmitteret tale fra Damaskus:

Hvis I gør noget så dumt, som at storme Gaza, hvem ved, måske får vi en anden, tredje eller fjerde Shalit[18]

Ekstra Bladet informerer og siger at han med Shalit refererer til den israelske soldat, Gilad Shalit, der blev bortført og taget til fange af Hamas ved en israelsk grænsepost i juni måned 2006.

Den Arabiske Ligas generalsekretær, Amr Mussa opfordrer til at Hamas og Fatah skal forene sig i kamp mod Israel[19]. Iranske religiøse ledere opfordrer til frivillig kamp mod Israel:

»Fra mandag (i dag red.) har Combatant Clergy Society aktiveret deres hjemmeside i en uge for at registrere frivillige i kampen mod Zionist-regimet (Israel) i enten militæret, på det finansielle- eller propagandaområdet«, skriver det halvofficielle nyhedsbureau Fars.[20]

Samme artikel fortæller at Ayatollah Ali Khamenei

udstedte i går et religiøst dekret til muslimer verden rundt, hvori han beordrede dem til »på enhver mulig måde« at forsvare palæstinenserne i Gaza mod Israels angreb.

I Hellerup demonstrerer ”palæstinenserne” imod Israel

En demonstrant kastede en brændende genstand mod det massive opbud af betjente, og en anden kastede en sten mod politiet... Arrangørerne råbte slagord somkrigsforbrydere, zionister ogterrorister - I skal stå til regnskab, som blev gentaget på dansk og arabisk.[21]

Repræsentanter for Dansk-palæstinensisk Venskabsforening udviser nøjagtig samme manglende evne til at forstå historiens gang, som verdens journalister. Samme artikel gengiver ordene:

»Israels bombardement er kulminationen på 60 års forsøg på udryddelse af et folk i slow-motion. FN siger, at skylden ligger hos begge sider, men vi kan ikke forstå den konklusion, når en israeler og over 200 palæstinensere er dræbt (...) Vi må kræve, at Israel stopper bombardementerne og trækker sig tilbage«, sagde en talsmand for foreningen.

I Århus blev der også demonstreret imod Israel, og Jonas Dahl, Socialistisk Folkeparti’s folketingsmedlem, kritiserede sammen med byrådsmedlem og folketingskandidat Rabih Azad-Ahmad, at Israel ramte civilbefolkningen i kampen mod Hamas:

De kritiserede også danske politikere for ikke at gå hårdt nok i rette med Israel.

- Dårlig samvittighed over, hvad der skete for år tilbage, skal ikke forhindre, at vi i dag gør noget over for Israel, sagde Jonas Dahl med henvisning til krigstidens nazistiske jødeudryddelser.

Demonstranterne råbte ned med både Israel og USA.

Demonstrationen var arrangeret af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Århus mod Krig og Terror og Den Arabiske kulturforening i Århus. Der var ifølge politiets skøn mellem 300 og 400 demonstranter.
[22]

Den 3. januar 2009 var der demonstrationer i hele verden. London, Marseille i Frankrig, Milano i Italien, Indonesiens hovedstad Jakarta, Libanons hovedstad Beirut, Afghanistans hovedstad Kabul, Ramallah på Vestbredden, i den israelske by Sakhnin[23], i Tel Aviv[24] og Athen, Grækenland[25]. Men også i Danmark, København demonstrerede ”Palæstinensere” imod Israels forsvar:

mod Israels angreb på mål i Gaza samlede ifølge politiet op mod 1100 mennesker. Islamisk Trossamfund - der er blandt aranngørerne - anslår, at op mod 3000 mennesker var mødt op... politiet har vanskeligt ved at holde styr på en skare på omkring 100 unge, der forsøgte at anstifte uro, da optoget ankom til Christiansborgs Slotsplads.
Med kampråb som »Ned med USA! Ned med Israel! Gud er stor!« bliver der brændt amerikanske og israelske flag af og kastet med kraftige kanonslag under protestdemonstrationen[26]

