Fossilleret på 24 timer

Lagt på d. 09/08-18


Udskriv


Videnskaben siger at det tager tusindevis - endda hundredtusindevis af år for dannelse af et fossil. Det gør den fordi det antages at forandringer på Jorden er en lang, træg proces - og sådan har det altid været. Men for bare 200 år siden, blev børn undervist i Bibelens historier, herunder syndfloden, og formentlig ville denne nyhed ikke være en overraskelse for dem, for de ville forstå, at Jorden har været igennem så store forandringer, at vi i dag ikke forstår hvordan den daværende Jord var.

I 2. Pet. 3:6 kaldes forandringen på græsk en kataklysme, en pludselig verdensødelæggende oversvømmelse - en syndflod, hvor vand fra Jordens indre med enorm styrke blev udgydt over hele Jorden, tillige med at det blev kastet langt op i atmosfæren, og sammen med det, ville Jordens magma undslippe jordskorpen, og det tilsammen vil skabe et miljø af tryk og varme - præcis det, forskere ved Storbritanniens universitet i Bristol bruger til at - som de siger - syntetisere fossiler på 24 timer.

Der er forskellige måder hvorpå naturlige fossiler kan dannes, selvom processen typisk begynder når knogler (eller anden biologisk materiale) bliver begravet under jorden - det sker ofte når sedimenter samles over dem. Igennem en tid på alt imellem titusinder til millioner af år, bliver de begravede knogler udsat for varme og tryk... det forårsager at de kemikalier de er gjort af, bliver erstattet med mineraler som forvandler knoglerne til sten.

For bedre at forstå hvordan fossileringsprocessen påvirker forskellige typer af biologisk materialer, har forskere ved Storbritanniens universitet i Bristol udviklet en laboratorie-baseret proces, hvori friske eksemplarer så som fuglefjer, øglelemmer og blade, kan forvandles til "syntetiske" fossiler inden for cirka én dag.

Ved brug af hydraulisk tryk, pakkes genstandene først i lerplader.... Hver lerplade placeres i et forseglet metalrør, som opvarmes til over 210° mens det også udsættes for 241 bar tryk. Efter omkring 24 timer... åbnes pladerne og åbenbarer deres nu-fossilerede indhold.

For det blotte øje, ser de syntetiske fossiler efter sigende fuldstændig ud som de, der er dannet naturligt. Selv når de skannes med et elektronisk mikroskop, fortsætter lighederne.1

Det, forskerne beskriver, er præcis det miljø syndfloden har givet. Magma i Jordens indre, kan være op til 1000 grader varmt, og trykket fra vandet der steg over Jordens bjerge med 15 alen (6,85 meter, 1. Mos. 7:19-20) ville give et tryk på ca. 400 bar - hvis der regnes med gennemsnitshøjden på Andesbjergene (4000 meter). Vandet steg i 5 måneder, og tryk og varme kunne danne fossiler på få timer. 

Derfor ser vi fossiler af bløddyr (vandmænd, blæksprutter), af fisk der føder, af fisk der fortærer hinanden2 - meget hurtige begivenheder fanget i fossile fortællinger for os i dag. Videnskabens naturlige forklaring på fossiler, ville efterlade verden uden fossilernes historier, for forrådnelse ville forpurre enhver fossilerende proces.

Med dette videnskabelige projekt, er det bevist at Jorden ikke behøver at være milliarder år gammel, for at forkynde sin historie igennem fossiler.

Også den flere tusinde årelange proces der danner olie, er blevet fremskyndet på et laboratorium igennem "termisk depolymerization" og "hydrotermisk fortætning", der omdanner organisk materiale til olie på en halv time3. Olie er også et vidnesbyrd på at Jorden har gennemgået en global kataklysme.

Der er ingen grund til at afkræve skabelsen milliarder af år, for at forklare Jordens historie. Bibelen har informationer der forklarer alle disse spørgsmål, hvis blot vi lytter og bruger fornuften til at sammensætte informationerne.

1 "Lab-made fossils cram 1000s of years into 24 hours", New Atlas, d. 25-07-2018
2 Se mere i artiklen En verden fuld af vidnesbyrd
3 Se samme artikel under "Olie i jorden"


Debat: Fossilleret på 24 timer

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

  • Eskild Særkjær
    d. 19-07-2019; kl. 17:59

    Meget interessant artikel. Det er vigtigt, at kristne får den slags informationer, for hvor er der mange, der tror, at darwinismen er bevist og hopper lidt med på vognen.


Relaterede nyhedsblogs

Bibelens troværdighed [18]; Evolution [58]; Skabelse [17]; Videnskab [53];

Flere nyhedsblogs fra 2018