#12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere

Lagt på d. 12/10-23


Udskriv


Blodbadet i Israel, er nu oppe på et dødstal, der stiger over 1.300, og i alt 3.300 skader, hvoraf 28 var dødelige, mens 350 andre blev hårdt såret. Palæstinenserne i Gaza rapporterede derimod et dødstal på 1.203 i en nylig opdatering.

General Rafi Milo, kommandør for Israels Home Front Command, bemærkede, at Hamas, kendt for sin lange konflikt med Israel, havde justeret sin strategi. Gruppen skiftede til at affyre mellem 200-400 raketter om dagen med det formål at forlænge konfliktens varighed. Daglige raketsalver rettede mod Israels centrum og sikrede, at det forblev under konstant trussel.

Midt i kaoset kom der bestemte udsagn fra Israel, der understregede, at deres militære handlinger var rettet mod Hamas og ikke uskyldige civile. Kritikere hævdede, at hvis Israels fokus faktisk var civile, ville bombningerne af Gaza have resulteret i meget højere tab, med et skøn på omkring 50.000. Dette argument blev styrket af påstanden om, at en betydelig del af tabene i Gaza enten var militante eller dem, der gav dem ly.

Der var også international uro. Den tyske kansler, Olaf Scholz, beskyldte Iran for indirekte at støtte Hamas, hvilket tillod det at udføre det massive terroristangreb i Israel. Scholz tog markante pro-Israel-holdninger ved at fryse hjælpen til Den Palæstinensiske Myndighed, kritisere den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas's tavshed og foreslå et forbud mod Hamas-aktiviteter i Tyskland. Han gav også udtryk for bekymring over potentielt brug af bortførte som menneskelige skjold af Hamas. Dette følger efter IDF's meddelelse til familierne af 222 faldne soldater og 97 familier af bortførte individer.

Midt i denne geopolitiske krise støttede den iranske præsident, Ebrahim Raisi, åbent den palæstinensiske modstand og var stolt af deres nylige sejre. Irans udenrigsministers planlagte ankomst til Libanon blev tvunget til at vende tilbage til Teheran. Flyet var oprindeligt på vej til Syrien, men måtte ændre kurs midtvejs. Årsagen til denne bratte ændring var en række israelske angreb på syriske lufthavne, der gjorde det usikkert for flyet at lande som planlagt.

Yderligere omrøringer kom med rapporter om israelske angreb på lufthavnen i Aleppo, Syrien. Disse angreb (Damaskus og Aleppo) havde til formål at deaktivere landingsbaner, hindre transport af krigere og våben fra Iran, Irak og østlige Syrien. Et forsøg på at smugle våben gennem Damaskus lufthavn blev tilsyneladende forhindret. Oberstløjtnant Avihai Adrai, IDF's talsmand udfordrede åbent Iran og Assad-regimet og afslørede, at handlingerne var et modsvar mod affyring af anti-luftskytsmissiler, hvoraf flertallet utilsigtet landede i Syrien selv. Adrai signalerede, at Israel ville fortsætte sin aggressive holdning i de kommende dage.

Mens verdensledere kommunikerede deres holdninger og bekymringer, forsikrede den amerikanske udenrigsminister Blinken den israelske premierminister Netanyahu om amerikansk støtte. Chokerende beskrivelser fra Blinken malede et hjemsøgende billede af volden, med referencer til brutale henrettelser, voldtægt og skræmmende drab. Blinken forsikrede Netanyahu: "Vi er med dig og går ingen vegne". Han sagde endvidere i en erklæring med Netanyahu: "døde kroppe, kvinder der voldtages, forældre der henrettes foran deres børn, børn slagtes foran deres forældre. Hvordan kan du fordøje det?".

I en pressekonference delte den tidligere israelske premierminister Netanyahu og USA's udenrigsminister Blinken deres tanker og budskaber vedrørende den igangværende konflikt i Mellemøsten.

Netanyahu udtalte bestemt: "Hamas er menneskehedens fjende". Han beskrev deres grusomme handlinger og bemærkede, at de dræber børn foran deres forældre, brænder folk levende og halshugger dem. Han refererede til præsident Bidens beskrivelse af disse handlinger i Gaza som "ren ondskab". Netanyahu opfordrede lande over hele verden til ikke at hjælpe Hamas og pressede på for sanktioner mod ethvert land, der gør det.

Blinken, der fremhævede sine jødiske rødder og familiens forbindelse til Holocaust, sagde: "Jeg kommer ikke kun som en repræsentant for USA, men også som en jøde". Han delte hjerteknusende fortællinger om israelsk heltemod, fra en mors ultimative offer til kibbutz-medlemmers kollektive tapperhed. Derudover roste han israelske borgeres solidaritet og modstandskraft, idet han pegede på venlige handlinger som bloddonationer.

