Den Arabiske Liga søger anerkendelse af en Palæstinensisk stat

Lagt på d. 08/01-18Efter Trump besluttede at flytte den Amerikanske Ambassade til Jerusalem1, erklærede Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan, at han også ville flytte deres ambassade til Jerusalem, i forberedelse til at Jerusalem måtte blive hovedstad i en Palæstinensisk stat2.

Der er ingen tvivl om at om, at om end Trump har bagtanke med planerne eller ej, så skubber han til endetidens scenarie, og er tiden moden - er det Guds tid, så vil det vise sig. Vælter læsset, eller bliver det stående?

Der er en gammel profeti i Esajas kapitel 34, der synes at forudsige det, vi er ved at se. Kapitlet profeterer om det kommende verdensrige og hvordan verdens nationer vil dømmes, og der tales om hvordan Herrens sværd slår ned på Edom. Obad. 1:18 taler om samme begivenhed, og forkynder at Esaus hus (Edom) skal blive til strå3.

Det er en begivenhed mange har talt om længe, og fordi alt har været et kontinuerligt brændpunkt i Israel igennem årtier, undrer det mange, at profetierne fortsat tilbageholdes. 

Es. 34:12 fortæller indirekte om udryddelsen af det Palæstinensiske folk, der selv vil udslette Jøderne. Det ses ikke i de nyere danske oversættelser, der bygger på de korrumperede manuskripter Vaticanus, Sinaiticus og Alexandrinus. Men i den korrekte gamle oversættelse står der om Edom (som inkluderer nutidens Palæstina), "Af dets ædle er der ingen, man kan kalde til Konge; og alle dets Fyrster skulle blive til intet". KJV siger, "De skal kalde på de noble deraf til kongeriget, men ingen skal der være, og alle hendes priser skal være intet". 

Når Araberne søger at danne et kongerige i Guds eget land (3. Mos. 25:23), da vil de ikke lykkes. Forsøger de at indsætte en konge, vil der ikke være nogen. Ingen adelsmænd, ingen prinser. 

Jordan meddelte lørdag, at den arabiske liga ville søge international anerkendelse af en palæstinensisk stat, med Østjerusalem som dets hovedstad, rapporterede AFP.

Det meddelte Jordans udenrigsminister Ayman Safadi, på et fælles nyhedsmøde med den arabiske ligachef Ahmed Abul Gheit, efter samtaler i Amman ang. status for Jerusalem.

Forhandlingerne blev holdt med udenrigsministrene i Egypten, Saudi Arabien, Marokko og Den Palæstinensiske Myndighed samt af De Forenede Arabiske Emiraters statsminister for udenrigsanliggender.

"Det er en politisk beslutning at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, og vi vil stræbe efter at nå en international politisk beslutning om at anerkende en palæstinensisk stat ... med (det østlige) Jerusalem som dets hovedstad", forklarede Safadi.

Abul Gheit sagde at et udvidet møde, med arabiske udenrigsministre, ville blive afholdt i slutningen af måneden, for at diskutere Jerusalem.

USAs præsident Donald Trump, meddelte den 6. december, at USA anerkendte Jerusalem som Israels hovedstad og ville flytte sin ambassade dertil fra Tel Aviv.

Planen blev mødt med vrede i den arabiske verden. En uge efter Trumps udmelding, ledede den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan et nødmøde i Organisationen for Islamisk Samarbejde (OIC), hvori han opfordrede OIC-stater til i et modtræk, at anerkende "Øst Jerusalem" som hovedstad, i en fremtidig palæstinensisk stat...

Malaysias vicepremierminister meddelte senere, at hans land planlægger at følge i Tyrkiets fodspor og åbne en ambassade i det østlige Jerusalem, for at anerkende byen som hovedstaden i "Palæstina".

Og i Iran godkendte landets parlament et lovforslag, der kræver, at regeringen støtter Jerusalem som hovedstaden i "Palæstina".

Safadi sagde i sine bemærkninger lørdag, at araberne har tre hovedmål, herunder invalidering af Trumps beslutning.

"Ifølge international lov, er Jerusalem et besat land," sagde han, ifølge AFP.4

Det er tydeligt, at jo mere der arbejdes på fred i Israel, jo mere eskalerer konflikterne, og jo tættere kommer vi på Bibelens sidste profetier. Intet politisk initiativ kan forhindre profetiernes opfyldelse. Spørgsmålet er alene - er det Guds tid?

Vi får at se.

1 Trump deklarerer USA's ambassade i Jerusalem
2 En verden imod Jerusalem
3 Situationen i Guds land, Israel, Tagryggen, d. 11-09-2005
4 "Arab League to seek recognition of 'Palestine'", Israel National News, d. 07-01-2018


Debat: Den Arabiske Liga søger anerkendelse af en Palæstinensisk stat

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Donald Trump [9]; Iran [15]; Israel [81]; Jerusalem [11]; Mellemøsten [66]; Palæstina [24]; Palæstinensisk stat [17]; USA [18];

Flere nyhedsblogs fra 2018