Imam Euranat Mohamed, bad d. 2. januar 2009 under sin fredagsbøn i Moskeen på Dortheavej:

De børn, der bliver dræbt i Gaza, er vores børn. Smerten i Gaza er vores smerte. Hvis man ikke føler smerte over det, der sker, rundt om i verden, kan man ikke være muslim[27]

Hvordan kan Euranat Mohamed da være muslim uden at mærke Israels smerte igennem de sidste otte år hvor ”palæstinensere” og Hamas har hærget adskillige områder? I samme artikel uddyber han sin manglende forståelse for det, der ”sker, rundt om i verden”:

Jeg vil bede vores folk i Gaza om at være tålmodige, for det frie vesten og Europa er på vej til at forstå dem, og de er ved at forstå, hvad der sker i Palæstina. Vesten skal nok vågne op og en dag stoppe den undertrykkelse, der finder sted

Selv israelske (private) hjemmesider står for had, og bliver hacket og erstattet med ”palæstinensisk” propaganda, hvilket styrker beviset for det racistiske had Israel bliver konfronteret med:

Ifølge forsker Gary Warner fra Alabama Universitet er det hackergrupper fra Marakko, Libanon, Tyrkiet og Iran, der nu slår til på nettet... De hackede hjemmesider er blevet erstattet med tekst med politiske budskaber, som anklager USA og Israel for politisk udrensning.
Gary Warner mener ikke, at hjemmesider hos de israelske myndigheder er blevet lagt ned, selv om der er gjort flere forsøg.
Op imod 10.000 hjemmesider er blevet hacket, vurderer forskeren.[28]

Israel er alene. Verden er imod dem, selvom USA lavmælt forsøger at give støtte, en støtte der vil fortætte fredsprocessen der baner vejen for en palæstinensisk stat - afgivelse af endnu mere land. Dog ser jeg den største (men uden tvivl ufrivillige) støtte fra Ægypten, der som Israel har problemer med Hamas:

Den egyptiske ledelse har længe været på kant med Hamas, der kontrollerer Ga­za. Og nu har den egyptiske præsident, Hosni Mubarak, meddelt, at Egypten holder grænsen til Gaza lukket, indtil Det Palæstinensiske Selvstyre og palæ­stinensernes præsident, Mahmoud Abbas, igen har kontrol med Gaza.[29]

Er det med vidnesbyrdet i begivenhederne sandt, at vende historien til at Israel er terrorristerne? Mens Israel forsøger at ramme Hamas’ højborge og ledere (eks. imam Nizar Rayyan, der er en af Hamas topfigurer[30], og Abu Zakaria al-Jamal, der var kommandør i Hamas-bevægelsens væbnede gren[31]), så skyder Hamas vanen tro i blinde efter hver en jøde der måtte kunne dræbes - om det så kræver selvmordsbombere[32]. Her et lille sammendrag af beskudte områder i nytåret. Selvom hændelserne her er taget ud i tiden hvor Israel forsvarer sig imod Gaza, er det ikke meget anderledes end andre dage:

Tirsdag d. 30-12-2008: Beersheba[33], Sderot[34], Eshkol regionen[35], Ashdod og Ashkelon[36]

Onsdag d. 31-12-2008: Kiryat Malachi og Kiryat Gat[37], Ofakim[38], Netivot[39], Eshkol[40], syd for Beersheba[41], Shaar Hanegev regionen[42], Gedera[43], Ashdod og Shaar Hanegev regionen[44], Ashkelon[45], den sydlige del af Route 6[46], tæt på befolket område i Eshkol[47], Beersheba by, så Beersheba Teater måtte lukke, og publikum evakueres - hvilket forårsagede af biograferne i Ashdod og Ashkelon også af sikkerhedsmæssige grunde blev lukket[48]. I og omkring Ofakim[49].

Torsdag d. 01-01-2009: Ashdod[50], Vest Negev, Ashkelon regionen og Sdot Negev regionen[51], Eshkol regionen[52],[53],[54] og det vestlige Negev[55],[56], Ashdod og Ashkelon[57], Beersheba[58],[59],[60].

