#17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter

Lagt på d. 15/10-23En gruppe i Berlin har startet en intimideringskampagne mod jødiske borgere, ved at markere bygninger hvor de bor. 

FN's Sikkerhedsråd forbereder sig på en afstemning om Ruslands foreslåede resolution om en våbenhvile mellem Israel og palæstinenserne den 16. oktober. Forventningen er, at USA vil nedlægge veto mod denne resolution. Imens antyder rapporter fra CNN, at USA mobiliserer en marine styrke til hurtig intervention i Israel. Denne styrke inkluderer to hangarskibe, mindst 160 fly, to skibe med styrede missiler, seks destroyere og yderligere fly som F-35, F-15, F-16 og A-10.

Midt i dette er en skandale brudt ud på Stanford University. Ameer Hasan Loggins, en Stanford instruktør, tvang jødiske studerende til at stå i et hjørne, forsøgende at få dem til at "føle, hvad palæstinenserne har følt i årtier". Denne handling blev yderligere kontroversiel af hans nedladende bemærkninger om Holocaust.

Ilhan Omar, den første somalisk-amerikanske i Kongressen og en af de første to muslimske kvinder der, er under undersøgelse for at genindlægge et billede, der fejlagtigt hævder at være fra Gaza i 2023. Undersøgelser afslører, at billedet er af syriske børneofre fra et gasangreb i Eastern Ghouta tilbage i 2013.

I London, efter Palæstina-rallyet på Whitehall, blev der hørt kor, der refererede til Khaybar, en islamisk historie om masseslagtning af jødiske samfund. Den oversatte tekst er: "Khaybar, Khaybar, oh jøder, Mohammeds hær vil vende tilbage".

Forslag fra progressive i Amerika presser på for, at USA skal modtage nogle af de forventede 1 million Gaza-flygtninge. Sydafrikas præsident, Cyril Ramaphosa, viste sin solidaritet med Palæstina, ved at deltage i en anti-Israel-protest iført et palæstinensisk tørklæde. 

I Auckland, New Zealand, er en betydelig demonstration af Hamas-supportere begyndt, med opfordringer til at demontere hele den israelske stat.

Besøg af udenrigsministre er også i nyhederne. Den franske udenrigsminister, Catherine Colonna, besøgte Israel i en solidaritetshandling. Imens udtalte den kinesiske udenrigsminister, Wang Yi, efter diskussioner med sin saudiske kollega, at Israels handlinger har overskredet selvforsvar og understregede behovet for, at Israel skal lytte til internationale og FN's generalsekretærs opfordringer, om at stoppe den kollektive straf af Gazas beboere.

Tyrkisk journalist, Polya Ozturk, der dækker konflikten fra nærliggende områder, har kritiseret Israel på sociale medier. En rapport fra Wall Street Journal fortæller om bevægelsen af Irans revolutionsgarde, der fremmer pro-iranske militsstyrker mod Damaskus og Israels grænse. Disse styrker inkluderer angiveligt missileksperter, og der er en underliggende bekymring for, at krigen eskalerer ind i Syrien for at forsvare Assad-regimet. Der har været yderligere rapporter om mistænkelige bevægelser af iranske milits i Syrien, hvilket antyder en potentiel tredje front-åbning snart.

Den iranske udenrigsminister formidlede til Al Jazeera, at hvis bestræbelserne på at stoppe aggressionen mod Gaza mislykkes, bør udvidelsen af krigsfronten ikke udelukkes, med sandsynligheden værende stigende time for time.

I Storbritannien advarede indenrigsminister Suala Braverman dem, der fremmer folkedrab og forherliger terrorisme, om at politiet vil handle imod dem. Braverman viste også ubetinget støtte til Israel på det sociale medieplatform X, tidligere kendt som Twitter.

Israel som national enhed, er ikke længere til debat, da befolkningen forener sig mod fælles modstandere. Dog synes der at være et skel mellem nationen og visse sektorer af medierne. Især er der stærk kritik af de progressive venstreorienterede medier, som beskyldes for at skabe oprør mod premierminister Netanyahu - nogle går så langt som at omtale dem som "forrædere".