For at bekræfte Amerikas forpligtelse over for Israel tilføjede Blinken: "Så længe Amerika eksisterer, vil du aldrig være alene. Vi vil altid stå ved din side". Han forsikrede, at USA ville holde sine løfter vedrørende ammunition og hjælp til Iron Dome og nævnte, at hjælpen allerede var på vej og mere var på vej. Han understregede USA's militære tilstedeværelse og hensigt og afslørede flytningen af verdens største hangarskib til regionen og udstationeringen af pilotstyrker.

Blinken fortsatte sin tale med en bredere bøn om global moralsk klarhed og talte for fordømmelse af terrorisme universelt. Han hævdede, at Hamas, med dets destruktive ambitioner, ikke oprigtigt repræsenterer palæstinenserne, men udnytter deres ressourcer til deres egne voldelige formål.

I en anden hjerteskærende begivenhed blev to thailandske arbejdere, der oprindeligt blev antaget for at være bortført, opdaget i live nær Nahal Oz efter at have tilbragt 6 dage i skjul.

Nylige optagelser chokerende afslørede, at unge civile fra Gaza ud over Hamas-militanter var direkte involveret i grusomme handlinger, herunder halshugning af jødiske børn. Som før sagt - palæstinensiske borgere opdrages fra barns ben til at hade og foragte jøderne.

Yosef Abu Marzouk, bror til højtstående Hamas embedsmand Musa Abu Marzouk, blev dræbt i et IDF-angreb på Al-Tsana'a-bygningen i Rafah.

Hamas, der gjorde klar til det, de kaldte "Tofan Al-Aqsa", opfordrede palæstinensere og medlemmer af den arabiske islamiske nation til at samles omkring Al-Aqsa-området hvilket indikerer at der er et betydningsfuldt træk i vente. Der forlyder opfordringer fra højtstående Hamas embedsmænd til at bryde Israels grænser fra Sinai, Libanon, Syrien, Jordan og selve Gaza i morgen, fredag, ud over at forsøge at opildne araberne på Vestbredden mod israelske bosættelser. Med situationens eskalering planlægger Israels forsvarsstyrker (IDF) at intensivere deres operationer mod Hamas, med omfattende bombardementer i den nordlige Gaza-stribe, efterfulgt af jordoperationer.

På efterretningsfronten rapporterede CNN, at en højtstående israelsk embedsmand hævdede, at Iran havde forhåndsviden om Hamas's handlinger og gav dem "grønt lys". Selvom Iran muligvis ikke kendte det nøjagtige tidspunkt, var de klar over den planlagte aktivitet.

For at tilføje til presset, er den amerikanske forsvarsminister Austin planlagt at ankomme til Israel, hvilket signalerer øget amerikansk involvering.

Palæstinenserne rapporterede yderligere en elektronisk brist af IDF, som angiveligt overtog Hamas's Al-Aqsa TV-kanal.

Men det er som sagt ikke kun Mellemøsten, der føler konfliktens rystelser. I Dublin, Irland, angreb en arabisk gruppe angiveligt jødiske individer, der viste deres respekt med blomster. Det lokale politi blev kritiseret for deres inaktivitet under hændelsen.

  • Verden vil befri Palæstina
  • Over alt bliver kravet stillet, "befri Palæstina"
  • Med vrede mod Israel kræves et frit Palæstina
  • Israel er i gang!
  • Som en rodbehandling hos tandlægen, er Israel ved at befri Palæstina
  • De skal bare helt i bund i kanalerne
  • Når Hamas er væk, er Palæstina fri
Nyhedsoversigt for krigen i Israel:Debat: #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Israel i krig 2023/24 [52];