Man kunne tage en vejrtrækning mere, og fortsætte remsen. Alle disse angreb listes ikke op i vestlige medier. Ekstra Bladet fortæller om ét af bombardementerne og skriver:

En stadig større del af israelerne risikerer at blive ramt af raketter fra Gaza.
For første gang lykkedes det tirsdag militante fra Gaza at ramme byen Beersheba, der er Israels syvende største...Beersheba ligger 40 kilometer fra Gaza og er dermed normalt langt fra det område, som bliver ramt af raketter fra Gaza. En talsmand fra den militære del af Hamas sagde tirsdag, at bevægelsen vil sende raketter endnu længere ind i Isreal, hvis landet ikke standser sit bombardement af det palæstinensiske område.
Hamas har for nylig købt professionelt fremstillede raketter med en længere rækkevidde end de såkaldte Qassam-raketter, som de militante selv fremstiller.[61]

Selvom der ofte ikke er nogen personer som er døde under angrebene (der er 3 døde civile israelere siden lørdag), så er flere bygninger i beboede områder ødelagt på grund af Hamas’ og andre ”palæstinensiske” meningsløse affyringer mod civilbefolkningen i Israel. Men Israel fordømmes af verdensmagten FN. Israel har modsat Hamas en militær strategi, en plan der har det mål, at fjerne Hamas. Kampen fra luften har snart udført sin gøren, så nu må en invasion gøre resten:

Ifølge israelske medier er der næsten ikke flere mål i Gaza, der kan rammes fra luften, så den seneste anbefaling fra den israelske forsvarsledelse er en massiv – men forholdsvis kortvarig - invasion i Gaza[62]

Parlaments- og regeringsbygninger[63], raketaffyringsramper og våbenlagre[64], politistation, våbenfabrik, moskeer (brugt som våbenlager[65], og raket affyringsplads[66]), tv-station og underjordiske tunneler til våbensmugling (selvom eks. mel, brændstof og modermælkserstatning også er blevet fragtet der igennem under Israels belejring[67]), og våbenlagre er Israels mål:

Mens det israelske militær i går gik efter Hamas hovedkvarterer i Gaza, er turen i dag kommet til bevægelsens infrastruktur.

Det israelske militær har ifølge AP angrebet 40 underjordiske tunneler mellem Gaza og Egypen, som Hamas har benyttet til at importere våben og handelsvarer...Tidligere på dagen angreb israelske fly en politistation, en fabrik, en moske, en tv-station og adskillige andre mål, som ifølge AP indikerer, at israelerne går efter Hamas livliner.
[68]


Jeg vil lige gøre opmærksom på sagen ang. Israels 1½ års belejring af Gaza. Israels lukning for overgangene mellem Israel og Gaza, har været et nødvendigt onde, for at forsvare imod affyringen af raketter fra Gaza. Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening skriver på sin hjemmeside:

Affyringer af Qassam-raketter mod civile israelske mål er forbryderiske og afskyelige. Det er Israels pligt at forsvare sine borgere, men kollektivt af afstraffe en hel civilbefolkning, hvoraf flertallet ikke er involverede i fjendtlighederne og flere end halvdelen er under 14 år, er illegal, utilbørlig og umoralsk.[69]

Der er ingen i denne verden, ud over Israel, der tør gøre noget for at beskytte sig. FN griber ikke ind over for de uendelige raketangreb fra Gaza. Hvad andet kan Israel gøre, end at stramme skruen mere, indtil der sker noget? Nu går de altså målrettet og hårdt efter Hamas, og flere kilder fortæller om den israelske målrettethed:

Hamas har også torsdag morgen affyret en et antal raketter mod Israel. og israelske militærkilder anslår at de militante palæstinensere stadig har omkring 2.000 raketter til rådighed. Der er tale om de primitive, kortrækkende Qassam-raketter. Kilderne mener at lagrene var oppe omkring 3.000 før luftangrebene blev indledt i lørdags, og af dem er over 200 blevet affyret siden konflikten flammede op. Det israelske militær mener således at man har destrueret 7-800 raketter under det nu seks dage lange bombardement af Gaza.[70]

