#14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne

Lagt på d. 13/10-23I en af de mest stormfulde nætter, Mellemøsten nogensinde har set, blev Gazastriben en slagmark. Over 750 mål blev udslettet inden for timer. Konflikten nåede sit højdepunkt, da terrortunnelerne i nord for Gazastriben kollapsede og begravede hundreder af Hamas- og ISIS-terrorister. Over jorden blev yderligere 180 neutraliseret.

Midt i konflikten udsendte de israelske forsvarsstyrker (IDF) en skarp advarsel til beboerne i Gaza City. IDF-talsmanden formidlede: "IDF opfordrer alle beboere i Gaza City til at evakuere deres hjem, flytte mod syd for deres beskyttelse og bosætte sig i området syd for Gaza-floden. Undgå at nærme dig hegnet mod Staten Israel. Hamas-terrorister gemmer sig i tunneler under huse i Gaza City, og uskyldige civile befinder sig i mange af disse bygninger. Flyt mod syd for din egen sikkerhed og fjern dig fra de Hamas-terrorister, der bruger dig som menneskelig skjold". IDF har kastet tusindvis af flyveblade i nord for Gazastriben med opfordring til Gazas beboere om at evakuere deres hjem: "For beboerne i Gaza City startede terrororganisationerne en krig mod Staten Israel, og Gaza City blev en slagmark. Du skal evakuere dine hjem øjeblikkeligt". Og Gazanerne flygter mod syd. Indtil videre har 600 tusind forladt den nordlige Gazastribe.

Imidlertid svarede Hamas-talsmanden ved at kalde den israelske advarsel for "falsk propaganda". Talsmanden anmodede: "Vores borgere bør ikke falde i Israels fælde". Denne holdning blev også delt af Iran, da de blev beskyldt for at hjælpe Hamas med at bedrage Gazas befolkning. Det iranske nyhedsagentur, Tasnim, støttede disse påstande og hævdede, at Israels beskeder til Gaza var ren psykologisk krigsførelse.

Midt i kaoset kom en chokerende afsløring frem - ammunition fra Nordkorea blev fundet blandt Hamas-terroristerne. Næste dags daggry så palæstinensiske medier afsløre en række anholdelser foretaget af IDF. Disse anholdelser rettede sig mod højtstående Hamas-embedsmænd og aktivister i Hebron. I alt blev cirka 25 personer tilbageholdt, herunder medlemmer af det palæstinensiske lovgivende råd.

Uroen havde en dybtgående indvirkning på Israel. En beboer delte følelsesladet: "Israel er et andet land i dag! Jeg har aldrig set sådan en enhed og modstandsdygtighed i hele mit liv! Folk bruger ordet NAZI, når de beskriver Hamas. Mindet om Holocaust bliver aktiveret i alles sind og hjerter!"

Men rystelserne fra denne uro strakte sig langt ud over Israels grænser. Henry Kissinger udtalte under et interview med Matthias Döfner, CEO for det tyske mediegruppe Axel Springer, at Europa havde begået en alvorlig fejl. Han kommenterede integrationen af befolkninger med forskellige kulturelle og religiøse synspunkter og bemærkede, at en sådan integration resulterer i en pressegruppe, der kan fejre islamisk terrorisme. "Europa risikerer et lignende angreb, medmindre Hamas bliver alvorligt besejret", konkluderede han.

Jeg har nævnt det før i artikler og nyheder: "En oldgammel militærstrategi som EU bruger imod befolkningen er, at der skal være fri bevægelse i EU. Nationerne skal blandes, og sammenholdet nedbrydes - det har været de foregående verdensrigers strategi igennem historien, og den er stadig nyttig".1. Krigen i Israel har større betydning end de fleste ved!

I Jordan blev der sunget parader med råb som "Khyber Khyber ya Yehud", hvilket mindede om den historiske begivenhed, hvor Profeten Muhammad erobrede byen Khyber i Saudi-Arabien i 629 og fordrev og dræbte dens jødiske beboere.

Spændingerne nåede også Libanon. Hezbollah, den militante gruppe, begyndte at stramme grebet om Sydlibanon. Fra morgenen blev journalister forhindret i at komme ind i regionen. Dem, der formåede at komme ind, fik konfiskeret deres udstyr. Det var tydeligt, at Hezbollah havde oprettet kontorer i hele Sydlibanon, kontrollerede bevægelser og sørgede for, at der ikke blev forstyrrelser i deres operationer.

Jordan, der forsøgte at opretholde fred og orden inden for sine grænser, udstationerede sine styrker ved grænsen til Israel. Dette skridt var for at afskrække det stigende antal demonstranter, der ivrigt forsøgte at nærme sig grænsehegnet. På trods af disse forebyggende foranstaltninger forsøgte demonstranter i Jordan at komme tættere på, hvilket førte til, at de jordanske sikkerhedsstyrker måtte ty til tåregas.

Israels Forsvarsstyrker (IDF) befandt sig på en parallel front: Gazastriben. De identificerede og ødelagde dusinvis af affyringspositioner for fjendtlige fly, specifikt UAV'er. Ikke overraskende var disse ikke i militære zoner, men var opført på toppe af civile huse. Det våbenlager, der blev beslaglagt fra Hamas i nærheden af Gaza, afslørede en række våben - PKM, AKM, granater, miner, sprængstoffer og RPG'er. Mange af disse våben blev efterfølgende sporet tilbage til Rusland, Nordkorea og især Iran.

