#19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig

Lagt på d. 17/10-23


Udskriv


I hjertet af Gaza blev krigen en realitet for Fouad Abu Butihan, der var ansvarlig for at overvåge grænseovergangene, da han blev udsat for et dødeligt angreb. Angrebet på hans bolig i Nuseirat-lejren, beliggende i central Gaza Strip, førte til hans død.

Både Jordans konge og Ægyptens præsident har utvetydigt udtalt, at de ikke vil åbne deres grænser for flygtninge fra Gaza.

Medierne fyldes nu af nyheder om en chokerende hændelse, hvor IDF rettede et luftvåbenangreb mod en terroristbase indlogeret på et hospital, hvilket resulterede 200-300 døde terrorister. Israel fastholder, at de ikke har haft noget med med angrebet at gøre. Nogle mener, at Hamas måske har stået bag, især givet noget gentagende billedmateriale og en video, der viser en såret person, mens der diskuteres et svimlende tal på 5000 tab. Abu Ali, en kommentator om emnet, har udtrykt skepsis og foreslået, at der kan være bedrag på spil.

Den israelske hær, efter at have gennemført en foreløbig undersøgelse, konkluderede, at eksplosionen i Gazas hospital ikke var et resultat af deres indgriben. I stedet tilskriver de det en funktionsfejlende raket affyret af Gazanerne, som fejlede under flyvning og styrtede ned. Ifølge deres data tegner sådanne uheld sig for 30% af Gazanernes affyringer.

Hospitalsbegivenheden, der blev iscenesat, er al den benzin, der skal til for at få andre angrebsfronter til at være med. Er dette forberedelserne til trængslen, så vil Israel komme til at stå alene, uden hjælp fra andre nationer, hvor Rusland og flere af de omkringliggende arabiske nationer vil komme imod Israel, der kun har Gud ved sin side, som redder dem, hvilket Ezekiel kap. 38-49 fortæller.

I en vending af begivenhederne er Al Jazeera, et fremtrædende nyhedsmedie, blevet beskyldt for at fremme falske nyheder omkring hospitalsbegivenheden. De hævdede oprindeligt, at IDF-talsmanden havde anmodet om evakuering af Al-Mamamani Hospital. Som svar på dette benægtede IDF-talsmanden kategorisk påstandene og betegnede dem som rene opdigtede historier. Da misinformationen tager fart, er det tydeligt, at visse enheder mestrer bedrageriets kunst. Efter tilbageslaget trak Al Jazeera deres udtalelse tilbage og slettede tweetet, der beskyldte Israels militære talsmand for at målrette hospitalet.

De Palæstinensiske Myndigheder har angiveligt forpligtet sig til at betale familierne til afdøde Hamas-medlemmer en sum, der i alt løber op på cirka $2,8 millioner, som det er beskrevet i en rapport fra den Palæstinensiske Medieovervågning (PMW). Desuden har Den Europæiske Union været en økonomisk støtte til de Palæstinensiske Myndigheder og planlægger som tidligere nævnt at fortsætte denne økonomiske hjælp. Det spørgsmål, der opstår, er, hvornår det internationale samfund vil holde nationer ansvarlige for potentielt at finansiere aktiviteter, der kan tolkes som støtte til terrorisme.

General Eric Kurilla, kommandanten for Centcom, som står for den Centrale Kommando i den amerikanske hær, landede for nylig i Israel. Han er planlagt til at have drøftelser med stabschefen, Halevi. Kurilla udtrykte sine intentioner bag dette besøg ved at sige: "Jeg er her for at sikre, at Israel har det, det behøver for at forsvare sig selv, og jeg er især fokuseret på at forhindre andre parter i at udvide konflikten".

Imens fortsætter medieransagelserne, da BBC står over for kritik for deres valg af terminologi. Mens de tøver med at betegne Hamas som en terroristorganisation, holdt de sig ikke tilbage fra at bruge termen "terrorist" for personen involveret i en hændelse i Belgien.

I Europa er der en øget følelse af beredskab. Den svenske statsminister udtrykte bekymring over landets sikkerhed og udtalte, at Sverige "aldrig har været under så stor en trussel som nu".

