#38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte

Lagt på d. 22/11-23Omkring 400 tunnelindgange er lokaliseret og ødelagt siden kampenes begyndelse; dette omfatter aktiviteterne fra Yalam-enheds krigere.

Der rapporteres fra Gaza, at det Indonesiske hospital er blevet fuldstændig evakueret. Dette sker muligvis i forventning om dets ødelæggelse, selv før en våbenhvile.

En brigade kampgruppe af faldskærmssoldater i Tel El Hawa-kvarteret, har gennemført en razzia på Gaza City Brigades udkigspost og Hamas' militære efterretningstjenestes kontor. Under razziaen indsamlede kampgruppen efterretningsmateriale, teknisk bytte og betydningsfuld information om Hamas' underjordiske infrastruktur. Under razziaerne på udkigsposterne og den terroristiske infrastruktur eliminerede kampgruppen terrorister, lokaliserede et værksted til fremstilling af panserværnsmissiler, et laboratorium for eksplosive droner, eksplosiver og andre krigsmidler.

En video er kommet frem som viser uddannelse af palæstinensiske børn, hvor børnene forklarer: 

Vi er Palæstinas unge generation, længselsfulde efter at dø som martyrer. Vi vil træne i Allahs vej og vi vil være martyrer i Allahs vej.

Når de bliver spurgt, i en tilstand der minder om massepsykose: "Hvad er vejen?" er det kollektive svar "JIHAD!". Og til "Hvad er dit største ønske?", råber de palæstinensiske børn "AT DØ, for Allahs skyld!"

France 24 interviewede Irris Makler, der havde talt med en tidligere britisk læge fra Al-Shifa Hospital:

Irris Makler: Jeg talte med en læge, som jeg har talt med før, og han var her for to år siden. Han er en britisk specialist - han ønsker ikke at sige sit navn, fordi han ikke vil bringe nogen af de kolleger, han var sammen med, i fare. Han var tre måneder i Gaza og på Vestbredden og var en del af tiden på Shifa og et andet hospital i Gaza. Og han kontaktede mig igen inden for de sidste par dage bare for at se, hvordan jeg havde det, og så mindede han mig om sine oplevelser i Shifa, og jeg besluttede, at jeg ville optage noget af det, han sagde, fordi det er interessant at høre en udefrakommendes perspektiv og én, der er sikker nok til at tale. Jeg tror, du måske har det, skal vi høre, hvad han havde at sige:

Hovedpunktet var, da jeg først blev spurgt om at arbejde der, blev jeg fortalt, at der var en del af hospitalet, jeg ikke måtte nærme mig, og hvis jeg gjorde, ville jeg være i fare for at blive skudt.

France 24: Skudt? Mener du faktisk skudt med en pistol?

Ja.

France 24: Blev det forklaret for dig, hvorfor det var sådan?

Nej, men det var underforstået, at det blev brugt til ikke-medicinske formål.

France 24: Og så du noget ikke-medicinsk, eller fulgte du instruktionen og holdt dig væk?

Jeg holdt mig væk, men jeg så nogle få tvivlsomme ikke-medicinske karakterer gå ind og ud hele tiden. Det var en afdeling, der førte til en kælder. Som jeg sagde, gik jeg ikke derhen, så jeg opførte mig ordentligt.

France 24: De ville sige, at der kunne være mange andre grunde til, at du ville få besked på ikke at gå til et bestemt område på et hospital. Det er ikke usædvanligt.

Nå, men jeg var velkommen overalt ellers, og som jeg siger, var lægerne og sygeplejerskerne der meget imødekommende og meget venlige. Og den hviskende tone, hvormed dette blev sagt, var meget i tråd med alle de andre hviskende toner, hvormed Hamas blev diskuteret. Ved du, folk var virkelig bange. Jeg kan ikke understrege for meget den kollektive paranoia, der eksisterede der.

Irris Makler:"Så det var hans perspektiv. Han fortsatte med at fortælle om visse trusler, der blev fremsat mod nogle læger der, og han sagde også, at hvis de var bange - dette var selvfølgelig før denne nuværende krig, hvor proportionerne ville være anderledes - men han fortsatte med at sige, at hvis de var 10% bange for et muligt israelsk luftangreb, var de 90% bange for at komme på tværs af Hamas. Han beskrev virkelig en atmosfære af frygt i Gaza-striben generelt, men også på hospitalet.1

Mellemøsten
Den kuwaitiske avis Al-Jarida rapporterer, at Khalil Kharaz, den stedfortrædende kommandør for Hamas' militære fløj i Libanon, blev dræbt sammen med 3 andre operatører under et israelsk angreb på et køretøj i Sha'atiya.

