“ | En kop nescafe koster det samme i CO2 forbrug som en traditionel kop kaffe. Allerbedst er kaffe fra stempelkanden, og værst er kaffen fra espressomaskinen... Det er nemlig ikke ligegyldigt, om du lader kaffemaskinen - eller endnu værre: espressomaskinen - køre eller snupper en frysetørret kaffe. Det viser beregninger, som Informationscenter for Miljø og Sundhed har foretaget for Nyhedsavisen. »Umiddelbart koster det mere energi at producere kaffe til at lave en kop frysetørret kaffe end almindelig kaffe. Den hurtige kaffe udleder cirka dobbelt så meget CO2 som en mere traditionel kop,« siger miljøingeniør Jacob Sørensen fra Informationscenteret... En schweizisk undersøgelse viser, at man udleder cirka 90 gram CO2 per kop. Og 150 gram, hvis man bruger mælk. | ” |
Denne type undersøgelser spæder til tilblivelsen af et kodeks for det personlige CO2 fodaftryk, som jeg fokuserer på i Mad mil ernærer ikke klimaforandring - det gør kød. Se også Bliv vegetar for miljøets skyld. Husk på, at CO2 propagandaen er ren og skær opspind, som ingen endnu har påvist som årsag til den globale opvarmning.
Kilde: politiken.dk