Ruslands holdning i denne voksende konflikt blev klarere, da præsident Vladimir Putin udtrykte bekymring over Israels jordinvasion i Gazastriben. Putin understregede den potentielle skade på civile og opfordrede til øjeblikkelig ophør af blodsudgydelse. Han tilbød Ruslands mægling for at afholde samtaler med både Israel og palæstinenserne med henblik på en våbenhvile. For at fremhæve Ruslands partiskhed i spørgsmålet sammenlignede den officielle russiske nyhedsagentur endda Israels handlinger med nazisterne under Anden Verdenskrig.

Den internationale samfunds reaktion på denne krise er fortsat varieret. I London omgav kontroversen BBC. Efter deres afvisning af at betegne Hamas som en terroristorganisation, reagerede jødiske aktivister. De beklæbede BBC's bygninger med billeder af børn, der var blevet kidnappet til Gaza.

Den britiske premierminister afslørede planer om ikke at sende skibe, der er beregnet til kamp, men skibe, der er designet til at "afskrække" og "kan omdannes til hospitaler". Det var efter meddelelsen fra den britiske premierminister om, at Storbritannien vil sende patrulje- og overvågningsfly samt to skibe fra Royal Navy til det østlige Middelhav "for at støtte Israel". Den britiske forsvarsminister, Grant Shapps, præciserede dette i morges: at de skibe, der vil blive sendt, ikke er krigsskibe, men deres formål er at "afskrække andre i regionen fra at gribe ind", "neutralisere eksterne påvirkninger", og at det var "skibe, der kan hjælpe ved at omdanne dem til hospitaler".

Den Europæiske Union udtrykte sin solidaritet med Israel. Formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, sammen med formanden for Europa-Parlamentet, Roberta Metsula, begav sig ud på et støttebesøg til landet. I skarp kontrast sammenlignede Austin situationen i Israel med de grusomheder, der blev begået af ISIS, og antydede, at de begivenheder, der udspillede sig, var endnu værre.

Andre regionale aktører indtog forskellige standpunkter. Hizbullahs leder, Naim Qassem, selvom han ikke var direkte involveret, antydede mulig intervention. Han nævnte, at de fulgte krigen i Gazastriben tæt og forsikrede om, at de var klar til at handle, når tiden var inde. Tyrkiet valgte derimod en mere humanitær tilgang. Et tyrkisk fly fyldt med nødhjælp til Gaza begav sig til Elarish-lufthavnen i Sinai, Egypten.

Væk fra den primære konfliktzone udfoldedede sig en chokerende begivenhed. En Hamas-terrorist myrdede koldblodigt en kvinde, kun for at uploade hendes billede til sin private Facebook-konto. Offerets familie opdagede tragedien gennem denne hjemsøgende afsløring.

Situationen på grænsen mellem Israel og Libanon eskalerede hurtigt. Rapporter indikerede, at IDF angreb kraftigt Sydlibanon med artilleriild efter en hændelse ved grænsehegnet i Hanita. En talsmand for IDF detaljerede: "For kort tid siden var der en eksplosion ved grænsehegnet i Hanita. Der var mindre skade på muren. Som svar reagerer IDF-styrker nu med artilleriild mod libanesisk territorium". Dette angreb på hegnet udløste øjeblikkelig alarm, da der senere kom advarsler om en potentiel infiltration af terrorister i bosættelsen. Som følge heraf begyndte IDF-styrker straks en grundig gennemsøgning af området.

Midt i denne kaos blev to køretøjer med Hamas-operative, mens de forsøgte at flygte til den sydlige del af Gazastriben, målrettet og elimineret. Dette rejste bekymringer om muligheden for en to-front konflikt for Israel.

Tilbage på den nordlige front hævdede libanesiske rapporter, at IDF var ved at målrette og ødelægge Hizbullah-positioner. Denne intense udveksling af ild blev yderligere eskaleret, da skyderier fra libanesisk territorium målrettede israelsk land. IDF's svar var hurtigt: "For kort tid siden blev der registreret skyderier fra libanesisk territorium mod israelsk territorium på den libanesiske grænse. IDF-styrker reagerer nu med artilleriild på kilden til ilden og tankild", rapporterede IDF-talsmanden.

I forventning om en potentiel storskala-konflikt blev F-16-fly sendt, formodentlig for at angribe mål ved den libanesiske grænse, hvor der var en igangværende kamp med terrorister.

Den stigende spænding førte til en afgørende beslutning i Kiryat Shmona, den nordligste by i Israel, der ligger farligt tæt på Libanon. Byens beboere modtog en presserende opfordring til øjeblikkeligt at søge tilflugt i bombeskjul, hvilket indikerede situationens alvor.

For at forværre situationens alvor blev præsidenten for Israel sammen med højtstående europæiske embedsmænd, der besøgte Israel, hurtigt evakueret til et beskyttet område. Tilstedeværelsen af disse europæiske værdighedspersoner satte ikke kun fokus på konfliktens internationale dimension, men også dens potentielle implikationer for Israels diplomatiske forhold.

1 Se ""Hijrah", indtagelsen af Europa".

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:
Debat: #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [51];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]