I Mellemøsten summer de diplomatiske kanaler. En iransk kilde informerede den qatarske Al-Jazeera-kanal om en besked fra Biden-administrationen til den iranske repræsentant ved FN. Beskeden vedrørte den igangværende situation i Israel. USA advarede eksplicit om, at hvis Iran intervenerer direkte i konflikten, vil USA reagere med militær handling.

Spændingerne omkring Irans holdning og indflydelse i Mellemøsten er håndgribelige. Den øverste leder af Iran gav udtryk for sine bekymringer om den igangværende situation i Gaza. Han kom med en streng advarsel og udtalte: "Hvis besættelsesforbrydelserne i Gaza fortsætter, vil modstandens tålmodighed og muslimernes tålmodighed løbe op, og ingen vil være i stand til at stå imod dem".

I USA er der voksende momentum for at adressere Irans handlinger og indflydelse. En betydelig gruppe på 110 medlemmer af Kongressen, som inkluderer 60 demokrater, er kommet sammen for at gøre deres holdning klar. De har kollektivt underskrevet et brev, hvor de opfordrer administrationen til at håndhæve betydelige sanktioner mod Irans økonomi, hvilket afspejler deres bekymringer over dets rolle i regionale anliggender.

Irans øverste leder, Khamenei, lagde ikke skjul på sine ord, da han diskuterede USA's involvering i regionen. Han påpegede klart: "Vores talrige efterretningsrapporter viser, at USA formulerer den nuværende politik for det zionistiske regime, og hvad der bliver gjort, kontrolleres af USA's politikformulering". Khamenei understregede yderligere, at USA bør tage ansvar for den herskende situation. Denne udtalelse rejser bekymringer og fører til spørgsmålet: Er dette en skjult trussel mod de amerikanske styrker stationeret i Irak og Syrien? De geopolitiske dynamikker i regionen forbliver komplekse og opladede, med hver udtalelse, der bærer potentielle konsekvenser.

I Israel er regionens politiske og militære strategidynamik i fuld gang. Forholdet mellem forskellige militante grupper og deres støtter er et emne med stor interesse. Mange har undret sig over, hvorfor Hezbollah og andre iranske stedfortrædere ikke står side om side med Hamas i denne afgørende tid. Den underliggende strategi synes at være rodfæstet i Irans langsigtede vision. Hamas, som har modtaget våben, finansiering og træning fra Iran, blev tilsyneladende forberedt på en større koordineret offensiv. Dette ville have set Irans stedfortrædere, inklusive Hezbollah fra Libanon, militser fra Syrien og Irak, Houthierne fra Yemen og både Hamas og Islamic Jihad fra Gaza, igangsætte samtidige angreb med det formål at udfordre Israel. Men den 7. oktober, i et overraskende træk, indledte Hamas deres offensiv uden at vente på direktiver fra Teheran og uden nogen koordinering med de andre terrororganisationer. Denne forhastede handling, kombineret med Israels øgede militære beredskab, som så yderligere 400.000 reserve soldater, og USA's strenge advarsel til Iran, har forstyrret den koordinerede angrebsplan. Som et resultat finder Hamas sig nu isoleret i sin kamp. Denne situation har ført til følelser af forræderi på begge sider: Palæstinenserne føler sig forrådt af Iran og omvendt.

Midt i dette rustede Israels forsvarsstyrke, IDF, sig op til potentielle jordoperationer i Gaza, som formodes at starte efter et besøg af den amerikanske præsident Biden.

En sikkerhedsbekymring er opstået med tilbageholdelsen af 4.000 arbejdere fra Gaza, der tidligere arbejdede i Israel. Myndighederne undersøger eventuelle forbindelser, disse arbejdere måtte have haft med Hamas i planlægningen af angreb.

En højtstående israelsk embedsmand har givet udtryk for, at den igangværende operation mod Hamas muligvis ikke bliver kortvarig og antyder, at den kan strække sig ud over måneder eller endda år.

Som en tilføjelse til de forhøjede spændinger har Israels nationale sikkerheds hovedkvarter udstedt sin højeste rejseadvarsel, niveau 4, for Tyrkiet. De har rådet alle israelere, der i øjeblikket befinder sig i Tyrkiet, til at forlade landet hurtigst muligt. Denne rådgivning kommer i kølvandet på historierne om hospitalhændelserne i Gaza, der har medført opfordringer i både Tyrkiet og Jordan til at målrette israelske ambassader.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [52];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]