Tidligt fredag, efter at have fjernet Hamas kommando centre og 80 procent af deres våbentunneller på seks dage, bombede det israelske luftvåben 20 højtstående ledere og officerers hjem. En israelsk militær kilde sagde: ”Efter Nizar Ariyan blev dræbt i et luftangreb torsdag aften, ved hver en Ezz e-Din al Qassam brigade og bataljons kommandør, at han står til at miste hans hjem”
Panikken i Hamas rækkerne har spredt sig til de palæstinensiske gader[71]

Selvom Ægypten (som har suppleret palæstinenserne (og Hamas) med våben) også har problemer med Hamas, er det ikke værre end frygten for at verdens muslimer endnu engang skal gå amok. Samme artikel skriver:

Fredag bombede Israel endnu en Gaza moske, der blev brugt som våbendepot. Ægypten bad Israel om at afstå fra at have moskeer som mål - selv hvis de er våbenlagre - for ikke at ophidse verdens muslimer

Hvis ikke Israel rydder op nu, så vil det ikke kun være Gaza der er slagmark. Hvornår bliver Dansk jord målet? Den realitet kan ingen forestille sig - bortset fra jøder og muslimer i Danmark, som advarer:

Konflikten i Gaza skaber ufred i Danmark, hvor både Det Mosaiske Trossamfund og Dansk Muslimsk Union opfordrer til besindelse.

To israelere er blevet såret i en politisk begrundet skudspisode i Odense, og medlemmer af det jødiske samfund klager over tilråb og chikanerier.

Udviklingen får både Det Mosaiske Trossamfund, der repræsenterer det jødiske samfund i Danmark og Dansk Muslimsk Union, som samler en lang række muslimske foreninger og organisationer, til at komme med en opfordring om, at deres medlemmer herhjemme skal holde hovedet koldt i konflikten...Medlemmerne af Mosaisk Trossamfund oplever ifølge deres talsmand en stigende mængde hidsighed og tilråb, men på nær skyderiet i Odense er det heldigvis kun på det verbale plan.

Der er dog en ting, der har gjort rigtig mange kede af det:

»Efter skyderiet i Rosengårdscenteret i Odense var der et klip i tv-nyhederne, hvor to maskerede unge sagde, at de havde festet om aftenen, da de hørte om det«, forklarer Finn Schwartz om sagen.
[72]

På den såkaldte ”hævnens dag”, fredag d. 01-01-2009, efter drabet på Nizar Rayyan, siger Hamas-talsmand Ismail Rudwan:

efter denne forbrydelse er alle muligheder åbne, heriblandt også martyroperationer for at modgå aggressionen og ramme zionistiske interesser overalt[73]

Det betyder at overalt hvor Israel støttes, er selvmordsbomber en åben mulighed for islamisterne. To jødiske mænd er blevet chikaneret af palæstinensiske grupper, og endeligt skudt i Rosengårdscenteret i Odense d. 31-12-2008:

»I de sidste dage før, der blev skudt, havde jeg en følelse af, at noget ville ske. Det var kun et spørgsmål om dage, fornemmede jeg«.

Sådan beskriver den 26-årige Itai fra Israel det møde med en gruppe unge palæstinensere i Rosengårdscenteret i Odense, der var tæt på at koste ham og hans kammerat livet...De to blev nytårsaftensdag forsøgt dræbt af en 27-årig fynbo med palæstinensisk baggrund, der affyrede en salve af ni-millimeter-projektiler mod dem i det store indkøbscenter...der fulgte efter en ugelang chikane fra de lokale beboere. De havde blandt andet mødt op foran de to israeleres stand i centeret og viftet med det palæstinensiske flag.

»De havde flere gange i ungerne forud dannet ring omkring os, og lige før, det skete, tog nogle af dem billeder af os med deres mobiltelefoner. De var hadefulde i blikket«, fortæller Itai om mødet.
[74]

Da skuddene var blevet affyret, oplevede ejeren af den stand hvor de to israelere solgte produkter fra Det Røde Hav, noget ubehageligt:

Jeg så palæstinensere i centret, som klappede. Jeg så to palæstinensiske kvinder med tørklæder lige i nærheden. De klappede også.

