#30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig

Lagt på d. 04/11-23I den spændte situation i Gaza blev en omfattende opfordring til handling udsendt af Hamas, der opfordrede ikke kun det palæstinensiske folk, men også det bredere arabiske og islamiske samfund til at rejse sig i protester, der var planlagt til fredag, lørdag og søndag. Mobiliseringen blev annonceret under det slående banner "Stop århundredets massakre". Ironien og hykleriet driver. Hvem startede denne krig og hvordan?

Imidlertid malede de israelske forsvarsstyrker (IDF), aktivt engageret på frontlinjerne nær Shifa, et modsat billede. De rapporterede målrettede operationer mod Hamas-agenter, der forsøgte en hemmelig flugt fra Gaza til Egypten, i Røde Halvmåne-ambulancer - et skridt, der ses som både en krænkelse og en undergravning af humanitære ressourcer.

Amjad Taha, en arabisk journalist med en betydelig online følgerskare, tilførte fortællingen yderligere brændstof gennem et opslag på X/Twitter, der hurtigt samlede 3,7 millioner visninger. Hans "Breaking News"-historie fortæller "Lige nu har Hamas snigskytter angiveligt dræbt snesevis af børn og kvinder på gaden, rettet mod dem, der forsøger at rejse fra nord til syd Gaza, og dem, der viser hvide flag som et tegn på fred. Lignende handlinger er tidligere blevet tilskrevet palæstinensiske og Hizbollah-terrorister i Syrien. De ønsker ikke, at civile rejser; de vil bruge dem som menneskelige skjolde og dræbe enhver, der forsøger at undslippe. Hamas-terrorister i Gaza vil som sædvanlig give Israel skylden, fordi det er nemt, og der er medier, der accepterer denne propaganda".

Hamas stjæler fornødenheder fra hospitalerne, de skyder civile, der forsøger at undslippe deres helvede, og når hamas-kujonerne selv har brug for en flugt, sniger de sig ud i hospitalernes ambulancer. Oven i købet kræver de, at FN og Israel tager sig af de civile. De er lige så onde som dæmoner!

Mahmoud Abbas, Præsident for den Palæstinensiske Nationalmyndighed, gav en tv-transmitteret redegørelse via Memri-TV, der genlød anklagerne om fejhed og forrådelse. Han afslørede, at "Hamas-bevægelsen gemte sig under kuplerne (af moskeer). Hamas-lederne - og jeg siger det for første gang - flygtede fra Gaza til Sinai i ambulancer og efterlod deres folk for at blive slagtet. Så siger de: Vi gør modstand".

Den internationale dialog omkring konflikten indeholdt også en skarp udveksling mellem præsidenten i Portugal og den palæstinensiske ambassadør. Ambassadørens klager over israelske angreb blev mødt med en kontant afvisning fra præsidenten, der placerede ansvaret for konflikten klart på den palæstinensiske side og antydede, at de handlinger, som Israel udførte, var gengældelsesmæssige i naturen: "Den palæstinensiske side startede det. Man kan ikke bebrejde Israel, I skulle ikke have startet det".

Osama Hamdan, en senior Hamas-officiel i Libanon, tilføjede en geopolitisk dimension til de igangværende begivenheder og afslørede, at Ismail Haniya, lederen af Hamas' politiske bureau, for nylig havde mødtes med Irans øverste leder, Ali Khamenei, i Teheran. Det kan være en del af grundlaget for Magog-krigen!

Mellemøsten
Ebrahim Valipour, leder af afdelingen for Palæstina og Jordan ved Ministeriet for Udenrigsanliggender i Den Islamiske Republik Iran, udtalte, at "Fra i morgen (lørdag)skal den zionistiske regimes kabinet acceptere en tilbagetrækning på landjorden fra Gaza-regionen og fremskynde indgangen af humanitær hjælp til Gaza-striben. Hvis ikke, skal det forberede sig på et større omfang af angreb fra den nordlige front. USA bliver nødt til at iagttage nye ligninger i regionen fra i morgen. Den islamiske Ummah vil stå sammen med Palæstina".

I mellemtiden har det algeriske parlament enstemmigt givet deres præsident bemyndigelse til at overveje en krigserklæring mod Israel. Algeriets strategiske position som det største land i Afrika og dets nærhed til vitale maritime ruter mellem Middelhavet og Atlanterhavet, understreger konfliktens potentielle bredde. Yemen har allerede lovet at true den maritime trafik gennem Middelhavet fra Det Indiske Ocean, i linje med houthierne, som allerede har erklæret krig mod Israel. Denne udvidelse af Gaza-krigen antyder muligheden for en eskalerende multinational konflikt, hvor lande som Rusland, Iran og Kina observerer og reagerer baseret på deres strategiske interesser. Rusland synes at søge et skifte i fokus fra Ukraine til Mellemøsten, Iran er fast besluttet på at forhindre en saudiarabisk-israelsk pagt, og Kina overvåger den amerikanske militære strækning, muligvis i overvejelser om handling i Taiwan. Den 7. oktober massakrerede Hamas 1400 jøder på grund af deres djævelske ideologi. De anede ikke, at dette ville starte en kædereaktion, som vil bringe os tættere på en tredje verdenskrig end nogensinde før!

