#27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op

Lagt på d. 30/10-23Hamas skjuler sig i et hemmeligt netværk af underjordiske tunneler, hvori de kan udholde og engagere sig i konflikt over en estimeret periode på op til fire måneder. De lagrede ressourcer, som rapporteret af vestlige og arabiske embedsmænd til New York Times, omfatter en betydelig mængde brændstof, våben, vand og mad. Imens har Hamas' ledere, Abu Marzuk, Khaled Mashal og Ismail Haniyeh, samlet personlige formuer svarende til henholdsvis 3 milliarder, 4 milliarder og 4 milliarder dollars. Den skarpe kontrast til Gazas fattige omstændigheder forværres yderligere af Hamas' årlige omsætning på 1 milliard dollars, en fond der menes at være trukket fra international bistand beregnet til at lindre folkets nød, men i stedet tjener ledernes lommer.

Som konflikten eskalerer, intensiverer de israelske forsvarsstyrker (IDF) deres offensiv, idet de på én dag har lanceret mere end 450 strejker mod hvad de betegner som terroristmål. Omfanget af deres jordoperationer udvides, med blandet infanterienheder der tager sig af hold, der opfattes som trusler, enten planlægger eller forsøger angreb på IDF-styrker. Operationerne retter sig mod en række af Hamas' militære aktiver, herunder hovedkvarterer, observationsposter og anti-tank skydningspositioner på tværs af Gaza-striben. 

I en gestus af diplomati midt i den igangværende strid efterkommer Israel en anmodning fra Biden-administrationen og genetablerer internet- og mobiltelefontjenester til regionen, som rapporteret af Wall Street Journal. 

Mellemøsten
Shia-militserne i Irak påtager sig ansvaret for at angribe den amerikanske base i Tanaf i grænsetrekanten mellem Jordan, Irak og Syrien ved hjælp af to droner i går aftes. Angrebene på de amerikanske baser i Syrien og Irak fra de pro-iranske militser fortsætter: to til tre hændelser om dagen i gennemsnit.

Under en demonstration i Istanbul gav den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan udtryk for sin stærke solidaritet med Gaza. Han udtrykte frustration over dem, der ligestiller Hamas med Israel, og fastslog klart, at han ikke betragter Hamas som en terrorbevægelse, en holdning der har forstyrret Israel. Erdogan mener, at det simpelthen ikke er nok kun at fordømme handlingerne i Gaza. Han kritiserede Israel og fremhævede, at Tyrkiet ikke skylder dem noget, i modsætning til visse vestlige lande. Han pegede på den globale sympati for Ukraine og beklagede manglen på tilsvarende bekymring for Gaza. Erdogan sammenlignede Tyrkiets konsekvente holdning i Mellemøsten med dens positioner i Libyen og Karabakh. Han gav direkte Vesten skylden for urolighederne i Gaza og anklagede dem for at bruge Israel som et redskab. Han fastslog yderligere, at Israel ikke kunne opretholde sig selv uden støtte fra disse vestlige lande. Erdogan afslørede, at der tages skridt for at erklære Israel som en krigsforbryder, og fordømte deres påståede skjulte massakrer i Gaza. Gennem hele sin tale understregede han, at Gazas situation er af global humanitær betydning.

Som Erdogans ord genlyder på tværs af grænser, når de ørerne på israelske embedsmænd og udløser en diplomatisk tilbageslag. Den israelske udenrigsminister annoncerer tilbagetrækningen af sine repræsentanter fra Tyrkiet, et skridt til at genoverveje de anspændte bånd mellem de to nationer i lyset af Erdogans ivrige støtte til, hvad Israel og mange vestlige nationer betragter som et terroristregime.

Imens strejfer krigens hvisken over Libanons bjergområder og når magthallerne i Beirut. En højtstående libanesisk embedsmand afslører over for Washington Post den skrøbelige balance, der holder en større konflikt mellem de israelske forsvarsstyrker (IDF) og Hezbollah tilbage. Den libanesiske regerings bøn til Hezbollah, der advarer mod de katastrofale konsekvenser af krig, møder et stoiske svar. Hezbollahs beslutsomhed, det synes, er bundet til skæbnen for Hamas, et emblem af modstand mod israelsk dominans. Som vestlige nationer beder Libanon om at begrænse Hezbollah, sender den libanesiske embedsmand en genlydende besked på tværs af Atlanten og opfordrer USA til at dæmpe israelske handlinger for at forhindre en katastrofal nedstigning til krig.

I dette indviklede netværk af regionale dynamikker genlyder konfliktens ekko gennem Mellemøstens gamle lande, hver begivenhed en refleksion over de dybt rodfæstede klager, varige alliancer og den uophørlige søgen efter indflydelse blandt de tilstedeværende magter.

Mon ikke denne tale vil nødvendiggøre, at Israel tilbagekalder sin ambassadør og afbryder forbindelserne til dette terrorstøttende regime? Der blev ikke nævnt noget om massakren, der udløste denne krig! Heller ikke et eneste ord om de 230 bortførte. Israels udenrigsminister: Vi henter vores repræsentanter hjem fra Tyrkiet for at drøfte relationerne mellem de to lande.

Midt i denne tumult betror en senior libanesisk embedsmand til Washington Post om det lurende spektrum af en storstilede konfrontation mellem de Israelske Forsvarsstyrker (IDF) og Hezbollah. Dialogen mellem den libanesiske regering og Hizbollah afslører en usikker balance; Libanons frygt for tanken om krig er sidestillet med Hizbollahs urokkelige beslutning om at forhindre Hamas' undergang; Libanons ængstelse ved tanken om krig stilles over for Hezbollahs urokkelige beslutsomhed om at forhindre Hamas' fald. Den libanesiske embedsmand udtrykker en bøn om amerikansk indgriben for at afskrække Israel fra en omfattende jordindtrængen i Gaza-Striben, hvilket oplyser det indviklede netværk af alliancer og antagonismer, der karakteriserer det mellemøstlige geopolitiske område.