Nogle må sende det signal til den muslimske verden der siger, at etablerede samfund ikke finder sig i terrorisme. Det kan lyde arrogant, men en civilisation kan ikke bestå under de forhold.

Det er sørgeligt at der i dette fremstød rammes uskyldige mennesker. Men man er nødt til at undre sig over hvorfor civilbefolkningen ikke går i sikkerhed. Hvorfor sympatiserer de med Hamas med livet som indsats? I august måned 2007, blev to børn dræbt af det israelske forsvar, fordi de legede ved raketramper[75]. Nu er det sket igen:

Et israelsk luftangreb rettet mod en raketaffyringsrampe i Gaza har dræbt tre palæstinensiske drenge, oplyser redningsfolk...Iyad, Mohammed og Abdelsattar al-Astal døde i angrebet, der tilsyneladende var rettet mod en affyringsrampe til raketter nær deres hjem i det sydlige Gaza.[76]

Det er forfærdeligt at civile dør, men hvordan skulle det kunne undgås når forældre lader sine børn lege på en slagmark? Israel er nødt til at gøre som de gør. Danmark, USA og alle andre lande ville gøre det samme - om end ikke for lang tid siden. Israel har ikke bedt om denne krig, men Hamas har med al styrke fremprovokeret Israels nødvendige reaktion. Det er fuldstændig vanvittig at kalde det en invasion. Kan Danmark invadere Bornholm? Fyn? Gaza er og bliver Israels land, og det er kun igennem ondskabens uretfærdighed at Israels forsvar nu kaldes invasion.

Afslutning


I en artikel jeg ikke kan finde igen, udtalte Ehud Olmert (mener jeg det var) at uden Hamas ville der have været en palæstinensisk stat. Som jeg gennemgår i artiklen ”Situationen i Guds land, Israel”, så er tilbagetrækningen fra Gaza og Vestbredden formentlig et skridt hen imod opfyldelsen af profetien i Obad. 1:19-20. Hamas er en forhindring for oprettelsen af en palæstinensisk stat, og når den terrorgruppe er fjernet vil ”fredsprocessen” kunne fortsætte, og anstrengelserne i Annapolis i 2007 vil igen kunne bære frugt (se artiklen ”Annapolis og opfyldelse af bibelprofeti”).

Da George Bush, som var mægler mellem loge brødrene Ehud Olmert og Mahmoud Abbas i Annapolis (et skuespil for verdens skyld), endeligt tog bladet fra munden, var det med opfordring til undertrykkelse af Hamas

og bane vejen for en varig våbenhvile...og til at støtte de legitime palæstinensiske ledere, der arbejder for fred[77]

De Forenede Stater står i spidsen for diplomatiske bestræbelser for at opnå en meningsfyldt våbenhvile, som er fuldt ud respekteret...Endnu en ensrettet våbenhvile som fører til raketangreb mod Israel er ikke acceptabel. Og løfter fra Hamas er ikke tilstrækkelig, der skal være overvågnings mekanismer på plads for at hjælpe med at sikre at våbensmugling til terrorristgrupper i Gaza stoppes[78]

Jeg er på ingen måde imod ideen at Hamas skal stoppes, og Israel støttes. Men når det er så tydeligt at bagtanken med den ønskede fred er at etablere en palæstinensisk stat, så falmer USA’s støtte.

