#15 opdatering for krigen i Israel

Lagt på d. 14/10-23De Israelske Forsvarsstyrker (IDF) udsendte en ultimatum til indbyggerne i den nordlige Gazastribe og Gaza By, instruerende dem til at evakuere inden kl. 20:00. En talsperson fra IDF detaljerede, at de i løbet af den sidste dag havde gennemført lokaliserede razziaer i Gazastriben. Dette var en del af en bredere bestræbelse på at rense området for terrorister, våben og finde savnede personer. Under disse operationer søgte infanteri- og panserstyrker omhyggeligt efter beviser, der kunne hjælpe med at lokalisere savnede personer og hindre terroristaktiviteter. En specifik hændelse der blev fremhævet, var en celle tilhørende terrororganisationen Hamas, der affyrede panserværnsmissiler mod israelsk territorium. Desuden fortsatte det israelske luftvåben sin offensiv mod Hamas-mål i Gazastriben, herunder at besvare TMAS-raketopsendelser rettet mod Israel.

I det sydlige Libanon resulterede et IDF-angreb i ofre blandt pressen. En journalist mistede tragisk sit liv, og tre andre blev såret, herunder en reporter og fotograf fra Al-Jazeera. Køretøjet, der blev ødelagt, tilhørte et libanesisk nyhedsnetværk kendt for sin støtte til Hezbollah. Der blev også rapporteret om Iron Dome-interceptioner i nord.

I Chicago gik en palæstinensisk person ind i et jødisk center og skød receptionisten. Myndighederne i München, Tyskland, frarådede at bære jødiske symboler, herunder kippahs og Davidsstjernevedhæng. Dette skyldtes stigende spændinger og bekymringer over antisemitiske angreb.

Den digitale infrastruktur i Gaza er også truet. Rapporter indikerede, at den israelske kommunikationsminister, Shlomo Karai, besluttede at stoppe forsyningen af internettjenester til firmaer i Gazastriben fra kl. 00:00. Dette embargo strakte sig også til tjenester leveret af israelske internetudbydere til området.

Der blev rapporteret en betydelig sikkerhedsbrud nær den israelske internationale lufthavn, da store eksplosioner blev rapporteret. Disse blev tilskrevet et forsøg fra Hamas på at målrette et amerikansk militært fragtfly. Flybranchen blev også påvirket, da Lufthansa og Eurowings suspenderede flyvninger til Libanon med en pause i operationer, der forventes at vare indtil den 16. oktober.

Et skræmmende vidnesbyrd om situationen var stigningen i dødstallet fra lørdagens massakre, som nu er over 1400. Al-Awda Hospital, også kendt som "Genskabelsen", beliggende i det nordlige Gaza, blev betjent med en øjeblikkelig evakueringsmeddelelse fra IDF.

Tusindvis af borgere, der bor på den nordlige grænse udtrykker at "vi vender ikke hjem, hvis Israel ikke håndterer Hizbollah efter det, der er sket. Ingen jøde vil gå med til at have en morderisk fjende, der våger over sig fra tårne og udkigsposter". Det begynder at se ud til at Israel ikke kan gøre sig forhåbninger om at komme tilbage til hverdagen, før profetien i Ob. 1:18 er gået i opfyldelse. Ifølge Premierminister Netanyahu: "Dette er kun begyndelsen. Vi vil eliminere Hamas".

I en foruroligende udvikling offentliggjorde Hamas optagelser, hvor dets krigere bruger israelske børn som menneskelige skjolde. Optagelserne fremkaldte en visceral reaktion, der yderligere intensiverede situationen. Et andet eksempel på den dæmoniske grusomhed der har tag i Hamas-terroristerne: En arabisk-israelsk læge ved navn Tarek Abu-Arar var på vej til sin vagt på hospitalet, da han stoppede op for at hjælpe nogen, der så ud til at være såret. Desværre viste denne person sig at være en Hamas-terrorist. Tarek blev hurtigt taget som gidsel og brugt som et menneskeligt skjold af terroristen og hans medskyldige, selvom han var blevet såret af et skud. På trods af denne frygtelige oplevelse overlevede Tarek. De går efter uskyldige mennesker uanset alder eller køn.