Med hensyn til tab har iranske kilder erkendt døden af hundrede Hezbollah-operatører siden krigens begyndelse. Hezbollahs næstkommanderende generalsekretær, Sheikh Naim Qassem, forblev udfordrende og udtalte: "Vi vil forblive forenede, og vi vil betale de passende priser på den måde, vi finder passende. Vi vil ikke reagere på nogens regler, og vi har én regel, som er, at Palæstina vil blive befriet med al vores magt".

Den libanesiske udenrigsminister, Abdullah Bou Habib, adresserede i et interview med Memri-TV den skrøbelige balance, som hans regering søger at opretholde: "Vores politik er, at vi ikke ønsker en borgerkrig. Som regering har vi ikke råd til at have en reel tvist med Hezbollah, fordi vi ikke ønsker en borgerkrig. Hvis vi skal vælge mellem en borgerkrig og en regional krig, så lad det blive en regional krig... Hvis Hezbollah deltager i krigen, vil grupper komme fra Irak og Pakistan for at deltage i kampene. Dette vil blive et problem, der vedrører alle lande, der grænser op til Israel, ikke kun Libanon". Det viser os at den militante terrorgruppe Hizbollah er hovedmagten i Libanon!

Endelig har Saudi-Arabien, som en afgørende spiller i mellemøstlig geopolitik, modsat sig Yemens anmodning om at benytte deres luftrum til aktioner mod Israel. Denne holdning fra Saudi-Arabien kunne have væsentlige konsekvenser for den regionale tilpasning og de bredere dynamikker i Gaza-konflikten.

Verden
USA's udenrigsminister ankom til Israel fredag eftermiddag med et klart mandat til at diskutere humanitære våbenhvile og den afgørende forsyning af brændstof ind i Gaza. På trods af udenrigsminister Blinkens gentagne opfordringer til en tostatsløsning på Twitter, erklærede den israelske regering fast gennem en udtalelse fra premierminister Netanyahus kontor, "Der er ingen godkendelse for indførsel af brændstof til Gazastriben". Den israelske forsvarsminister gentog denne uforsonlighed ved at formidle til den amerikanske forsvarsminister, at Israel ikke ville overveje en våbenhvile uden en sikker tilbagevenden af deres bortførte.

Imens har Ruslands rapporterede intention om at levere et avanceret luftforsvarssystem til Hizbollah via Wagner-gruppen i Syrien øget indsatsen. Pro-iranske militser i hele Syrien, Irak og Yemen er angiveligt blevet sat i højeste beredskab, klar til at handle mod Israel, styrket af Nasrallahs tale. Med den forventede godkendelse fra den syriske præsident Assad til overførslen til Hizbollah af luftforsvarssystemet - oprindeligt ejet af Wagner-gruppen og derefter overført til den syriske hær - er der en strategisk bekymring. Dette system, som Rusland hævder er på niveau med det amerikanske Patriot-system og endda nogle af Ruslands egne luftforsvarssystemer overlegen, kan forbedre Hizbollahs evne til at forsvare sig mod israelske luftangreb og endda målrette Israels avancerede krigsfly og missiler.

Endvidere fremhævede en rapport i New York Times et trefoldigt støttesystem til Hamas, der involverer Iran, Rusland og Kina, som siges at styrke Hamas' stilling mod Israel gennem cybervirksomhed og online påvirkningsoperationer.

I USA godkendte Repræsentanternes Hus en betydelig hjælpepakke til Israel, der beløber sig til cirka 14 milliarder dollars, på trods af modstand fra de fleste demokrater i Repræsentanternes Hus, fordi pakken ikke omfattede hjælp til Ukraine. Dette spørgsmål bevæger sig nu til Senatet, hvor demokraterne har flertallet.

En humanitær gestus fra Egypten til at acceptere sårede palæstinensere til behandling blev kompliceret, da det ved både egyptisk og amerikansk kontrol blev afsløret, at en tredjedel af navnene på Hamas' evakueringsliste blev identificeret som Hamas-terrorister.

