#34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza

Lagt på d. 14/11-23Folket i Gaza har i årevis været indspundet i et spin af løgne og propaganda, men virkeligheden skinner igennem løgnene nu. Det kommer f.eks. til udtryk ved en ældre mand fra Gazastribens nordlige del, der flygtede til den sydlige del, som åbent kritiserede Al-Jazeera: "Arabiske forrædere konspirerer mod os. Arabere, og kun arabere forråder os. Jøderne er gode mod os". Al-Jazeera, en yndlings tv-kanal blandt Hamas-terrorister, interviewede en palæstinenser på et hospital i Gaza. Han stillede spørgsmålet: "Hvorfor gemmer modstanden (Hamas) sig blandt os? Hvorfor går de ikke bare til helvede og gemmer sig der?" Journalisten afbrød ham brat.

Lad mig uddybe det, at være indspundet i propaganda. Jeg talte med en bekendt, der er immigreret til Danmark fra Libanon. Vi havde en samtale om situationen. Han ser sig selv som palæstinenser, og han gav mig en indsigt i hvordan de ser verden, og jeg var chorkeret. Han var rasende på den danske regering, der støttede barnemord og mord på civilister. Europa er årsagen til det mellemøstlige problem, for vi sendte efter Anden verdenskrig jøderne til Palæstina, hvor de dannede terrorgrupper og fordrev palæstinenserne. Israels ledelse og Hamas er venner, hvorfor det var muligt for dem at bryde igennem det mest sikre og overvågede hegn i verden, uden at blive stoppet. Krigen handler ikke om Hamas, overhovedet. Det handler om at Israel (Zionisterne) vil udrydde palæstinenserne. Hans verdensbillede er en blanding af informationer fra Al-Jazeera (pro-Hamas) og egne teorier formet af manglende historisk viden og selvopfundne løsninger på paradokser. Da jeg påpegede det paradoksale i et venskab mellem Hamas og Israels ledelse, da det er Israel der nu udrydder Hamas, var filosofien at jeg kun så TV2, og var blindet af propaganda. Uanset hvilke fakta jeg delte med ham, selv det, at hans eget folk nu ser at det ikke er Israel men Hamas der har undertrykt dem, så er det propaganda fra Israel.

Det gjorde det klart for mig, at der er ingen mulighed for at tale med de mennesker der går på Europas gader og råber på Jihad, Allah og Koranen. Der er ingen mental anstrengelse der kan forklare dem virkeligheden. Derfor er der ingen anden vej for Vestens samfund, end med hård hånd at stoppe deres fremmarch. Det er præcis det Israel har erfaret igennem 75 år - der er ingen anden kommunikationsform!

Tilbage til opsummeringen af Krigen. Israels forsvarsstyrker (IDF) leverede 300 liter diesel til akutte medicinske formål til Shifa Hospital, men Hamas forhindrede hospitalet i at modtage brændstoffet. IDF koordinerede overførslen af dieselen til hospitalet, men senere fik de beviser for, at Hamas embedsmænd forhindrede hospitalet i at modtage det. IDF koordinerede også overførslen af kuvøser fra et israelsk hospital til Shifa Hospital i Gaza som humanitær hjælp. En optaget telefonsamtale mellem en seniorofficer fra koordinations- og forbindelsesadministrationen til Gaza og direktøren for Shifa Hospital demonstrerer koordination og samarbejde mellem parterne for at lette overførslen.

Under havundersøgelser siden kampenes begyndelse opdagede IDF et stort antal våben og krigsførelsesmidler brugt af Hamas-terrorister i forsøg på at trænge ind i Israel. Der blev fundet gummibåde, eksplosive bælter, sprængstoffer, ammunition og mere. Våbnene, der potentielt kunne indeholde eksplosiver, blev neutraliseret i samarbejde med Yalam-enheden.

