“ | En analyse af miljø-tolden for fødevareproduktion konkluderer at transport kun er en dråbe i kuldioxid spanden. Fødevarer så som bøf og mejeriprodukter giver et langt dybere aftryk på en forbrugers kulstofs fodspor. ”Hvis du har en bestemt type kost, af amerikansk standard, så gør du ikke meget for klimaet ved at spise lokalt”, siger Christopher Weber, en forsker ved Carnegie Mellon University i Pittsburgh, som ledte en omfattende revision af drivhusgasudslippet fra vore måltider. | ” |
Talen om et personligt CO2 fodaftryk, er skræmmende. Det lægger op til at vi kan stilles personligt til ansvar for, hvor meget CO2 vi forårsager. Forestil dig at det statistiske regnestykke på 10 tons CO2 pr. indbygger om året1, gives et menneske hvert år. Overskrides det, bliver det beskattet eller straffet med bødeforelæg. Forestil dig en person der ikke kan betale. Forestil dig at 700.000 tons CO2 gives en person ved fødslen. Hvad når det er brugt op som 40årig?
Samme ordlyd var årsag til at Toni Vernell fik foretaget en abort, og blev steriliseret som 27årig2.
Det er ikke en ufarlig leg politikerne fører os ind i. Der er åbent for alverdens ideer og sindssygen er markant. Alt er muligt i klimadebatten!
Se også Hvilken spegepølse forurener mest? - få svaret på et nyt klimamærke og Bliv vegetar for miljøets skyld
1 Se Hvad er CO2?, 1tonmindre.dk
2 Se "Global opvarmning og tarvelige tricks", under "Befolkningsreduktion".
Kilde: environment.newscientist.com