Libanesiske kanaler melder om kraftige angreb udført af IDF (Israels Forsvarsstyrker) i det sydlige Naqoura, hvis lyde kan høres helt til byen Tyre. Arabiske rapporter taler om israelske luftangreb på flere steder i det sydlige Libanon samtidig med ild fra tanks på jorden.

Israel har advaret FN om, at hvis resolution 17012 ikke fuldt ud implementeres, og hvis Hezbollahs Radwan-styrke fortsætter med at være til stede på grænsen, og UNIFIL (FN's Interimstyrke i Libanon) ikke bruger alle sine kapaciteter til at forhindre enhver militær tilstedeværelse syd for Litani-floden, kunne det ende i en regional krig.

Det Hvide Hus meddeler, at Wagner-styrken forbereder sig på at yde luftforsvar til "Hezbollah eller Iran".

Det amerikanske militær har udført et angreb tidligt om morgenen mod organisationen Al Hashd Al Shaabi i Irak, hvor 6 medlemmer af organisationens missilenhed blev dræbt. Dette er den anden nat i træk, at USA udfører angreb på irakisk territorium mod en iransk stedfortræder.

Iran fortsætter med at sende styrker fra den Iranske Revolutionsgarde ind i Syrien med hjælp fra busser tilhørende den syriske 17. Division.

Verden
En ny video viser store grupper af migranter fra Somalia, Syrien og Irak, der skubbes mod den finske grænse af russiske sikkerhedsstyrker. Mange får cykler af Rusland til den sidste strækning. Rusland anvender våbeniseret migration som et værktøj i hybrid krigsførelse. Finland vil lukke alle grænseovergange til Rusland, undtagen den nordligste. Dette er et alvorligt slag for den russiske middelklasse, som tidligere rejste over landegrænsen til Helsinki og derfra fløj ud i verden.

Den Russiske udenrigsminister Sergey Lavrov udtaler: "En instans bør etableres med deltagelse af arabiske og muslimske lande, der vil beskæftige sig med at fremme etableringen af en palæstinensisk stat inden for grænserne fra 1967 med en hovedstad i Østjerusalem. Forhåbentlig - efter den 7. oktober vil ingen i Israel give disse monstre noget!"

BBC News indrømmer nu, at Israel havde ret hele tiden: Hamas' terrortunneller er under Shifa-hospitalet, og hospitalet blev brugt til at holde gidsler. Selv BBC kan ikke længere lyve i lyset af beviserne!

Bybiblioteket i Malmö, Sverige, udstiller nu stolt den arabiske oversættelse af Adolf Hitlers Mein Kampf. Bliver Sverige aldrig klogere?

Den schweiziske regering har i dag instrueret ministerierne for justits og forsvar samt politiet til at formulere et lovforslag inden udgangen af februar 2024, der vil definere Hamas som en terrororganisation og give de føderale myndigheder de nødvendige værktøjer til at håndtere Hamas' aktiviteter eller støtte til bevægelsen inden for Schweiz. "Forbundsrådet anser dette for at være det mest passende svar på situationen, der har udviklet sig i Mellemøsten siden den 7. oktober", sagde den officielle meddelelse. Desuden besluttede regeringen at afslutte forholdet til tre ikke-statslige palæstinensiske hjælpeorganisationer, efter en særlig arbejdsgruppe identificerede tilfælde af manglende overholdelse af aftalerne. Dog blev der ikke fundet uregelmæssigheder i otte andre organisationer, og forholdet til dem vil fortsætte. "Forbundsrådet gentager sin fordømmelse af Hamas' terrorangreb på det stærkeste", sagde det. "Hun udtrykte sorg for de tusindvis af borgere, der mistede livet i Israel og i de besatte palæstinensiske områder siden den 7. oktober. Hun anerkender Israels ret til at sikre sin sikkerhed og understreger endnu engang, at beskyttelsen af civile og overholdelsen af international humanitær ret er forpligtelser, der pålægges alle parter".

United Airlines, et amerikansk flyselskab, har suspenderet en af deres piloter, Ibrahim Mossallam, efter han roste Hamas' angreb den 7. oktober, hvor han refererede til deres handlinger som modige.

I morgen er der parlamentsvalg i Holland. Det indvandringskritiske parti PVV er netop rykket op på førstepladsen. Det kunne sætte Geert Wilders på en potentiel vej til at blive premierminister i Holland. Wilders lover at gøre Holland storartet igen, ved at lukke grænsen og forlade EU.

