#35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet

Lagt på d. 16/11-23Fra Gaza, rapporteres det, at den 19-årige israelske korporal Noa Marciano er blevet bortført af palæstinensiske Hamas-terrorister til Gaza. Hamas udgav i går en video, hvor hun tvinges til at bede Israel om våbenhvile, hvorefter de myrdede hende. Israel fastholder, at der ikke vil være våbenhvile, før alle 239 israelere er hjemme, og Hamas er ødelagt.

Om indtagelsen af Shifa hospitalet
De palæstinensiske myndigheder rapporterer, at Israels forsvarsstyrker (IDF) omringer Shifa-hospitalet fra alle sider. IDF gennemfører en præcis og målrettet operation mod Hamas i et bestemt område på Shifa-hospitalet, baseret på efterretningsinformation og operationel nødvendighed. IDF's jordoperation i Gaza har til formål at besejre Hamas og redde gidslerne. Israel er i krig med Hamas, ikke med civilbefolkningen i Gaza. IDF-styrkerne inkluderer medicinske teams og arabisktalende, der har gennemgået specifik træning for at forberede sig på dette komplekse og følsomme miljø, med det formål at undgå skader på civile, som bruges af Hamas som menneskelige skjolde. IDF har gentagne gange offentligt advaret om, at Hamas' fortsatte militære brug af Shifa-hospitalet sætter dets beskyttede status i henhold til international lov på spil, og har givet rigelig tid til at stoppe dette ulovlige misbrug af hospitalet. IDF meddelte igen i går de relevante myndigheder i Gaza, at al militær aktivitet inden for hospitalet skulle ophøre inden for 12 timer. Desværre gjorde de ikke det. IDF har også faciliteret omfattende evakueringer af hospitalet og opretholdt regelmæssig dialog med hospitalets myndigheder. Alle Hamas-terrorister, der befinder sig på hospitalet, opfordres til at overgive sig.

En raporter fra Fox News rapporterer i en video inde fra Shifa-hospitalet: 

Lige nu er vi i Gazas al-Shifa-hospital. Israelerne stormede anlægget i nat. Der er i øjeblikket hundredvis af palæstinensere, der stadig bliver behandlet her, og mere end tusinde internt fordrevne gazanere. Israelerne siger, at ingen af disse palæstinensere blev dræbt, da de engagerede sig i kampe med Hamas-krigere i udkanten af hospitalet. Da vi trådte ind, kunne vi høre disse skudkampe udfolde sig mellem israelerne og Hamas dybt inde i Gaza City. Israel ser ud til at holde territoriet, mens de leder efter gidsler, der i øjeblikket holdes inde i Gaza.

IDF ved Shifa-hospitalet: Sheldag-styrker og andre styrker ledet af den 36. division fortsætter med at operere i Shifa-hospitalets område. Shifa er et kompleks, der består af flere bygninger og er det største hospital i Gaza-striben. Aktiviteten der er fokuseret – med elementer af en særlig operation for alt og alle, som styres efter faser og en løbende vurdering af situationen. Styrkerne bevæger sig fra bygning til bygning og scanner etage for etage. Alt dette, mens der stadig er hundredvis af patienter og medicinsk personale. Aktiviteten udføres med diskretion, tålmodighed og grundighed, samtidig med at der foretages en vurdering af situationen i marken og en undersøgelse, der foretages på stedet. Indtil videre er ikke en eneste medicinsk medarbejder eller IDF-soldat blevet såret i aktiviteten. Vi opererer med forståelsen af, at der er mange flere terroristinfrastrukturer i området omkring komplekset, der er godt skjult. Allerede nu, efter at have scannet nogle af bygningerne, er der lokaliseret våben, efterretningsmaterialer, herunder information relateret til begivenhederne den 7. oktober, militærteknologi og militærudstyr, hovedkvarterer, kommunikationsmidler - alt sammen tilhørende Hamas. I scanningerne blev der lokaliseret teknologiske midler, herunder computere, hvorpå der fandtes information og dokumentation relateret til bortførte. Midlerne blev overført til inspektion og undersøgelse. Det skal huskes, at Hamas, fra det øjeblik hospitalet blev eksponeret for et par uger siden, arbejdede på at skjule terroristinfrastrukturer og skjule beviser. Det er en kompleks, kontinuerlig og udviklende aktivitet, der ledes af en særlig enhed. Vi opdager hele tiden ny information.

På Shifa-hospitalet blev der også fundet AK-47, ammunition og granater i et MR-rum. En talsperson for IDF udtaler: 

Vi fandt på computere i Shifa fotos af gidsler, efter de blev bragt til Gaza. Under IDF's aktivitet i Shifa, som stadig pågår, har kæmperne taget lig fra lighuset. Sandsynligvis for at se, om de er af bortførte israelere eller terrorister.