IDF's talsmand afslørede, at Israels 13. flotille og et team fra Brigade 401 gennemførte en razzia på Al-Rantisi hospitalet, hvor de lokaliserede en tunnel, et terroristhovedkvarter, eksplosive bælter, penge, RPG'er, (skulderbårent panserværnsvåben) computere og våben. Der var beviser for, at israelske gidsler tidligere havde været på hospitalet. En motorcykel med skudskader, som blev brugt af Hamas-terrorister den 7. oktober, blev fundet i hospitalets kælder. Der var også mistanke om, at gidsler blev holdt der, med beviser som ledninger henkastet på stole, der angiveligt blev brugt til at binde gidslerne. IDF's talsmand afslørede også en babyflaske og bleer fundet i kælderen, hvilket rejste mistanke om, at kidnappede babyer også blev holdt fangede der. Det israelske militær og regering har indikationer på, at en gravid israelsk kvinde, der blev bortført af Hamas, fødte i Gaza. Under hospitalet blev der fundet et våbenlager med udstyr til terrorhandlinger. Der synes også at være en tunnel, der fører fra et Hamas-terrorists hus til Al-Rantisi hospitalet, beliggende ved siden af en skole og en FN-bygning, ligesom Givati-brigadens reserve soldater afslørede en tunnelskakt i en moské, hvilket viser, hvordan Hamas udnytter Gazas befolkning.

IDF-styrker gennemførte en razzia i en terroristinfrastruktur i Gazastribens nordlige del. Under razziaen af kampholdets mandskab fra infanteriskolebrigaden, blev der fundet tunnelskakter inde i en fabrik, samt forskellige våben, herunder granater, AK-47-Kalashnikov rifler, eksplosiver, RPG'er og andet udstyr.

IDF-soldater tog kontrol over centrale regeringscentre i Hamas-terroristorganisationen. Kampgruppen fra den 7. brigade overtog Hamas' lovgivningsbygning, regeringsbygningen, Hamas' politihovedkvarter og en ingeniørhøjskole, der tjente som et institut for produktion og udvikling af våben. Under operationen tog soldaterne kontrol over "Gizat" anlægget, som indeholder træningsfaciliteter, operationshovedkvarter, afhøringsfaciliteter og tilbageholdelsesfaciliteter tilhørende Hamas. Våben og uddannelsesmaterialer tilhørende Hamas blev lokaliseret i anlægget. Derudover gennemførte Golani-brigadens kampgruppe en razzia i Guvernørhuset, der blev brugt som en terroristfacilitet og indeholdt militære og politikontorer tilhørende Hamas, kontorer til Hamas' militære efterretningstjeneste, hovedkvarter for organisationen og andre forposter, herunder dem, der blev brugt af Hamas til træning i forberedelse til infiltration til Israel den 7. oktober. Terroristerne flygtede ind i tunnellerne og store mængder våben blev beslaglagt.

Nylige situationsrapporter udvekslet mellem USA og Israel, har givet hidtil usete indsigter i tunnelsystemet under Gaza. IDF skønner, at der er 1.300 tunneler, der strækker sig over 500 km, 80 meter under Gaza. Tunnelsystemet har flere niveauer:

Niveau Et: Indgangs- og affyringssteder inden i bygninger til personale og raketopsendelser.
Niveau To: Forstærkede gange til rakettransport og manøvrering.
Niveau Tre: Huser systemgenerator til iltproduktion og luftbevægelse.
Niveau Fire: Møde- og soverum til Hamas-kæmpere.
Niveau Fem: Hovedmetroen i Gaza, der forbinder byblokke/sektioner.
Niveau Seks: Lager til våben, ammunition og brændstof, med altid lukkede døre af sikkerhedsmæssige årsager.
Niveau Syv: Yderligere opbevaring og soverum.
Niveau Otte: Kommando- og kontrolcenter for Hamas, forbundet via en fast landlinje, med en hurtig flugttunnel til Gaza Metroen for seniorlederes evakuering.

