#18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser

Lagt på d. 17/10-23I den nordlige Gazastribe og Gaza by annoncerede mange beboere, der havde evakueret til syd på grund af eskalerende spændinger, planer om at organisere en konvoj for at vende tilbage nordpå. Deres hensigt var at sende et stærkt budskab til Israel og understrege deres modstandsdygtighed og uvilje mod at blive evakueret fra deres hjem. Følelsen gav ekko overalt i Gaza, "Hvad er definitionen på dumhed?" spurgte de lokale kanaler, da de rapporterede om begivenhederne.

Men situationen i Gaza blev endnu mere kompleks med involvering af forskellige fraktioner og internationale organer. Den palæstinensiske præsident tog under betydeligt amerikansk pres det hidtil usete skridt at fordømme et nyligt massakre orkestreret af Hamas. Alligevel var denne fordømmelse i morgen iøjnefaldende fjernet fra palæstinensiske sociale medieplatforme. Mange spekulerede i, at palæstinensernes primære bekymring ikke var selve massakren, men snarere den indvirkning, den havde på deres fremstilling som et "fredelskende" samfund.

Som tilføjelse til kontroversen var der alarmerende rapporter om, at UNICEF førstehjælpssæt blev omformet af Hamas-jihadister under deres angreb på israelske byer den 7. oktober. Angrebet var ødelæggende og resulterede i det tragiske tab af over 1.300 israelske liv med tusindvis mere såret. Denne misbrug af humanitær bistand til voldelige midler trak udbredt fordømmelse.

En israelsk kilde hævdede, at Hamas præsenterede et fordrejet billede af situationen i Gaza. I modsætning til krav om en humanitær krise hævdede kilden, at Gaza var godt forsynet med fornødenheder som vand, mad og medicin. Desuden hævdede de, at Hamas aktivt hindrede palæstinensernes bevægelse ved at oprette vejspærringer for at begrænse rejser til syd og tvinge beboerne til at blive i nord.

I en anden foruroligende udvikling var der anklager mod Hamas for at stjæle 24.000 liter brændstof fra et hospital i Gaza. Sådanne handlinger forstærkede fortællingen om, at Hamas er ligeglad med Gazas beboeres trivsel, idet de prioriterede deres mål over folkets behov. Den overordnede følelse blandt mange var, at Hamas havde forværret livskvaliteten for Gaza-beboere betydeligt.

Talspersonen for de Israelske Forsvarsstyrker (IDF) meddelte at IDF har påbegyndt angreb på terrororganisationen Hezbollahs mål beliggende inden for Libanons territorium. Dette skridt kommer efter væsentlig aktivitet observeret over de sidste to dage. De iranske revolutionsgardister har angiveligt mobiliseret store styrker fra det østlige Syrien og positioneret dem ved Syrien-Libanon-grænsen. Parallel hermed har Hezbollah i Libanon også påbegyndt flytning af sine styrker fra det nordlige Syrien til den samme grænse. Denne strøm af bevægelser og positionering har ført til spekulationer om, at begge grupper forbereder sig på en betydelig begivenhed.

Libanons position i denne eskalerende situation synes at være delt. Den libanesiske udenrigsminister, Abdallah Bou Habib, udtalte for nylig, at selvom regeringen har positive relationer med Hezbollah, har de ingen kontrol over gruppen. Denne erklæring var som svar på den israelske forsvarsministers påstand om, at Libanon bør holdes ansvarlig for aktiviteter, der forekommer inden for dets grænser.

Arabiske kilder har rapporteret, at brændstofvogne er begyndt at komme ind i Gaza-striben gennem Rafah-overgangen, hvilket indikerer en vis genoptagelse af væsentlige forsyninger.

Dog har Libanons premierminister, Najib Mikati, understreget landets enhed og solidaritet med Palæstina. Samtidig udtrykte han bekymringer over de potentielle konsekvenser af at åbne en front fra det sydlige Libanon. Han udtrykte følelsen af, at det libanesiske folk, givet de nuværende omstændigheder, muligvis ikke er udstyret til at håndtere konsekvenserne af et sådant træk.

Den legendariske bokser Floyd Mayweather har vist sin støtte til Israel ved at flyve sit jetfly ind i landet og medbringe over 2.267 kg forsyninger beregnet til både israelske civile og militæret. Dette kommer i kølvandet på Hamas-angrebene. En korrespondent fra Fox News har nævnt de voksende forbehold og siger: "Der er en forståelse på jorden om, at Israel/Gaza kunne være kun begyndelsen. Se på mængden af amerikanske militære aktiver, der er på vej i denne retning. Evakueringen af amerikanske borgere ad søvejen. Iransk FM møde med Hamas-lederen. Angreb fra Hezbollah."