IDF-styrkerne afslørede en tunnel og et køretøj forberedt til en massakre den 7. oktober i Gaza-striben med mange våben i den i en aksel ved Shifa-hospitalet. I en fokuseret operation på Shifa-hospitalet opererer styrker fra Sheldag Special Unit, den 7. Brigade Combat Team og andre specialenheder også i øjeblikket. I dag afslørede styrkerne en operationel aksel for terrororganisationen Hamas i området omkring hospitalet.

Shifa-hospitalets medicinske personale i Gaza forsinkede IDF i 3 dage og samarbejdede med Hamas, mens de i denne tid fjernede beviser, herunder forsegling af tunneler med cement og keramik, så de ikke ville afsløre tunnelernes åbninger.

IDF har fundet beviser for en dyb og alvorlig infrastruktur af tunneler under Shifa-hospitalet. Gazanske journalister hævder, at IDF-bulldozere nu graver i den sydlige del af hospitalet.

Forsvarsminister Gallant kommenterer: 

Jeg ankom i dag til hovedkvarteret for divisionen, hvis specialstyrker også opererer inde i Shifa-hospitalet. Der er betydelige fund der, operationen fortsætter, og den udføres på en præcis, selektiv, men meget, meget beslutsom måde. I løbet af den sidste dag har vi gennemført besættelsen og rensningen af hele den vestlige del af Gaza City, den næste fase er begyndt - styrkerne arbejder præcist, beslutsomt, beslutsomt, med en meget høj koordination mellem luft-, sø- og landstyrker, ledsaget af en meget stærk og omsluttende efterretning.

Jo mere vi uddyber denne operation, øger presset på Hamas og udhuler flere hovedkvarterer, skader flere tunneler, eliminerer flere operatører og bringer flere organisationsledere ned, desto større er chancen for at bringe vores bortførte hjem, fordi denne fjende kun forstår magt, og vi forklarer ham meget godt, hvad magt er.

I en separat, men relateret udvikling er der fundet raketter under en piges seng i et børneværelse samt en improviseret sprængladning (IED) i lejligheden tilhørende en Hamas-terrorist i Beit Hanun i Gazastriben. Disse opdagelser kaster lys over de vedvarende sikkerhedsudfordringer i området.

Yderligere har en ny undersøgelse foretaget af Bir Zeit University blandt araberne i Gaza og Vestbredden afsløret offentlig holdning til Hamas. Ifølge undersøgelsen retfærdiggør 59% fuldt ud massakren den 7. oktober, mens yderligere 16% støtter den "i en vis udstrækning". Undersøgelsen antyder også, at der er flere støtter af massakren i Judæa og Samaria end i Gaza.

Mellemøsten
Yahya Sarie, den militære talsmand for Houthi-bevægelsen i Yemen, har i en officiel meddelelse udtalt: "Vi har affyret en række ballistiske missiler mod Eilat. Vi vil målrette israelske skibe i Det Røde Hav". Houthi-bevægelsen i Yemen har truet med at "ethvert israelsk skib, der passerer gennem Det Røde Hav, vil blive ramt". Abdulmalik al-Houthi, lederen af de Yemenitiske Houthis, der har erklæret krig mod Israel, er set på et billede med et skilt, hvor der står:
- Allah Akbar (Allah er stor)
- Død over Amerika
- Død over Israel
- Forbandelse over jøderne
- Sejr til Islam

Efter affyring af et par panserværnsraketter af Hezbollah, angeib det israelske luftvåben ifølge en arabisk rapport, i det sydlige Libanon. En talsperson for IDF siger: 

IDF angreb flere terror-mål tilhørende Hezbollah-organisationen på libanesisk territorium. For kort tid siden afsluttede kampfly et angreb på terror-mål tilhørende Hezbollah-organisationen i libanesisk territorium. Blandt de angrebne mål var flere militære positioner, der blev benyttet af organisationens terrorister. Også for kort tid siden angreb IDF-styrker en terrorist, der opererede i libanesisk territorium, nær fredszonen.

Jødehad
I Washington DC, USA, har der været en bekymrende episode, hvor busselskabets chauffører ved Dulles lufthavn nægtede at transportere 900 jødiske passagerer fra deres fly til terminalen. 