Dette tunnelsystem muliggør hurtige bevægelser, såsom at gemme sig efter en raketopsendelse. Størrelsen på netværket indikerer mange års byggeri til en ekstremt høj omkostning.

IDF's talsmand anslår, at indtil videre er to hundrede Hezbollah-terrorister blevet elimineret af IDF.

Mellemøsten
I den seneste udvikling i Mellemøsten har Amir Ali Hajizadeh, kommandør for den iranske Revolutionsgardes rumfartsvåben, udtalt: "Krigen har udvidet sig, og Libanon er involveret. Det er muligt, at konfliktens omfang vil udvide sig endnu mere. Fremtiden er uklar, men Iran er klar til alle forhold". Disse kommentarer følger efter en af de hårdeste dage på grænsen i går, og eskaleringerne fortsætter i dag. Libanon bevæger sig tættere og tættere på krig.

Abdel-Malik al-Houthi, lederen af Houthierne i Yemen, har udtalt: "Vi vil fortsætte med at angribe Israel. Vi forventer israelske skibe i Rødehavet og Ab el-Mandab Strædet".

Der er også observationer om, at arabiske ledere ikke er lige så entusiastiske over en løsning med en palæstinensisk stat, som den amerikanske administration er. Hvorfor? De har deres fortid at læne sig op ad. I begyndelsen af 1950'erne samarbejdede det palæstinensiske lederskab med Det Muslimske Broderskab om at terrorisere Egypten (værtsland for palæstinenserne). I midten af 1960'erne terroriserede det palæstinensiske lederskab Syrien (også værtsland for palæstinenserne). I 1968-70 udløste det palæstinensiske lederskab en borgerkrig i Jordan i et forsøg på at vælte deres værts Hashemitiske regime. I 1970-82 ansporede det palæstinensiske lederskab en række borgerkrige i Libanon med det formål at overtage deres værtsland. I 1990 samarbejdede det palæstinensiske lederskab med Saddam Husseins invasion og plyndring af Kuwait, som i årtier var det mest generøse arabiske værtsland for 400.000 palæstinensere.

Tyrkiet har indgivet en retssag mod Israels premierminister, Netanyahu, ved Den Internationale Straffedomstol, hvor han anklages for folkedrab i Gaza. Retssagen lyder delvist: 

Det er en anmodning om at indsamle alle beviser ved at gennemføre en undersøgelse fra Den Internationale Straffedomstols anklagemyndighed vedrørende Benjamin Netanyahus forbrydelser mod det palæstinensiske folk, at anmode om efterforskningstilladelse og tilladelse fra ICC's forundersøgelseskammer for at åbne den nødvendige efterforskning, for at forberede en anklage mod Netanyahu og andre gerningsmænd for at blive identificeret, og for at indgive en retssag for hans retssag.

Verden
Israel får stor støtte rundt om i verden. I Frankrig har næsten 200.000 mennesker deltaget i en demonstration imod antisemitisme. Den gode nyhed i Frankrig er dog ikke uden skår. Under hændelser i Paris kastede muslimer sten mod deltagere på en café. Men også i Washington DC har over 100.000 mennesker deltaget i en Pro-Israel demonstration. I Barcelona ser det ud til, at selv spanierne er blevet trætte af palæstinenserne, og deres terrorpoliti slår hårdt ned på de palæstinensiske oprørere.

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, der har udsultet sin nation, vendte verden på hovedet med udtalelsen: 

Først vil de eliminere alle palæstinenserne, derefter alle muslimerne, og så vil de vende sig mod os, de kristne. 

Zionisterne skal stoppes.

Antallet af angreb på amerikanske tropper i Mellemøsten er steget til mere end 52 siden den 17. oktober.

Pro-Hamas demonstranter har for nylig indtaget Schiphol-lufthavnen i Amsterdam, hvilket har skabt uro og forstyrrelser i lufthavnens daglige drift.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel [101]; Israel i krig 2023/24 [47]; Mellemøsten [71]; Palæstina [42];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]