Israels Forsvarsstyrker (IDF) foretager strategiske bevægelser i forberedelse til en betydelig operation. De mobiliserer for en forestående invasion af Gaza-striben. En massiv udstationering er blevet beordret, med titusindvis af soldater beordret til at indtage Gaza by og vælte dens nuværende ledelse. Denne aggressive holdning er et resultat af eskalerende spændinger og konfrontationer med Hamas. I en bemærkelsesværdig operation formåede IDF, i samarbejde med Shin Bet, at målrette og eliminere kommandøren for Nakhaba-styrken, en speciel division inden for Hamas. Denne særlige kommandør blev identificeret som mastermind bag et dødbringende angreb på Kibbutzim Nirim og Nir Oz.

Dog kan Moder Natur udgøre en uforudset udfordring. Der er spekulationer om, at den planlagte jordinvasion i Gaza kunne blive udsat på grund af ugunstige vejrforhold.

Konfliktens pris er allerede skræmmende høj. Indtil nu er 2.329 terrorister blevet neutraliseret inden for Gaza, og cirka 2000 liv er gået tabt inden for Israels grænser. Og enden synes ikke nær.

En skræmmende opdagelse i Be’eti gav et indblik i nogle terroristers onde hensigter. Et dokument, der bærer både arabiske sætninger og deres hebraiske udtaler, blev fundet i boligen til Judit og Shmulik Weiss. Dette dokument indeholdt sætninger som "Jeg vil dræbe dig", "tag dine bukser af", "Du er en fange", "Hvor er manden med ansvar for kibbutzen", "Vi har gidsler", "Vi vil dræbe gidsler", "Sådan kører man tank", "Hvor er bilnøglen", "Mænd her kvinder her". Denne opdagelse er endnu mere foruroligende, idet Weiss's medicinske center blev målrettet, og både Judit og Shmulik har været savnet siden.

Det internationale samfund engagerer sig også. Den amerikanske ambassade i Israel har meddelt evakueringsplaner for amerikanske borgere og deres familier. De skal transporteres via havet til Cypern fra havnen i Haifa. Både egypterne og israelerne har givet deres samarbejde for at sikre sikkerheden for disse evakuerede. Det er dog ikke uden udfordringer. Et tidligere forsøg på at flytte en gruppe blev forhindret af Hamas.

Men Gaza er ikke Israels eneste front. For første gang i denne konflikt har israelske jagerfly lanceret angreb i Libanon. Rapporter fra Hezbollahs TV Al-Manar bekræftede Israels Air Force-aktivitet i nærheden af landsbyen al-Mazfein i det sydlige Libanon. Med dette befinder Israel sig i krig med Hezbollah også, en konfrontation de hævder, de ikke initierede. IDF har dog udstedt en streng advarsel til Hezbollah og antyder de alvorlige konsekvenser, de kunne stå overfor, lignende Hamas.

Midt i alt dette kaos forbliver premierminister Netanyahu beslutsom. I en erklæring til medierne erklærede han: "Vi vil afmontere Hamas". Derudover er han planlagt at mødes med familierne til de bortførte, hvilket markerer deres første interaktion siden konfliktens begyndelse.

Mohammed Mutmaeen, den tidligere leder af Den Afghanske Nationale Olympiske Komité, kom med en skarp udtalelse rettet mod arabiske nationer. Han kritiserede arabiske muslimer og sagde: "Vi beder arabiske lande om at åbne en korridor for ikke-arabiske muslimer til at komme ind i Palæstina, og så kan arabere simpelthen se krigen".

I de seneste dage har Libanon oplevet en række voldelige hændelser. En panserværnsraket affyret fra Libanon ramte landsbyen Shtula, hvilket resulterede i den tragiske død af Mofid Sanono, en israelsk arabisk beboer fra Abu Snan, og sårede fire andre bygningsarbejdere. Som svar herpå lancerede de israelske forsvarsstyrker (IDF) øjeblikkeligt et angreb på det område, hvorfra raketten kom. Derudover bekræftede IDF yderligere to angreb: et på en IDF-udpost, som heldigvis ikke resulterede i nogen ofre, og en anden rettet mod en israelsk tank. Med disse løbende sammenstød ser Israel ud til at være på randen af en fuldskala konflikt med Hezbollah, en militant gruppe baseret i Libanon.

Hezbollahs aggressive holdning er tydelig i deres handlinger. Siden sidste lørdag har de affyret i alt ni panserværnsmissiler fra libanesisk territorium ind i Israel. Deres seneste overfald målrettede to tanke og et APC i kibbutz Hanita, hvilket de åbent påtog sig ansvaret for.