Jeg kan anbefale dig at følge med på nyhederne fra Support Israel (http://www.supportisrael.net/), hvor de sidste to nyhedsbreve har dækket krigen i Gaza: http://www.israelnu.dk/nyheder/08/53-1.php og i særdeleshed http://www.israelnu.dk/nyheder/09/01-1.php, der giver følgende overskrifter:

PA ledertiggede Israel om at ramme Hamas
Hamas bruger hospitaler som base
Hamas lovpriser raketangreb mod Israel
Katyusha-raketter Blast Beer Sheva
Arabisk mand dolker fire israelere nord for Jerusalem
Hamas nedslagter Gazaindbyggere, som hjalp Israel
Rapport: Hamas skjuler de kraftigste missiler under hospital i Gaza
Iran beordrer muslimer til at forsvare palæstinensere i Gaza

Situationen vil formentlig udvikle sig yderligere. Det forlyder nu at Israel er gået i gang med sin landoperation[79], og situationen vil formentlig blive værre. Jeg mener at det er udmærket at du også har denne artikel at læse nu, hvorfra du kan bedømme den videre udvikling.

Reference liste


[1]Christmas in Israel, and rockets fall like the rain”, Jerusalem Watchman d. 25-12-2008, http://www.stangoodenough.com/?p=177
[2]Israel: Våbenhvile er uacceptabel”, DR Nyheder d. 28-12-2008, http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2008/12/27/234801.htm
[3]Livni: Israel vil ændre magtbalance”, Ekstra Bladet d. 29-12-2008, http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1103435.ece
[4]Pigerne tisser i sengen af angst”, Information d. 29-12-2008, http://www.information.dk/178092
[5]Gazas groteske ironi”, Information d. 31-12-2008, http://www.information.dk/178246
[6]Robert Fisk: Why bombing Ashkelon is the most tragic irony”, af Robert Fisk, The Independent d. 30-12-2008, http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-why-bombing-ashkelon-is-the-most-tragic-irony-1216228.html
[7] http://www.tagryggen.dk/news_blog.php?id=21
[8] Se en dybdegående historisk gennemgang i bøger som “From Time Immemorial”, af Joan Peters; ”The Secret War Aganst The Jews”, af John Loftus og Mark Aarons; “Judgement Day!”, af Dave Hunt. Se også artiklen "Mit er landet" siger Herren, her på Tagryggen.
[9]Palestine Royal Commission Report”, side 11, paragraph 23, http://domino.un.org/pdfs/Cmd5479.pdf (fylder næsten 46 MB).
[10]Israel advarer beboere i det nordlige Gaza”, jp.dk, d. 28-12-2005, http://jp.dk/arkiv/?id=190881&eceExpr=Israel%20advarer%20beboere%20i%20det%20nordlige%20Gaza&eceArchive=o
[11]Israel kæmper til det sidste i Gaza”, Politiken d. 29-12-2008, http://politiken.dk/udland/article620267.ece
[12]Flyveblade over Gaza: Kom væk!”, Ekstra Bladet d. 03-01-2009, http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1104843.ece
[13]Flertal i Israel for flere rømninger”, Kristeligt Dagblad, d. 27-08-2005, http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/66317:Udland--Flertal-i-Israel-for-flere-roemninger
[14]Palestinian Maps Omitting Israel”, Jewish Virtual Library, http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/palmatoc1.html
[15]I dag Gaza, i morgen Jerusalem”, Daniel Pipes d. 09-08-2005, http://dk.danielpipes.org/article/2841
[16]IDF finally acts to defend Israelis in the south”, Jerusalem Newswire, 28-12-2008, http://www.jnewswire.com/article/2596
[17]Hamas opfordrer til en ny intifada”, Politiken d. 27-12-2008, http://politiken.dk/udland/article619685.ece
[18]Hamas truer med bortførelser”, Ekstra Bladet d. 02-01-2009, http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1104649.ece
[19]Appel fra Den Arabiske Liga til palæstinensere”, Politiken d. 31-12-2008, http://politiken.dk/udland/article621653.ece
[20]Iranere kalder til kamp mod Israel”, Politiken d. 29-12-2008, http://politiken.dk/udland/article620126.ece
[21]Hundredvis demonstrerede mod Israel”, Politiken d. 28-12-2008, http://politiken.dk/indland/article619878.ece
[22]Århus-demonstration mod Israel”, B.T. d. 02-01-2009, http://www.bt.dk/article/20090102/pcindland/901020372/
[23]Så er det nok, Israel!”, Ekstra Bladet d. 03-01-2009, http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1104849.ece
[24]A thousand demonstrate against Operation Cast Lead in Rabin Square”, Jerusalem Post d. 03-01-2009, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733153301
[25]Protests over Gaza turn violent in Athens”, Jerusalem Post d. 03-01-2009, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733153045
[26]Flag brændes af ved Gaza-demo”, Politiken d. 03-01-2009, http://politiken.dk/indland/article622721.ece
[27]Imam beder for Gaza”, B.T. d 02-01-2009, http://www.bt.dk/article/20090102/pcindland/901020356/
[28] ”Israel bliver hacket fra alle sider”, Politiken d. 02-01-2009, http://politiken.dk/udland/article622353.ece
[29]Egypten: Grænse til Gaza lukket”, TV 2 Nyhederne d. 30-12-2008, http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19401562.html
[30]Israel dræber en af Hamas topledere”, Politiken d. 01-01-2009, http://politiken.dk/indland/article621861.ece
[31]Hamas-leder dræbt under angreb”, jp.dk, d. 03-01-2009, http://jp.dk/udland/mideast/article1558216.ece
[32] “Vrede ved begravelse i Gaza”, B.T. d. 02-01-2009, http://www.bt.dk/article/20090102/pcudland/901020362/
[33]Palestinian rockets fall in vicinity of Beersheba; no casualties”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456535697
[34]Palestinians fire three Kassams at Sderot, no casualties or damage reported”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456535378
[35]Palestinians fire mortar shell at western Negev; none wounded, no damage”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456535056
[36]Rockets fired from Gaza Strip hit Ashdod, Ashkelon”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456534430