Flere nyhedsblogs fra 2023

- Vaccineoverdødelighed - ansvaret skal placeres [27-12-23]
- Børnearbejde i EV-forsyningskæden [24-12-23]
- Jøderne mod verdens felttog [22-12-23]
- #42 opdatering for krigen i Israel: Våbenhvilen er slut [04-12-23]
- #41 opdatering for krigen i Israel: Gidsler og propaganda [30-11-23]
- #40 opdatering for krigen i Israel: Gensynsglæde [27-11-23]
- #39 opdatering for krigen i Israel: Hjemme igen [25-11-23]
- #38 opdatering for krigen i Israel: Fange-udveksling - terrorister for bortførte [22-11-23]
- #37 opdatering for krigen i Israel: Arabisk flirt med verdenskrig [20-11-23]
- #36 opdatering for krigen i Israel: Palæstinensisk uvidenhed truer verden [18-11-23]
- #35 opdatering for krigen i Israel: Israel indtager Shifa hospitalet [16-11-23]
- De mest frygtede israelske soldater [16-11-23]
- #34 opdatering for krigen i Israel: Store militære fremskridt i Gaza [14-11-23]
- #33 opdatering for krigen i Israel: Mere mediefup [12-11-23]
- #32 opdatering for krigen i Israel: Hvad er palæstinensisk uskyld? [09-11-23]
- #31 opdatering for krigen i Israel: Hamas' gemmesteder afsløres [06-11-23]
- #30 opdatering for krigen i Israel: Global krise nærmer sig [04-11-23]
- #29 opdatering for krigen i Israel: Hamas går sin skæbne i møde [03-11-23]
- #28 opdatering for krigen i Israel: Global jødeforfølgelse forberedes [01-11-23]
- #27 opdatering for krigen i Israel: Politiske linjer trækkes op [30-10-23]
- #26 opdatering for krigen i Israel: Hamas' undergang truer [28-10-23]
- #25 opdatering for krigen i Israel: Horisonten fortættes [26-10-23]
- #24 opdatering for krigen i Israel: Ondskaben udstillet [24-10-23]
- #23 opdatering for krigen i Israel: Jødehadet vokser [22-10-23]
- #22 opdatering for krigen i Israel: Moskéer opfordrer til Jihad [21-10-23]
- #21 opdatering for krigen i Israel: USA sætter sig tungt i regionen [20-10-23]
- #20 opdatering for krigen i Israel: Israel bombede ikke et hospital! [18-10-23]
- #19 opdatering for krigen i Israel: Israel i mediekrig [17-10-23]
- #18 opdatering for krigen i Israel: Angreb og forberedelser [17-10-23]
- #17 opdatering for krigen i Israel: En intens uge venter [15-10-23]
- #16 opdatering for krigen i Israel: En uge med terror [15-10-23]
- Et forsvar af sandheden, og dermed Israel! [14-10-23]
- #15 opdatering for krigen i Israel [14-10-23]
- #14 opdatering for krigen i Israel: Israel smider fløjelshandskerne [13-10-23]
- #13 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler [13-10-23]
- Ingen anden løsning end udryddelsen af Israel er acceptabel [12-10-23]
- #12 opdatering for krigen i Israel: Hamas kalder på krigere [12-10-23]
- #11 opdatering for krigen i Israel: Israel finder sammen [12-10-23]
- #10 opdatering for krigen i Israel: Global støtte og modstand [11-10-23]
- Profetier der kan opfyldes igennem krigen i Israel [11-10-23]
- #9 opdatering for krigen i Israel: Flere trusler og spændinger [11-10-23]
- #8 opdatering for krigen i Israel: Flere og nye Angreb [11-10-23]
- #7 opdatering for krigen i Israel [10-10-23]
- #6 opdatering for krigen i Israel: Spændinger, troskab og krise [10-10-23]
- Hamas' dæmoniske vrede griner over hele verden [10-10-23]
- #5 opdatering for krigen i Israel: Global opbakning [10-10-23]
- #4 opdatering for krigen i Israel: Mellemøstens krise eskalerer. [09-10-23]
- Terroraktionerne fra Hamas, berører flere dele af verden. Situationen eskalerer fortsat. [09-10-23]
- Opsummering af gårdagens begivenheder mellem Israel og deres fjender [09-10-23]
- Israel og Gaza på randen af større konflikt [08-10-23]
- Videnskabens globale nedkøling [29-09-23]
- Modernaturtilbedelse i Apple [21-09-23]
- De idiotiske, klimareligiøse idéer [17-09-23]
- Sound of Freedom og Hallow App [13-09-23]
- En påmindelse om vaccine-roulette [31-08-23]
- UFO'er, et vidnesbyrd om tidens ende [26-08-23]
- Saudi-israelsk normalisering accelererer [17-08-23]
- Klimafrygt er et planlagt medie-program [05-08-23]
- I audiens hos "the Orb" [01-08-23]
- Søger efter en verdensleder der kan stå frem [15-07-23]
- Gud er højt over denne verden [17-06-23]
- EU og WHO samarbejder om global digital sundhedscertificering [14-06-23]
- Canadas skobrande forårsaget af brandstiftelse [11-06-23]
- Afbrænding af kul, olie og gas, påvirker ikke atmosfæriske CO2-niveauer [05-06-23]
- Europæisk elektronisk identifikation i 2024 [18-05-23]
- Magogs alliancer formes mens Israel er i krig [13-05-23]
- Danmark og Davos [02-05-23]
- Fremskyndelse af Agenda 2030. [30-04-23]
- Unicoin, en chip under huden [26-04-23]
- Centralbankens digitale valuta [14-04-23]
- Rusland holder stand mens Ukraine afvæbner Europa [11-03-23]
- Iran, Rusland, Israel og atombomben [06-03-23]
- Evolutionært studie: 90% af alle arter kom til samtidigt [11-02-23]
- Globalisterne giver os 2% chance for stabilitet [05-02-23]
- Pfizer taler om selv at skabe samfundenes coronavarianter [29-01-23]
- Forudsætningerne for Tredje Verdenskrig er igang [28-01-23]
- Gates' vaccineindrømmelser og tilsløring af vaccineskader [27-01-23]
- Elitens sataniske version af Guds boliger (5-minutters byerne) [24-01-23]
- Et elitekontrolleret liv - 15-minutters byerne [16-01-23]
- Ny regering i Israel, jødisk håb for Tempelbjerget og det tredje tempel [04-01-23]
- Klimaforandring, strengespillet på følelser [02-01-23]