Imens oplever Europa sine udfordringer. Tusinder samledes i Amsterdam, Holland, marcherede i solidaritet med palæstinenserne, hvilket indikerer en ændret stemning i Europa. Men terror lurer. I Bruxelles udførte Abd al-Salam Aljilani, som menes at være et ISIS-medlem, et dødbringende angreb. Bevæbnet med en Kalashnikov tog han livet af to eller tre svenske borgere. Efter handlingen gik Aljilani på en live udsendelse og proklamerede: "Jeg dræbte tre svenskere lige nu, Alhamdulillah". Før denne handling havde han postet en besked på Facebook, der sagde: “I Allahs navn er dette en besked fra de islamiske stats soldater. Den islamiske stat vil forblive på trods af jeres love. Vi lever for vores religion, og vi dør for vores religion".

Med Europa, der kæmper med terrorisme og optøjer, har Canadas udenrigsministerium rådet sine borgere til at forlade Libanon, hvilket antyder en øget følelse af uro i regionen. Midt i disse globale spændinger har FN's Sikkerhedsråd truffet en afgørende beslutning ved at afvise Ruslands bøn om våbenhvile. Verden ser på og håber, at freden vil sejre.

I en historisk bevægelse har Irans FN-mission taget kontakt til Israel. Dette markerer første gang i historien, at Iran har kommunikeret med Israel gennem De Forenede Nationer.

I øjeblikket har Iran stationeret lidt over 100.000 krigere i Syrien. Disse krigere er kategoriseret i to forskellige grupper. Den første gruppe, ofte omtalt som "Kanonenføde," består af u-uddannede individer, der er vokset op under forhold der prædisponerer dem til kamp. Trods deres omstændigheder er de betragtet som de modigste krigere. Tre fremtrædende organisationer repræsenterer disse krigere: "Fatimiyoun Organization," "Zinabiyoun Organization," og "Khaydron Organization." Den anden gruppe består af krigere, der sluttede sig til styrkerne primært for at bekæmpe ISIS-organisationen.

Derudover har der været bekymrende udviklinger i Gaza-striben. Den iranske udenrigsministeriums talsmand har viderebragt, at Hamas måske overvejer at frigive de næsten 200 gidsler, de i øjeblikket holder. Dette ville dog være betinget af, at Israel ophører med sin igangværende luftangrebskampagne på Gaza-striben. For at forstærke spændingerne har Irans udenrigsminister også udsendt en advarsel om potentielle forebyggende handlinger fra modstandsfronten mod Israel, antydende at sådanne handlinger kunne være nært forestående inden for de kommende timer.

Israel har rejst alarm over de potentielle trusler, som Hamas-terrorister udgør. Rapporter antyder, at Hamas har samlet våben og sprængstoffer, der er i stand til at forårsage dødsfald for op til 5.000 personer. Som reaktion på disse eskalerende trusler har Israel truffet beslutningen om at evakuere beboerne fra bosættelserne, der ligger 2 km fra det nordlige grænsehegn. Selvom mange tegn indikerer potentiel involvering fra terrororganisationer i både Libanon og Syrien, sigter Israel i øjeblikket mod at koncentrere sine bestræbelser omkring Gaza. Nogle stemmer argumenterer imod denne strategi og hævder behovet for, at Israel tager en proaktiv tilgang. Historisk set har militæroperationer, der begyndte med en sådan strategi, ført Israel til hurtige sejre.

Mens konflikten udfolder sig, står Israel over for en anden alvorlig bekymring: bortførelsen af næsten 300 af dens borgere i Gaza. Denne åbenbaring kommer, da søgningsindsatsen for savnede personer nærmer sig sin afslutning. Midt i disse udfordringer har premierminister Benjamin Netanyahu været aktivt engageret i diplomatiske samtaler. Han talte for nylig med præsidenten for De Forenede Arabiske Emirater, Sheikh Mohammed bin Zayed. Deres diskussion drejede sig om de volatile regionale udviklinger, især de aggressive handlinger, som Hamas har taget mod israelske borgere. Premierminister Netanyahu understregede Israels beslutsomhed og bekræftede nationens beslutning om at afmontere både Hamas' militære og regeringsmæssige kapaciteter. Begge ledere har forpligtet sig til at opretholde åbne kommunikationslinjer.

Yderligere udviklinger antyder, at Israels forsvarsstyrker (IDF) intensiverer deres forberedelser til potentielle jordoperationer i Gaza. IDF har også opfordret beboerne i Zeyton-kvarteret, beliggende i hjertet af Gaza-striben, til at evakuere sydpå. Nuværende strategier synes at fokusere på luftbombninger snarere end underjordiske operationer med det formål at minimere civile tab. I en foruroligende rapport blev det meddelt, at Hamas-terrorister tændte reservedæk fra biler og rullede dem mod huse i et forsøg på at sætte dem i brand og skade familierne indenfor.

Den overordnede vurdering inden for Israel forbliver dyster. Der er voksende bekymringer over, at en landinvasion i Gaza kan provokere Hizbullah til at deltage i konflikten. I en anden afgørende diplomatisk udveksling kommunikerede premierminister Netanyahu med den russiske præsident Vladimir Putin og beskrev de udfordringer, som Israel står over for. Premierministeren understregede, at Israel, efter at være blevet angrebet af ondsindede modstandere, forbliver standhaftig i sin mission om at neutralisere truslen fra Hamas.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [51];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]