[37]Terrorists fire rockets at Kiryat Malachi area; no casualties”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456539806
[38]Ofakim hit by rockets for second time; no wounded reported”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456539530
[39]Palestinians fire Grad rocket at Netivot; no casualties”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456539362
[40]Kassam rocket strikes open area in Eshkol region; none wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456539309
[41]Grad rocket strikes south of Beersheba; no wounded reported”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456538570
[42]Kassam rocket strikes open area in Shaar Hanegev; none wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456538356
[43]For the first time, rocket strikes Gedera; no wounded reported”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456543040
[44]Rockets strike near Ashdod, Shaar Hanegev; no wounded reported”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456541655
[45]Two rockets strike Ashkelon; one lightly wounded, a number in shock”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456541279
[46]Grad rocket hits Route 6; no wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456541161
[47]Kassam strikes near community in Eshkol region; none wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456544905
[48]Beersheba theaters, movie cinemas halt performances due to rocket fire”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456545965
[49]4 rockets strike Ofakim area; no reports of wounded or damage”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230456545651
[50]2 Grad-type rockets strike Ashdod; no wounded reported”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733135900
[51]3 Kassams land in open areas of w. Negev; no casualties or damage”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733135854
[52]Two more Kassam rockets hit Eshkol region; none wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733133491
[53]Palestinians fire two more rockets at Eshkol area; no casualties”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733124533
[54]Two Kassam rockets fired into Israel; several buildings damaged”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733122030
[55]Palestinians fire three Kassam rockets at Eshkol area; no wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733131530
[56]Palestinians fire Kassam rocket at Eshkol region; no casualties”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733125599
[57]Palestinians fire three rockets at Ashdod and Ashkelon”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733133309
[58]Hamas fires Grad rocket at Beersheba; no casualties”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733133183
[59]Second Grad hits Beersheba area; none wounded”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733127450
[60]Three Grad rockets fired at Beersheba, two Kassams launched at Netivot”, Jerusalem Post, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733121393
[61]Raket rammer større israelsk by”, Ekstra Bladet d. 30-12-2008, http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1104061.ece
[62]Få bombemål tilbage i Gaza”, jp.dk d. 01-01-2009, http://jp.dk/udland/mideast/article1556779.ece
[63]Israel bomber 20 mål i Gaza - parlamentet ramt”, B.T., d. 01-01-2009, http://www.bt.dk/article/20090101/nyheder/901010318/
[64]Gaza: Angreb fortsætter på 7. døgn”, TV 2 Nyhederne d. 02-01-2009, http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19506369.html
[65]Nye bombemål indledte vredens dag”, jp.dk d. 02-01-2009, http://jp.dk/udland/mideast/article1557285.ece
[66]IAF strikes Jabalya mosque that was used as launching ground”, Jerusalem Post d. 02-01-2009, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733139375
[67]Gaza er ved at falde fra hinanden”, Politiken d. 02-01-2009, http://politiken.dk/udland/article622453.ece.
[68]Israel bomber Hamas livline”, Politiken d. 28-12-2008, http://politiken.dk/udland/article619908.ece
[69]Bring belejringen af Gaza til ophør!”, Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, d. 27-01-2008, http://www.danpal.dk/index.php?doc=2476
[70]Israel klar til invasion i Gaza”, DR Nyheder d. 01-01-2009, http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/01/01/01102610.htm
[71]Day 7 of Gaza operation: High police alert across Israel, Ashkelon takes brunt of rockets”, DEBKAfile d. 02-01-2009, http://www.debka.com/headline.php?hid=5816
[72]Jøder og muslimer: Gaza-konflikten må ikke vokse i Danmark”, Politiken d. 02-01-2009, http://politiken.dk/udland/article622364.ece
[73]Hamas sværger hævn på Vredens Dag”, DR Nyheder d. 02-01-2009, http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/01/02/203428.htm
[74]Skudofre forventede angreb efter trusler”, Politiken d. 03-01-2009, http://politiken.dk/indland/article622726.ece
[75] Se “IDF: Palestinians use kids to collect Qassam launchers”, http://www.tagryggen.dk/news_blog.php?id=7
[76]Søskende dræbt af israelske missiler”, Politiken d. 02-02-2009, http://politiken.dk/udland/article622311.ece
[77]Bush bryder tavsheden om Gaza”, Politiken d. 03-01-2009, http://politiken.dk/udland/article622545.ece
[78]Bush: Hamas promises not enough, monitoring necessary”, Jerusalem Post d. 03-01-2009, http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1230733149964
[79]Israelske soldater ind i Gaza”, TV 2 Nyhederne d. 03-01-2009, http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-19576226.html; ”Israelsk militær rykker ind i Gaza, Politiken d. 03-01-2009, http://politiken.dk/udland/article622740.ece

