Pludselig lyder en ny stemme i medierne, som giver et sus af en "aha oplevelse", hvor logikken siger "ja selvfølgelig".
“ | Der er masser af muligheder for at lave store mængder af mad. Verden kunne sætte skub i produktionen af majs, hvede og ris og øge mængden af mad med 30 procent. Men det ville kræve, at de lokale bønder fik flere penge for deres korn. Lige nu snupper mellemhandlere hele fortjenesten. Det vurderer international chef i Folkekirkens Nødhjælp, Christian Friis Bach. »Verden har kapacitet til at levere langt mere mad, end den gør lige nu. Men i dag får de lokale bønder så lidt for deres korn, at de ikke har råd til at investere i kunstgødning eller bedre redskaber,« siger han... Hvis bønderne leverede mere korn, ville det efter alt at dømme være med til at sænke prisen på fødevaremarkedet... Problemet er ifølge Christian Friis Bach, at de lokale bønder ikke er klædt på til at kæmpe for prisen. Bønderne ved ganske enkelt ikke nok om, hvad der foregår: »Jeg har netop besøgt bønder i Malawi, som er et af verdens fattigste lande. Uden for hovedstaden aner man slet ikke, at prisen på korn stiger rundt omkring i verden. Så hvordan skulle de kunne kræve en højere pris for deres korn?,« spørger Christian Friis Bach. | ” |
Det er jo logik, at hvis de uvidende bønder fik mere for deres korn, ville de kunne forbedre sine landbrug, og FN havde ikke behøvet at frygte for sultekatastrofer (se FN frygter sult pga. dyrere mad). Hvis EU tilmed stoppede sin fatale udgift til betaling for at bønder braklægger sine marker, ville mad produktionen være større end de her angivne 30 procent.
Måtte fornuften dog komme de sultende til gode... Læs konklusionen under punktet "Dansk politik" i artiklen "Den globale opvarmning, og sammensmeltning".
Kilde: avisen.dk