Den globale bekymring er håndgribelig, idet verden venter på Irans reaktion på Hizbollah-leder Hassan Nasrallahs fredagstale. Beslutningen træffes i Teheran. Talen holdes i Beirut. Svaret vil blive besluttet i Tel Aviv! Det israelske luftvåben har signaleret beredskab, med alle F-16'ere, F-15'ere og F-35'ere forberedt på en potentiel konfrontation.

I Frankrig tog en pro-palæstinensisk demonstration i Paris en aggressiv drejning med afbrænding af franske flag, hvilket illustrerer, at konfliktens konsekvenser rækker langt ud over Mellemøstens teater og udgør en udfordring for vestlige demokratiske og menneskelige værdier.

Jødehad
I New York City, 2023, genopstod hadets spektrum, da en jødisk kvindes butik blev målrettet af en pøbel. Årsagen til deres vrede? Plakater af israelske gidsler, en stille protest mod fangenskab og en bøn om deres tilbagevenden. Det var en scene, der minder alt for meget om Berlin i 1938, men New York Police Department stod som et bolværk for beskyttelse mod angrebet.

For at opildne hadets bål yderligere, sammenligner Sabreen Sarsour, praktiserende sygeplejerske i Milwaukee, Wisconsin, jøder med nazister på sociale medier og benægter Hamas-terroristers mord på jødiske babyer i Israel. Hun hævder også, at der ikke finder voldtægter sted, idet hun siger, at "der ikke er nogen muslimsk palæstinensisk kriger, der rører ved jeres kvinder". Ifølge hendes LinkedIn er Sarsour en sygeplejerske, der arbejder i forskellige ambulante indstillinger inden for Advocate Aurora Health-systemet.

Problemet trænger dybere ind og når ind i de selvsamme institutioner, der forventes at nære kritisk tænkning og oplysning. En professor i Vancouver ledede et foruroligende bifald for, hvad de betegnede "den fantastiske og brillante offensiv iværksat den 7. oktober", hvilket efterlod et mærke på den akademiske integritet.


I Miami blev Aleela Taylor, tilknyttet "Americans for Immigration Justice Corps" som stipendiat i 2023, dokumenteret for at skænde plakater af israelske civile, der var bortført af Hamas. Denne hærværkshandling siger meget om den understrøm af ekstremisme, der trækker tråde gennem det amerikanske samfunds struktur.

Den hadefulde retorik fortsætter med Las Vegas, hvor Nevadas mure bliver ufrivillige lærreder for budskaber som "Død over jøder" og opfordringer til at "befri Gaza", i en alarmerende genklang af tidligere forfølgelser.

Det jødiske samfund i Paris stod over for et grumt angreb mod en familiens forretning. På fortovet foran butikken er spraymalet "jøder ud" og "adgang forbudt for jøder" efterfulgt af en pil, der fører til butikkens indgang.

For at fuldende dette bekymrende billede, i Lyon, Frankrig, ramte tragedien en jødisk familie, da en 30-årig kvinde blev fundet myrdet i sin lejlighed, hendes dør vanhelliget med et hagekors - et emblem for had og rædsel. Gerningsmanden efterlod dette afskyelige symbol som en signatur før sin flugt og vævede endnu en tråd ind i dette tapet af global antisemitisme.

Israel
I en situation præget af eskalerende spændinger og komplicerede politiske dynamikker har Israels forsvarsministerium godkendt en betydelig investering på flere milliarder shekler, rettet mod at styrke landets militære kapacitet i forventning om potentiel krig på flere fronter. Dette forsvarskøb omfatter et bredt udvalg af våben, herunder missiler, bomber og ubemandede luftfartøjer (UAV'er), der er indkøbt både nationalt og internationalt.

Israels stabschef, Herzi Halevi, udsendte en streng advarselsbemærkning og erklærede utvetydigt, at hvis Hizbullah fremprovokerer en militær konfrontation, er de israelske forsvarsstyrker (IDF) forberedt på at indsætte en hidtil uset ildkraft.

I en atmosfære af forøgede antisemitiske trusler og hændelser har Israels nationale sikkerhedsråd udstedt en skarp anbefaling til alle israelske borgere om nøje at genoverveje eventuelle kommende internationale rejseplaner.

Mod en baggrund af kompleks krigsførelse og medieskrutinium kan Israel stå fast ved to påstande: For det første besidder landet den luftbårne magt til afgørende at neutralisere Hamas og Gazaregionen uden at pådrage sig tab i egne rækker. For det andet har Israel dets landstyrker aktivt engageret og ofrer egne liv med det udtrykkelige formål at beskytte Gazas civile befolkning mod følgerne af Hamas' handlinger. Både fortalere for terrorgrupper og verdens medier ignorerer disse fakta.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel [103]; Israel i krig 2023/24 [51]; Mellemøsten [72]; Palæstina [44];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]