Som tilføjelse til kaosset har regionen Western Galilee været udsat for flere raketangreb. Skønt mange raketter blev affyret, kom ikke alle ind på israelsk territorium. Af dem, der gjorde det, blev ni identificeret af IDF. De afværgede med succes fem af disse raketter og svarede ved at angribe det område i Libanon, hvorfra raketterne blev affyret.

I en bekymrende udvikling rapporterede FN's fredsbevarende styrke stationeret i Libanon, at deres hovedkvarter i det sydlige Libanon blev ramt af en missil, et angreb, som man mener blev orkestreret af Hezbollah.

Da situationen balancerer på kanten af en større krig, kommer internationale pres i spil. USA, en nøgleallieret til Israel, opfordrer til tilbageholdenhed og presser Israel til ikke at lancere et fuldskala angreb mod Hezbollah. De kommende dage vil være afgørende for at bestemme retningen af denne volatile situation.

I Gaza udsendte de Israelske Forsvarsstyrker (IDF) en advarsel til beboerne og sagde: "Beboere i Gaza by og det nordlige Gaza, de seneste dage har vi opfordret jer til at flytte til det sydlige område for jeres sikkerhed. Vi vil informere jer om, at IDF ikke vil udføre nogen operationer langs denne rute fra kl. 10 til kl. 13. I denne periode bedes I benytte lejligheden til at bevæge jer sydpå fra det nordlige Gaza. Jeres sikkerhed og jeres families betyder noget. Følg venligst vores instruktioner og bevæg jer sydpå. Vær sikker, Hamas-lederne har allerede sikret deres egen og deres familiers sikkerhed". Efterfølgende rapporterede IDF's talsmand, at selvom et betydeligt antal af Gazas beboere (600.000) fulgte evakueringsopfordringen, var der stadig en halv million, der ikke havde evakueret deres hjem.

Nogle tilfangetagne Gazanere rapporterede angiveligt til efterforskere, at Hamas havde betalt dem hundrede dollars på konfliktens dag og instrueret dem til at gå ind i Israel og "gøre, hvad de ville". Som det ser ud til at være et strategisk træk for yderligere at opmuntre til genbosættelse, genoptog Israel vandforsyningen til den sydlige del af Gaza-striben.

Udefra er der højnet forventning, da ledelsen i Iran er skarpt opmærksom på, at en IDF jordbaseret indtrængen i Gaza-striben kunne eskalere spændinger i regionen. Iran kan føle sig tvunget til at indsætte sine stedfortræderstyrker, inklusive Hezbollah, som svar. I lyset af situationen, der udspiller sig, genlyder en følelse af forsigtighed og bøn, hvilket indikerer, at den kommende uge forventes at blive særlig intens.

I de tragiske begivenheder i Israel er der kommet adskillige hjerteskærende historier frem. En sådan fortælling er den om en knust far. Alt, hvad han nu har tilbage, er et hjemsøgende fotografi af hans to unge døtre, Raz, 4,5 år gammel, og Aviv Asher, kun 2,5 år gammel. Dette billede blev taget af deres mor, hvor de to legede i familiens sikkerhedsrum, kort inden deres bortførelse til Gaza. Situationen eskalerede hurtigt, da terrorister trådte ind i deres hjem. Faderen formåede at tale med sine børn, mens indtrængerne stadig var til stede. Men efter at have mistet forbindelsen til sin kone gjorde han en chokerende opdagelse kl. 11:30. Ved hjælp af en sporemetode lokaliserede han sin kones telefon i Gazastribens Khan Yunis-kvarter. Endnu mere foruroligende stødte han på en video på Telegram. Den viste den skræmmende scene, hvor terroristerne tvang hans kone og døtre op på en vogn. "Siden da har vi ikke fået nogen ny information om dem", sørger den knuste far.

Et andet ungt liv blev tragisk afkortet under disse begivenheder. Hadar Prince, 21 år, var til ørkenmusikfestivalen, da Hamas angreb. Men glæde blev til terror, da Hamas lancerede angrebet. Som kaos brød ud, og terrorister begyndte deres angreb, søgte Hadar tilflugt i en skraldespand. Fra dette skjulested formåede hun at ringe til sine forældre, hendes stemme rystede af panik og frygt. Tragisk nok blev hendes livløse krop fundet to dage senere. 

Men midt i tragedien er også historier om tapperhed kommet frem. En sådan fortælling er den om 20-årige Inbal Rabin-Lieberman. På en skæbnesvanger morgen kl. 6:30 blev hun alarmeret af en usædvanlig støj. Hurtigt indså hun den nært forestående fare og handlede hurtigt og alarmerede hele sin kibbutz. Forberedt på det værste bevæbnede hun sig selv og samlede sit hold. I løbet af en udmattende fire timers kamp eliminerede Inbal heroisk fem terrorister, mens hendes hold formåede at neutralisere yderligere femten.

