Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender

Lagt på d. 09/10-23Her er en opsummering af dagens begivenheder i Israel (se Israel og Gaza på randen af større konflikt), i nogenlunde kronologisk orden:

I kølvandet på et frygteligt terrorangreb, der efterlod 300 døde og 1600 sårede, oplevede Israel det største angreb i sin historie med over 100 israelere, herunder en blanding af civile og soldater, som blev kidnappet ind i Gaza-striben. Dette udspillede sig i en ustabil atmosfære, hvor IDF gik strategisk til værks, reddede gidsler ved Kibbutz Beeri og rådede palæstinensiske beboere i Gaza via SMS-beskeder til at evakuere for deres sikkerhed.

Samtidig led udenlandske arbejdstagere under brutaliteter udført af Hamas-terrorister, og endnu en gidselsituation i Ofakim blev afsluttet med, at terroristerne blev elimineret og gidslerne reddet. Selv medicinske faciliteter blev ikke skånet, da en missil ramte Barzilai-hospitalet i Ashkelon, dog uden rapporterede tab af liv.

Midt i det kaos oplevede luftfartssektoren store forstyrrelser, med udenlandske flyselskaber, der aflyste flyvninger til og fra Israel. Imens dukkede en ubekræftet rapport op om en egyptisk soldat, der angreb israelere i Alexandria, Egypten, og angiveligt dræbte to.

Premierminister Benjamin Netanyahu udtrykte ved et sikkerhedskabinetmøde en fast beslutning om at "sikre ødelæggelsen af Hamas og Islamisk Jihad's militære og regeringsmæssige evner på en måde, der fjerner deres evne og ønske om at true og skade Israels borgere i mange år." Hizbollahs indblanding eskalerede konflikten, og det israelske militær-politiske kabinet iværksatte Artikel 40 Aleph, en officiel krigserklæring ikke anvendt siden Yom Kippur-krigen i 1973. I henhold til denne artikel, der stammer fra grundloven: har Regeringen og premierministeren, med opbakning fra sikkerhedsrådet, beføjelse til at igangsætte "betydelige militære aktioner, der med et sandsynlighedsniveau tæt på sikkert kan føre til krig".

Midt i stigende spændinger og med et dødstal over 650, så Israel Hizbollah-krigere affyre adskillige raketter og granater ind i landets nordlige territorier. Samtidig annoncerede Muhammad al-Hindi, næstformand for Islamisk Jihad (PIJ), deres deltagelse i operationen, hvilket understreger gruppens kontrol over Vestbredden.

Mens Israel befinder sig i en krigsatmosfære med borgere, der hamstrede mad, og konstante militære aktiviteter i luften, nerkendte USA's udenrigsminister Antony Blinken, at amerikanske borgere enten var blevet fanget eller dræbt af Hamas og understregede vigtigheden af deres løsladelse. Imens cirkulerede rapporter om Hamas-terrorister i det sydlige Israel, sammen med fejringsreaktioner fra palæstinensiske støtter i London efter angrebene på Israel.

Israels FN-ambassadør, Gilad Erdan, fremhævede den farlige situation med amerikanske gidsler i Gaza og sagde: "Snesevis af amerikanske borgere blandt Hamas' gidsler i Gaza-striben". Dette fremkaldte reaktioner fra politiske ledere, med Netanyahu, der førte samtaler med USA's præsident Joe Biden, som gentog sin utvetydige støtte til Israel.

I en meddelelse til Irans præsident fastslog Hamas' politiske leder, Ismail Haniyeh: "Kampen på Tempelbjerget er stadig i begyndelsen og vil ende med en afgørende sejr". USA, der viste sin støtte, begyndte at forsyne Israel med essentiel Iron Dome ammunition, og muligvis også offensiv ammunition.

Da IDF intensiverede sin offensiv med over 800 mål i Gaza under angreb og yderligere operationer omkring Beit Hanon, fik situationen international opmærksomhed, inklusive støtte til Hamas fra den russiske hackergruppe "Killent". Gruppen annoncerede truende sin hensigt om at målrette israelske regeringssystemer, og holdt Israel ansvarlig for blodsudgydelserne, samtidig med at de refererede til Israels tidligere støtte til Ukraine.

Med situationen, der eskalerede, opfordrede Israel sine borgere til at forlade lande på rådgivningslisten, med særlig vægt på at forlade Sinai og Egypten. Hamas foreslog en trinfasefrigivelse af gidsler i bytte for at genoprette elektricitet til Gaza, et tilbud, der kort blev skitseret midt i kaosset.

En væsentlig udvikling så Benny Gantz, leder af National Unity-partiet, udtrykke villighed til at gå med i regeringen under specifikke operationelle indflydelsesbetingelser. Midt i krisen opfordrede Israels stabschef, Lt. General Herzi HaLevi, til fokus og handling, da dødstallet fortsatte med at stige, med tal man mener at være tættere på chokerende 1000 dødsfald.

Støtte til Israel viste sig internationalt, med hundredvis af britiske lovgivere på tværs af større politiske partier, der udtrykte solidaritet med Israel og fordømte Hamas-angrebet. USA bekræftede yderligere sin støtte til Israel ved at udstationere betydelige militærmidler, herunder USS Gerald Ford og den tilknyttede strikegruppe, mod Israel, hvilket sendte et stærkt afskrækkelsesbudskab.

Hamas udstedte trodsigt en advarsel til USA vedrørende udstationeringen af hangarskibet og understregede deres mangel på frygt, og rådede Biden-administrationen til at overveje konsekvenserne af trækket. Imens begyndte hjælpen til Israel fra USA, markeret ved udstationeringen af et Boeing C-17A Globemaster-fly.

I en skræmmende åbenbaring fra efterforskningen af en fanget Hamas-terrorist blev det afsløret: "Vi vidste om udendørsfesten og ankom der med vilje!” Situationen fik Polen og Portugal til at igangsætte evakueringen af deres borgere fra Israel.

Konflikten blev yderligere kompliceret med tilstedeværelsen af Ismail Ka'ani, kommandant for Quds-styrken i de iranske revolutionsgarder, i Libanon. Som svar på Israels anmodninger rapporterede Washington Post, at USA planlagde at øge samarbejdet om efterretninger og forsyne Israel med forskellige typer ammunition og støtte.

Mens antallet af bortførelser i Gaza blev anslået til mellem 100 og 200, blev Hizbollahs Radwan Brigade udstationeret nær grænsen til Israel, hvilket yderligere eskalerede spændingerne. Pentagon reagerede hurtigt ved at udstationere yderligere militærmidler, herunder fly og USS Gerald Ford til det østlige Middelhav, mens Hamas fortsatte med at påstå at have over 100 bortførte pesoner.

I denne hurtigt udviklende krise blev Irans involvering tydeligere med rapporter, der indikerer, at iranske embedsmænd havde planlagt og godkendt Hamas' overraskelsesangreb på Israel i samarbejde med Hamas og Hizbollah-ledere. Dette markerede en fordybelse og udvidelse af en farlig konflikt, hvor geopolitik, terror og krigsførelse blev sammenflettet i en ustabil region.
  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [51];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]