Verden
Byen Richmond i Californien blev den første amerikanske by til officielt at fordømme Israel for dets handlinger i Gaza, hvilket er imod fra den traditionelle amerikanske holdning. Byens borgmester eskalerer kritikken yderligere ved at anklage Israel for at eksekvere, hvad han betegner som en "apartheid-kampagne og kollektiv afstraffelse".

På den anden side af Atlanten bliver gaderne i Paris og andre franske byer scenen for muslimske optøjer, en refleksion af den voksende spænding inden for landet. Den franske regerings forbud mod demonstrationer til fordel for Hamas viser en fast holdning, med politistyrker, der anvender strenge foranstaltninger for at opretholde orden. Dog afslører urolighederne den underliggende utilfredshed og udfordringen ved at navigere i det komplekse socio-politiske landskab i Frankrig.

Imens, i de barske terræner i den russiske Kaukasus, i Republikken Dagestan, udfolder en særlig konfrontation sig. Allierede af den russiske præsident Vladimir Putin omringer et hotel og påstår, at jøder befinder sig inden for dets grænser. Jødehadet i Rusland viser tænder!

Imens udsender den tjekkiske forsvarsminister Jana Černochová en brændende opfordring til at forlade FN og fordømmer dens støtte til terrorisme. Hun minder om den rystende hændelse, hvor Hamas krævede over 1400 israelske liv, og drager en dyster parallel til 9/11. Manglen på fordømmelse fra FN, hvor kun 14 lande giver udtryk for deres indsigelse, giver næring til hendes indignation og presser på for en dristig holdning mod en organisation, hun beskylder for at heppe på terrorister, mens hun forsømmer den grundlæggende ret til selvforsvar.

Jødehad
I en truende bølge af antisemitisme har flere alarmerende hændelser afsløret den mørke understrøm af jødehad og diskrimination på tværs af forskellige geografier. Episoderne, fyldt med truende hensigter og åbenlyse fordomme, afspejler en uhyggelig bølge af jødehad, på tværs af nationer.

Udspringende fra hjertet af Pakistan chokerede Dr. Afnan Ullah Khan, en Oxford-uddannet senator, det globale samfund med sin afskyelige godkendelse af Hitlers handlinger. Gennem en tweet, ledsaget af et grotesk billede af Hitler, bemærkede Khan køligt: "I det mindste ved verden nu, hvorfor han gjorde, hvad han gjorde", mens han talte for islam og demokrati på X / Twitter.

Imens, i de fjerne områder af Dagestan, Rusland, udfoldede en skræmmende scene sig på Makhachkala lufthavn. Da en Red Wings-flyvning fra Tel Aviv landede kl. 19:30 lokal tid, ventede en ophidset pøbel, optændt af morderisk had, på ankomsten af jødiske passagerer. Den grumme fortælling så pøblen, modig og ubønhørlig, begynde en menneskejagt i lufthavne og indkøbscentre, desperat på jagt efter jøder at gøre fortræd. Deres ondsindede søgen førte dem til at storme landingsbanen, krævende at inspicere fly for jødiske passagerer. Lufthavnspersonalet, i et desperat forsøg på at kontrollere situationen, anmodede mængden om at nominere tre individer til at boarde flyene og kontrollere for jødiske passagerer. Midt i dette kaos befandt en lille gruppe israelere og jøder sig isoleret og sikret i lufthavnen, og flyvninger ændrede rute for at undgå at lande i denne farlige zone. Overrabbineren i Dagestan gav en dyster prognose og indikerede, at evakuering af de 400 jødiske familier, der bor i den muslimske republik, sandsynligvis var nært forestående, hvilket understreger den truende fare, der nu hviler over det jødiske samfund i Rusland.

Israel
Med et lag af strategisk indsigt uddyber Stabschef Herzi Halevi nødvendigheden af jordbaseret indtrængen for at opnå krigens mål. Han udtrykker sig med en fornemmelse af realisme og anerkender uundgåeligheden af risici og priser, der kommer med søgen efter sejr. Diskursen er sat for en langvarig jordoperation, med en betydelig IDF-tilstedeværelse i Gaza-striben, i afventning af yderligere politiske direktiver for enhver ændring i de operationelle dynamikker.

I en betydningsfuld politisk formulering skitserer premierminister Netanyahu overgangen til, hvad han betegner som den anden fase af krigen. Denne beslutning, understreger han, har modtaget enstemmig godkendelse fra både krigskabinettet og det politiske forsvarskabinet, hvilket viser en forenet front i mødet med modgang. Netanyahus fortælling projicerer et langtrukkent scenarie og kategoriserer det igangværende militære engagement som en anden uafhængighedskrig. Prognosen er dyster, med både politiske og militære niveauer forberedt på en krig, der strækker sig over 6 til 12 måneder, hvilket antyder en lang periode med fjendtlighed og kamp.

Fortællingen udfolder sig yderligere med en nylig konfrontation i Erez-krydsningsområdet, hvor IDF-styrker neutraliserede en gruppe terrorister, der forsøgte at infiltrere israelsk territorium. Efter at være kommet ud af en underjordisk tunnel, fandt angriberne sig selv engageret i en ildkamp med IDF-styrker, hvilket kulminerede i deres eliminering. Den vellykkede afværgning af dette infiltrationsforsøg, med ingen rapporterede tab på IDF-siden, tilføjer en dimension af årvågen forsvar og proaktivt engagement i Israels igangværende krigsfortælling.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:
Debat: #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [51];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]