Yossi Landau, en anden person dybt berørt af disse begivenheder, meldte sig frivilligt for at hjælpe med at inddrive ofre i Kibbutz Be'eri. De rædsler, han blev vidne til, er uden for forståelse. Han genfortæller det hjerteskærende syn på 20 børn i Kibbutz Be’eri. De unge ofre var blevet udsat for utænkelig grusomhed. Deres hænder blev bundet bag deres ryg, og de blev misbrugt på utænkelige måder. Terroristerne stablede derefter koldt deres livløse kroppe, en ovenpå den anden, og satte dem i brand. Yossi, overvældet af sorg og vrede, spørger, "Hvordan kan man gøre sådan en ting?".

Jeg vil runde denne opdatering af med et citat fra Ben Shapiro:

I modsætning til den ejendommelige narcissisme hos mange vesterlændinge, er der masser af mennesker rundt om i verden, der ikke tænker, som vi gør - som faktisk ikke bekymrer sig om deres børn, som vi gør, og det er derfor, de gemmer raketkastere bag deres egne børn, der villigt vil myrde jødiske babyer, bare fordi de er jøder. Babyer, der er blevet kult-lignende indoktrineret siden ungdommen af kræftagtig had så stærk, at de er villige til at begå de værste grusomheder siden nazisterne, og derefter lægge dem ud på nettet og fejre Hamas. De er ikke som dig. 

De, der fejrer Hamas, er ikke som dig! Og her er sagen: De udnytter det faktum, at de myrder dine børn, og de gemmer sig bag deres egne. De stoler på din kulturelle narcissisme for at få dig til at tro, at døden af de børn, de gemmer sig bag, på en eller anden måde er din skyld. Hvis de holder af deres børn, som du gør, må det være din skyld, når deres børn dør i luftangreb som de fremprovokerer, mens de gemmer sig bag deres egne børn. De forventer, at du bekymrer dig mere om deres børn, end de gør selv. 

Men hvad der er vigtigere: De forventer, at du tror, at de bekymrer sig om deres egne børn, mens de åbenbart bekymrer sig mere om andre ting - om at ødelægge staten Israel, om at myrde hver jøde i deres seng. De kan ikke ræsonneres med, og de kan ikke forhandles med. 

Hør nu, alt dette er akavet for dem der tror på en formodet universel menneskelig liberalisme, hvor vi alle søger det samme. Vi søger alle frihed. Vi søger alle en anstændig livsstil. Mwn ikke alle væsener tænker på samme måde som vi gør. Jeg ved, at det er svært at tro om nogle mennesker, men det er tilfældigvis sandt - selvom det er en alvorligt afskyelig sandhed, måske den mest afskyelige sandhed. Hamas tænker ikke som dig. Vi søger ikke alle det samme. Vi deler ikke de samme værdier. Ved du, hvordan jeg ved, at vi ikke gør det? Ikke kun fordi Hamas siger det og proklamerer det, men på grund af hvad de gør og derefter hvad de udsender og fejrer at gøre. Nazisterne forsøgte i det mindste at skjule deres folkedrab. Hamas jubler over det. De deler slik ud til børn for at fejre mordet på babyer og voldtægten af kvinder. Jeg har set billederne, og jeg har set videoerne, og jeg har set båndene - filmklippene, de udgiver, og filmklippene, de fejrer. Du har også set dem i dette show. 

Myten om, at alle er vesterlændinge under tøjet, skal ophøre, ellers vil Vesten ophøre. Fordi narcissisme er bevaret af det sikre og det fede og det glade. Men virkeligheden kommer med chokerende og brutal vold, medmindre vi vågner op. Og det eneste der vækker os - det eneste er at se ondskabens grimme virkelighed direkte i dets onde ansigt. Og det er derfor, jeg viser dig denne grimme virkelighed, den afskyelige virkelighed. Jeg vil ikke gøre det, men vi er nødt til at gøre det, for vi er nødt til at vågne op - for hvis vi ikke gør det i Vesten, vil vi gå søvngang lige ind i vores egen udryddelse.1

1 "Why I’m Showing You Hamas’ Atrocities", YouTube, d. 11-10-2023

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:
Debat: #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [51];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]