Links til opfølgningArtikel FAQ


Hvordan kan du forsvare Israel, når de dræber civilbefolkningen (over 500 inkl. utallige børn?)


Det er vigtigt at forstå at Hamas skjuler sig iblandt civilbefolkningen, og er klædt civilt. Israel kender mange af Hamas' tilholdssteder, men har utroligt svært ved at skille dem fra civilbefolkningen. Meget tyder på at fordi befolkningen sympatiserer med Hamas, og ikke gør noget for at fremhæve hvor og hvem Hamas medlemerne er, så er børnene igså i farezonen og risikerer at blive sårede / dræbt under konfrontationer.

Hamas påberåber sig tilmed retten til at dræbe Israels børn, på grund af de tragiske men (under Hamas's ansvar) uundgåelige ofre. Araberne mener derfor oprigtigt talt at de har lov til at dræbe Israels, og går direkte (hvilket egentlig ikke er noget nyt) efter civilbefolkningen.

Israel gjorde Gazas befolkning opmærksomme på deres hensigt om at storme området. De sendte flyvblade ned der sagde: "På grund af angreb fra terrorister i det område, du bor i, rettet mod staten Israel, er de israelske forsvarsstyrker tvunget til at svare igen omgående. For din egen sikkerheds skyld beordres du til at forlade området øjeblikkeligt"[12]. Hvem med børn og familie ville ikke forlade de områder der var i fare?

Hamas har også før brugt ambulancer til våbentansport, og hospitaler til våbenlagre. Det er ikke helt uforståeligt at Israel går efter det også - og måske rammer uskyldige.

Debat: Krigen i Gaza, 2008/2009

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Israel

Relaterede nyhedsbogs


Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.

Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation