Jesus bygger sin kirke i Iran

Lagt på d. 26/01-18Mens vi utålmodigt går og venter på at Jesus kalder os hjem, så opfylder Gud sit løfte som Peter har nedskrevet for os, "Herren nøler ikke med at opfylde forjættelsen (sådan som nogle anser det for nølen), men han har langmodighed med jer, da han ikke vil, at nogen skal fortabes, men at alle skal nå til omvendelse" (2. Pet. 3:9).

Jeg røres selv dybt, når jeg hører historier som denne, og derfor vil jeg gengive den for dig:

Dette kan komme som en overraskelse for mange, men kristendommen vokser hurtigere i den islamiske republik Iran, end i noget andet land i verden.

Ti tusinder i denne overvældende muslimske nation, opgiver den tro.

Eksperter siger, at den igangværende politiske krise og økonomiske udfordringer bringer udbredt vrede mod regimet.

Irans præsident Hassan Rouhani lover at løse landets økonomiske, sociale og politiske problemer, efter flere dages protester har fået fat i den islamiske nation, igennem sidste måned.

"Jeg vil love vores folk, at de økonomiske, sociale og kulturelle forhold i landet, selv om der er problemer, selv om befolkningen endnu ikke har opnået deres drømme og krav, er regeringen i stand til at løse problemerne med folkets hjælp", fortalte Rouhani Irans statslige tv-medier. "Om Gud vil, løser vi problemerne sammen trin for trin."

Mindst 21 mennesker døde i sammenstød med politiet, og over 1000 blev anholdt, efter at iranere holdt demonstrationer over hele landet mod regeringsundertrykkelsen og økonomiens elendige tilstand.

Mike Ansari siger, at politisk uro skaber unikke muligheder for at dele Kristi kærlighed.

"Mange iranske kristne har henvendt sig til os, og spørger hvad de skal gøre," svarede Ansari i en email.

Ansari er formand for Heart4Iran Ministries, der beskriver sig som "et ikke-politisk partnerskab af multinationale organisationer", der bringer omkring 86 forskellige tjenester sammen, med et mål om at tjene og velsigne Irans folk.

Han siger med alle de negative nyheder om Iran, er det let at overse den store og ofte uhørte historie om, hvad der virkelig sker i den islamiske nation.

"Gud er på arbejde i Iran," erklærede en tillidsfuld Ansari. "Jesus bygger sin kirke, den Hellige Ånd forvandler liv og evangeliet rører på sig..."

...I 2006 blev Mohabat TV den første 24-timers Farsi-sprogede kristne satellit-tv kanal, til at udsende evangeliske programmer i Iran. I dag er det en af 4 satellit-tv-kanaler, der sender kontinuerligt kristne programmer til Iran.

"Kristne satellit-tv-udsendelser til Iran, har spillet en afgørende rolle for succesen med den underjordiske huskirkebevægelse," svarede Ansari.

"Mediestrategiens betydning er, at den bryder sikkerhedsforanstaltninger, der er oprettet af regeringen, og når frem til folket i Iran gennem deres tv-apparat eller på deres intelligente enheder."

Som følge heraf mener Ansari, at Irans huskirker oplever eksplosiv vækst, da mange iranere forlader islam til fordel for kristendommen.

"Ifølge Verdensmissionen, er den (underjordiske) kirke i Iran en af verdens hurtigst voksende kirker," svarede Ansari i et essay om Irans huskirkebevægelse. "De fleste indfødte iranske kristne ledere mener, at huskirkernes bevægelse i Iran er livsnerven for kristendommen i dette land.

Ansari, en iransk indfødt, satte sig sammen med CBN News for at give et eksklusivt kig på kirken i Iran...

... George Thomas: Hvad er tilstanden af huskirkebevægelsen i Iran i dag?

Mike Ansari: Jesus er i live, Han bevæger sig, Guds Ånd bevæger sig i Iran, og kirken vokser rigtigt hurtigt. Vi har aldrig set sådan en hidtil uhørt vækst af den underjordiske kirke andetsteds før. Verdensmissionen meddelte i 2016, at Iran er en af verdens hurtigst voksende huskirker.

Thomas: Hvorfor vokser kirken så hurtigt?

Ansari: Kirken vokser, fordi folket i Iran er desillusioneret over islam, og de søger efter svar på livet. De finder ikke svar i de traditionelle former for statslig religion eller troen på deres forfædre. De søger nye svar, de er ikke glade og tilfredse, hvor de er åndeligt. Det ser ud til, at et stort antal af disse mennesker rent faktisk har drømme og visioner om en skinnende mand klædt i hvidt, lang tid før vi er derude og fortæller dem om Jesus.

Thomas: Er der et bestemt område i det iranske samfund, som Jesus berører mere end andre?

Ansari: Det demografiske del, der responderer mest på evangeliet, er den yngre generation, som er meget teknisk dygtig. Det er mennesker som, i alderen fra 18 til 30 år, er meget teknologisk kloge. De er online, de følger verdens popkultur {og} de er meget forbundet og de søger svar. De ønsker at tilhøre et større formål og mening med livet, og de finder det i Jesus.

Thomas: Den islamiske revolution i 1979 skulle indvarsle denne store islamiske genoplivning. Fandt det nogensinde sted?

Ansari: Efter næsten 40 år med det islamiske regime, er den gennemsnitlige iraner klar over, at islam har spillet fallit, og islam er ikke i stand til at tale ind i deres sociale, daglige liv og de dilemmaer, de beskæftiger sig med. Iran står overfor en stor krise, fra stofmisbrug til depression til selvmord, fra seksuelt overførte sygdomme til menneskehandel. Desværre beskæftiger Iran sig med så mange problemer, og svarene findes ikke inden for statsreligionen.

Thomas: Hvor slem er forfølgelsen mod dem, der beslutter at opgive islam og omfavne kristendommen?

Ansari: Iran er opført på top 10 listen over de mest forfulgte lande af Åbne Døre International. Virkeligheden for en iransk kristen er, at de lever i frygt. De kan ikke gå ud på gaden og dele deres nye tro med nogen. De kan ikke glæde sig offentligt, og de er i konstant frygt for hævnaktion fra myndighederne. At blive kristen i Iran, især hvis du er fra en islamisk baggrund, er ulovligt og straffes med loven i landet. Det er derfor, vi vil have, at folk rundt om i verden fortsætter med at løfte den forfulgte kirke i Iran op.

Thomas: Du har for nylig bestilt en omfattende undersøgelse af landet, for at finde ud af hvor mange mennesker der ser udsendelser fra Mohabat TV. Hvad viste undersøgelsesresultaterne?

Ansari: Vi havde ingen anelse om, at så mange iranske unge følger vores udsendelser. Det ser ud til, at omkring 16 millioner iranere inden for de sidste 12 måneder har set et eller flere af vores programmer på satellit-tv, og også på deres mobile enheder. Det svarer stort set til omkring 20 procent af Irans befolkning, og det er et overvældende antal.

Det er i sig selv en kæmpe indikation af, at der er en stor interesse blandt den muslimske ungdom, for bedre at forstå andre religioner i verden, især kristendommen. Vi indså, at vi i de sidste 11 år siden vi har lanceret denne kanal til Iran, har haft en stigning på over 400 procent, og for os var det helt fænomenalt.

Thomas: Dit team har lavet et kort, der viser alle de steder, iranere ringer til dit show fra. Beskriv kortet.

Ansari: Hver gang en søgende eller én, der er interesseret i Kristi budskab, ringer til os, spørger vi dem, om de vil være villige til at dele med os, hvilken by de ringer fra. Af sikkerhedsmæssige årsager my vi ikke spørge dem om detaljer om deres nøjagtige placering, men vi ønsker helt sikkert finde ud af hvilken by, de ringer fra. Det har vi gjort i de sidste 11 år siden vi lancerede kanalen, og siden da har vi formået at sammensætte en meget rig database, der viser de mange forskellige steder, folk ringer fra. Da vi lagde oplysningerne sammen, blev vi helt forbløffet over alle de steder, de ringer fra, og disse prikker optrådte overalt.


Vi indså også, at der er et stort antal iranere, der responderer på evangeliet i eksilgrupper. Det er mennesker, der på et tidspunkt har forladt Iran, og søger et bedre liv, men på et tidspunkt har de ikke været i stand til virkelig at finde den ultimative lykke. Når de falder over Kristi budskab på vores kanal, ringer de til os og spørger os, om vi kan fortælle dem mere om denne Jesus.

Thomas: Hvor mange mennesker ringer til jeres kanal, og hvor mange har accepteret Kristus siden I lancerede netværket?

Ansari: Det er et groft skøn, at vi inden for de sidste 11 år har været i stand til at få forbindelse med over 1 million iranere via vores callcenter. Disse er mennesker, der har kontaktet os, som ønsker at vide mere om kristendommen. Det er mennesker, der enten er blevet kristne eller har haft drømme eller visioner, og ønskede at finde ud af mere om Jesus. Eller mennesker, der er blevet kristne, og de vil finde ud af, hvordan de skal vokse i deres nye tro og hvordan man bliver oplært, eller hvordan man starter en huskirke i landet. I 2016 behandlede vores callcenter ca. 700 kontakter om dagen, hvilket resulterede i omkring 93 beslutninger for Kristus om dagen. Det drejer sig om cirka 3 personer hver time, der bekendte deres tro på Jesus.

Thomas: Er satellit-tv stadig det vigtigste evangeliseringsværktøj til at nå iranere med evangeliet, eller bliver sociale medier en endnu vigtigere?

Ansari: I 2013 og 2014, da den iranske grønne revolution fandt sted, indså vi betydningen af Twitter. Det var et indblik i, hvad der kommer. I 2017 indså vi, at sociale medier er kommet til Mellemøsten, især i et land som Iran, hvor befolkningen, især ungdommen, aktivt bruger sociale medier på deres mobile enheder. Derudover er de tal vi har fået gennem vores undersøgelse, yderligere validering på, at dette er en god strategi for tjenester, at begynde at fokusere mere og investere mere i sociale medier.

Thomas: Du er overbevist om, at Gud bevæger sig på kraftfulde måder på tværs af Iran, ikke?

Ansari: Desværre taler de fleste af vores medier meget negativt om Iran og folket i Iran. Jeg er her for at fortælle dig, at Gud er i live, at Gud bevæger sig i Iran, at Guds Ånd bevæger sig og rører hjerter over hele landet, og folk kommer til at kende ham. Der er mange gode nyheder, der kommer fra Iran, og vi skal fokusere på det og fejre det. Vi håber, at vores udsendelser ind i Iran, de resultater der deles med kirken i vest, vil opmuntre Kristi legeme, at Gud er meget levende blandt muslimer, og han gør en mægtig ting.

Kilde: www1.cbn.com


Debat: Jesus bygger sin kirke i Iran

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*Relaterede nyhedsblogs

Iran [15]; Islam [54]; Kristendom [60]; Mellemøsten [67];

Flere nyhedsblogs fra 2018