Jødehad
En lovgiver i den Indiske Ocean-nation Maldiverne, har fremsat et lovforslag til parlamentet, der ville forbyde israelske turister fra det populære feriemål. Ifølge lokale medier har MP Mohamed Nasheed Abdulla indgivet forslaget og opfordrer Maldiverne til at afstemme deres politikker med andre medlemmer af Organisationen for Islamisk Samarbejde. Det var ikke umiddelbart klart, hvornår parlamentet ville stemme om forslaget.

Det fremgår, at TikTok-brugeren Megan Liddy har afgivet en ekstrem udtalelse som reaktion på et opslag om Hamas' angreb den 7. oktober, hvor hun siger: "Slet alle jøder overalt, ikke kun i Israel".

Desuden rapporteres det, at imamen Mark Manely i Californias Middle Ground Muslim Center har holdt en tale, der er blevet offentliggjort af MEMRI TV, hvor han udtaler sig stærkt kritisk om Israel og zionister:

Tror du et øjeblik, at disse zionister ikke ved, at det, de gør, er ondt? For det gør de. Det er en del af hele deres nationalsang at minde alle på jordens overflade om, hvordan deres forældre og bedsteforældre blev slagtet i dødslejre i Polen og Tyskland. Selvfølgelig ved de, at det er ondt... Hver dag tager folk deres Shahada (trosbekendelse) på grund af det onde, som zionisterne gør mod brødre og søstre i Palæstina og Gaza. Folk er bliver muslimske på grund af det. Selv de mennesker, der ikke bliver muslimer, ser lyset. Det er derfor, Israel er desperat. De fabrikerer bogstaveligt talt videoer, som et Hollywood-studie... De fabrikerer konstant videoer og bliver afsløret - fabrikerer og bliver afsløret. Og det er kun forlængelsen af rebet, der til sidst vil hænge dem som de hunde, de er. Og jeg håber bare, at Allah vil velsigne mig til at se den dag, hvor jeg kommer til at lytte til det sidste gispende åndedrag fra dem, der hænger i det reb, som Allah gav dem til at hænge sig selv i... Åh Allah, tilintetgør de zionistiske hunde i Israel. Udslet dem fuldstændigt.

Igen et eksempel på, hvordan den palæstinensiske side misfortolker virkeligheden omkring dem. Og med hensyn til bønnen om Allahs velsignelse for at udslette enhver zionist i Israel, bør han uddanne sig selv med Obadias bog - så bliver han måske ikke alt for skuffet over "Allahs velsignelser".

Israel
En arabisk-israelsk muslimsk mand har fortalt verden om sine observationer den 7. oktober. Han arbejdede med at identificere ligene af dem, der blev myrdet i Hamas-massakren. Han beretter, at mange af de brændte lig, der blev bragt ind i lighuset, var børn i alderen 6-11 år.

I en artikel af Israels førstedame, Michal Herzog, skriver hun: 

På Nova-musikfestivalen, hvor mere end 350 unge mennesker blev slagtet og dusinvis bortført, så vidner, der gemte sig i buskene, terrorister gruppevoldtage, derefter myrde og lemlæste kvinder. En Hamas-video fra en kibbutz viser terrorister, der torturerer en gravid kvinde og fjerner hendes foster. Vores retsmedicinere har fundet lig af kvinder og piger, der blev voldtaget med sådan voldsomhed, at deres bækkenben brækkede. Dem af os, der var så uheldige at se videobeviser udsendt af terroristerne selv, så hvordan kroppen af en nøgen kvinde, blev paraderet gennem Gaza, og en anden, stadig i live, i blodige bukser blev holdt fanget med en pistol for panden, og blev trukket ind i en jeep i håret. Dette bevis, sammen med de eksplicitte optagede tilståelser fra fangede terrorister, gør det overdådigt klart, at massevoldtægt var en forud planlagt del af Hamas' plan.

Gidselsituationen
I en aftale om gidsler i to faser, er det følgende blevet aftalt:

1) Hamas vil frigive mindst 50 børn og kvinder over fire dage, hvor der vil være en pause i kampene. For hver israelsk gidsel vil der blive frigivet 3 kvinder og teenagere - terrorister - fra israelske fængsler. Israel vil tillade omkring 300 nødhjælpslastbiler om dagen at komme ind i Gaza fra Egypten, samt mere brændstof.

2) Frigivelsen af yderligere ti gidsler vil resultere i en yderligere dags våbenhvile.