I et andet tilfælde af antisemitisme er det Jødiske Samfundscenter og teater i Ljubljana, Slovenien, blevet skændet med antisemitisk graffiti. Denne bygning huser også den lokale synagoge samt Museum for Holocausts Historie i Slovenien. Hændelsen i Ljubljana understreger den fortsatte udfordring med antisemitisme i Europa og vidner om en dyb og vedvarende intolerance, som fortsat skal bekæmpes. På døren er der spraymalet en jødestjerne med et lighedstegn til et hagekors.

Disse begivenheder fremhæver desværre en vedvarende og alarmerende tendens til antisemitisme i forskellige dele af verden. De rejser alvorlige spørgsmål omkring tolerance, forståelse og respekt for religiøse og etniske grupper på globalt plan.

Verden
I Washington DC, USA, blev der arrangeret et "March For Israel", hvor arrangørerne estimerer, at omkring 290.000 deltog. Deltagerne i denne march demonstrerede uden slagsmål, vold, dødstrusler, hærværk eller bandeord. Denne march viser en stærk støtte til Israel og fredelige hensigter.

FBI-direktør Wray leverede en åbningsudtalelse til Husets Komité for Homeland Security. Han påpegede, at FBI aktivt bekæmper vold udført af ekstremister inspireret af den igangværende konflikt. Blandt de nævnte sager var en arrestation i Houston af en mand, der studerede bombefremstilling og udtrykte ønske om at dræbe jødiske mennesker, en hadforbrydelsesundersøgelse i forbindelse med drabet på en seksårig muslimsk dreng uden for Chicago, en arrestation ved Cornell University for trusler mod det jødiske samfund der, og en arrestation i Los Angeles af en mand, der truede lederen af Anti-Defamation League. Wray understregede også risikoen for, at Hamas eller en anden udenlandsk terrororganisation kan udnytte konflikten til at udføre angreb i USA.

I Brasilien demonstrerede titusinder på gaderne mod Lula-regeringen og dens manglende støtte til Israel.

Det Demokratiske Parti i USA oplever intern splittelse, hvor progressive og muslimske medlemmer er utilfredse med partiets støtte til Israel. Der blev rapporteret om en stormning af det Demokratiske Partis hovedkvarter i Washington. Det britiske parlament stemte imod en våbenhvile i Gaza. Afstemningsresultaterne for våbenhvile var: Ja til våbenhvile: 125, Nej til våbenhvile: 293. FN har ikke vedtaget en resolution, der fordømmer Hamas for massakren den 7. oktober. Siden 2006 har FN vedtaget 297 resolutioner mod Israel, hvilket udgør næsten 40% af alle FN's resolutioner.

To muslimske unge mænd skændte en kirke i Italien. Deres handlinger afspejler et slogan, der bliver brugt af nogle muslimer i Europa: "Efter lørdag kommer altid søndag", hvilket indebærer, at efter jøderne vil kristne blive det næste mål. Det er et ordsprog der kommer fra Hadith'en "Sahih Bukhari", bog 13 nummer 1:

Jeg hørte Allahs Apostel (fred være med ham) sige: "Vi (muslimer) er de sidste (der kommer), men (vil være) de fremmeste på Opstandelsens Dag, selvom de tidligere nationer fik de Hellige Skrifter før os. Og dette var deres dag (fredag), hvis fejring blev gjort obligatorisk for dem, men de var uenige om den. Så Allah gav os vejledningen til den (fredag), og alle de andre folk er bag os i denne henseende: jødernes (hellige dag) er i morgen (dvs. lørdag) og de kristnes (er) dagen efter i morgen (dvs. søndag)".

Det viser at det ikke kan tages for pålydende hvordan muslimerne lærer teksternes betydning - og det er vigtigt at forstå når man forsøger at påpege islams fredelighed, trods det modsatte kontinuerligt bevises. Det virker som en fredelig passage, der blot forsøger at fremhæve muhamedanernes fortrin, fordi jøder og kristne afviste fredagen, hvilket har sat muhammads efterfølgere frem i opstandelsesprocessen. Men for dem, handler det om at først skal jøderne hugges ned, derefter de kristne.

I Sverige truer muslimer med en intifada i hele Europa, hvis Israel ikke forlader Gaza. Der er kun ét, de mennesker forstår, og det er at deres oprør hurtigt og hårdt slås ned. Både deres historiske og nutidige kundskab om situationen er så belastet af uvidenhed og propaganda, indkogt i et tykt lag af følelser som vrede, had, racisme m.v., at de simpelthen ikke kan tales til fornuft.

Douglas Murray går hårdt til Hamas fra frontlinjen

Se originalen her, Douglas Murray unleashes on Hamas from the front line

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel [103]; Israel i krig 2023/24 [51]; Palæstina [44];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]