Qatar, en stor sponsor for Hamas, udsendte en truende erklæring, der havde potentiale til at sende chokbølger gennem verdens energimarked. Den lille golfnation erklærede sin hensigt om at forstyrre verdens gasforsyning til fordel for den palæstinensiske sag. Den skræmmende erklæring fra Qatar lød: "Hvis bombardementerne i Gaza ikke stopper, vil vi stoppe verdens gasforsyning".

Endnu et bevis for Hamas' manipulerede informationskrig for at vinde verdens sympati, kom til udtryk da Hamas delte en video, der hurtigt blev fjernet. Denne video viste en dukke, der tragisk blev talt med, blandt ofrene for en israelsk forsvarsstyrkes (IDF) angreb på Gaza. Hændelsen tjente kun til yderligere at øge spændingerne i regionen.

Mens konflikten rasede videre, udførte israelske specialstyrker en dristig aktion i Gaza. Under denne operation gjorde de en skræmmende opdagelse - ligene af adskillige savnede personer, der tilsyneladende havde mødt en grufuld skæbne. Disse mennesker kunne ikke fortsætte med at gå og var ofre for det, der dystert blev kaldt "Dødsmarchen 2023." Situationen blev stadig mere dyster, og der blev trukket sammenligninger med mørke perioder i historien, som nazismen, hvor Hamas blev sammenlignet med en nazistisk organisation.

USA's udenrigsminister ankom til Saudi-Arabien, en region der spiller en afgørende rolle i Mellemøstens politik og diplomati.

Midt i kaoset tog Rusland et betydeligt skridt ved at fremlægge et forslag til FNs Sikkerhedsråd. Dette forslag opfordrede til øjeblikkelig våbenhvile i Gaza Strip, og det øgede presset på USA og Israel. Det blev dog forventet, at USA ville udnytte sin vetoret, hvis forslaget blev sat til afstemning. Ikke desto mindre åbnede Ruslands handlinger døren for, at andre nationer åbent kunne kræve en våbenhvile og potentielt ændre konfliktens dynamik.


Hamas reagerede på Ruslands træk med en officiel pressemeddelelse, hvor de udtrykte taknemmelighed for den støttende holdning fra den russiske præsident Vladimir Putin: "Vi udtrykker vores taknemmelighed og påskønnelse for den russiske præsidents støttende holdning, idet vi afviser aggression og blokaden på Gaza. Vi glæder os over Ruslands igangværende bestræbelser på at standse aggressionen. 

I den islamiske modstandsbevægelse (Hamas) sætter vi stor pris på præsident Vladimir Putins afvisning af vedvarende israelsk aggression mod vores folk, Gaza-blokaden, obstruktion af humanitær hjælp og målretning af civile. Vi udtrykker også vores påskønnelse af Ruslands seriøse bestræbelser på at standse den hensynsløse israelske aggression mod det palæstinensiske folk i Gaza-striben."

Også her ses Hamas' falske informationer. Israel venter med landjordsopperationerne i Gaza, så de civile der vil flytte sig sydover har tid til det. Som nævnt tidligere, hvis Israels fokus faktisk var civile, ville bombningerne af Gaza have resulteret i meget højere tab, med et skøn på omkring 50.0001. Hamas' ligegyldighed over for palæstinensiske civilister kommer endvidere til udtryk, når Israel smider flyers ned fra himmelen for at informere at civilister skal træde til side, og Hamas kalder det "falsk propaganda"2.


Konfliktens ødelæggende omkostninger blev bragt til skue, da den tyske avis "Die Welt" offentliggjorde navnene på de 1.300 israelske ofre for en brutal Hamas-angreb den 7. oktober. Offentliggørelsen af disse navne fungerede som en skarp påmindelse om omkostningerne ved den igangværende vold.

1 Se "#12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere"
2 Se "#14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne"

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:
Debat: #15 opdatering for krigen i Israel

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [51];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]