Det betyder at Israel frigiver 150 terrorister udover våbenhvile, mens Hamas kun frigiver 50 uskyldige mødre og børn! Det er en uretfærdig aftale!

Af 40 savnede børn hævder Hamas, at de vil returnere 30 og "søge" efter de resterende. Hamas hævder - "ikke alle de bortførte børn er i vores hænder".

Hvad er det næste der sker?
Her til aften, vil Hamas sende en liste med mindst 10 navne på gidsler, der skal frigives i morgen. I nat, efter at have kontrolleret, at kriterierne er opfyldt, vil Israel sende listen over terrorister, der skal frigives.

I morgen omkring kl. 6:30-7:00 vil IDF indstille forsvaret i henhold til operationelle overvejelser. I formiddagstimerne vil en overførsel af gidslerne til Israel ske gennem Røde Kors. I eftermiddagstimerne, efter modtagelse og identifikation, vil en frigivelse af terroristerne foregå til deres bopæl.

På den fjerde dag vil 20 gidsler blive frigivet.

Listen over Hamas' 150 krævede frigivelser afviser fuldstændigt løgnen om, at Israel anholder uskyldige palæstinensiske kvinder og børn, der "bare kastede sten". Næsten alle kvinderne begik kniv- eller skyderier. Næsten alle de "børn" var 17-18 år gamle - mænd med terrorforbindelser. Og disse formodes at være de letteste anklager. Nogle af anklagerne er:

- "Forsøgte sammen med hendes hold at udføre et angreb ved at skyde og køre over en sikkerhedsvagt ved kontrolposten"
- "Et knivstikkeri med saks den 23. november 2015, to sårede, inklusive en sikkerhedsvagt"
- "Knivstik - forsøg på knivstik af en politibetjent fra 9. februar 2016. Dømt for drabsforsøg og besiddelse af kniv"
- "Placerede en gasballon på en vej og satte ild til den. En anden hændelse med at kaste en bombe i august 2020:"
- "Kastede en molotovcocktail i sammen med sine venner, der antændte fyrværkeri mod israelske køretøjer"

Den israelske regering, IDF og sikkerhedsstyrkerne vil efterfølgende fortsætte krigen for at bringe alle gidslerne tilbage, for at fuldføre udslettelsen af Hamas og for at sikre, at Gaza ikke fornyer nogen trussel mod staten Israel. Med al sorgen og smerten er den tilsyneladende aftale en del af Hamas' bedrageriske plan om at stoppe krigen, lige inden dens totale kollaps. Det er afgørende at fortsætte presset for at kollapse Hamas' militære gren - og først derefter opnå en omfattende aftale.

1 "Raid on Al-Shifa: What next after Israeli operation inside Gaza hospital • FRANCE 24 English", YouTube, FRANCE 24 English, d. 15-11-2023
2 FN's Sikkerhedsråds resolution 1701 blev vedtaget i 2006 for at afslutte 34 dages krig mellem Israel og Hezbollah i Libanon. Resolutionen har været centralt i bestræbelserne på at opretholde en skrøbelig fred i regionen og forhindre en yderligere eskalering af konflikten mellem Israel og Hezbollah. Hovedelementerne i resolutionen omfatter: 1) Ophør af fjendtligheder: Resolutionen opfordrer til øjeblikkeligt ophør af fjendtligheder mellem Israel og Hezbollah. Dette inkluderer Israels tilbagetrækning fra Libanon efterfulgt af en våbenhvile. 2) Udvidelse af UNIFIL: Styrkelsen og udvidelsen af FN's Interimstyrke i Libanon (UNIFIL) til maksimalt 15.000 soldater. Disse styrker skulle hjælpe den libanesiske hær med at sikre ro og orden og støtte regeringens udbredelse af sin autoritet i det sydlige Libanon. 3) Libanesisk suverænitet: Resolutionen understreger nødvendigheden af at respektere Libanons suverænitet og territoriale integritet. 3) Afvæbning af væbnede grupper: Resolutionen kræver afvæbning af alle væbnede grupper i Libanon, så den libanesiske regering har monopol på brug af magt. 5) Forbud mod uautoriseret våben: Resolutionen forbyder salg eller levering af våben og relateret materiale til Libanon, medmindre det er autoriseret af regeringen. 6) Forebyggelse af ulovlig våbenhandel: Resolutionen beder om foranstaltninger for at forhindre ulovlig våbenhandel, især syd for Litani-floden.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:


Debat: #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel [101]; Israel i krig 2023 [45]; Palæstina [42];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]