Amerika og Saudi Arabien

af Holger Skov Særkjær
Lagt på d. 19/10-02Hal Lindsay er en anerkendt, amerikansk forfatter, der har sin egen web side på Internettet og har skrevet talrige bøger. Og han beriger sin samtid med sin viden om både Bibelen og om den tid, vi er inde i nu.

Hal Lindsay skriver bl.a:

Jeg har ofte undret mig over, hvorfor Amerikas præ­sident har undladt at gribe ind og gået i aktion i Mel­lemøsten, også når det tydeligt omfatter vore egne interesser. Hvorfor gjorde USA for eks. ikke en ende på Saddam Husseins regime i Golf krigen? Hvorfor lod vi os ydmygt sparke bort fra vor luftbase i Saudi Arabien under krigen i Afghanistan, som er en base, vi har in­vesteret hundreder af millioner dollars i? For slet ikke at tale om, at vi reddede Saudi Arabien fra at blive in­vaderet af Saddams styrker i Golf krigen.

Hvorfor er vi ikke gået imod udtalelser fra nogle af de saudiske prinser om, at vi fortjente terroristangrebet den 11. sept., fordi vi støttede Israel? Hvorfor har vi gjort så lidt for at afsløre, at mange af terroristerne ved dette angreb er fra Saudi Arabien, og at dette land har givet hundredvis af mill. $ i støtte til bin Laden og al-Qaida som en gave for ikke at røre Saudi-familien?

De muslimske mullaher i Saudi Arabien er ekstrem anti-amerikanske. Og den saudiske kongefamilie er en af de mest højrøstede kritikere mod at fjerne Saddam Hussein fra magten.

Hvorfor har alle vore præsidenter i over 50 år undladt at sige noget imod Saudi Arabiens indblanding? Det, de har gjort, har næppe nogen anden stat i Mellemøsten turdet gøre.

Vi er i desperat behov for olie, og mange af vore rigmænd har investeret i den arabiske olieindustri. Det gælder folk fra både demokraterne og republikanerne. Men at Saudi Arabien har kontrol over de største olielagre i verden er ikke hele svaret.

Jeg tror, der helt klart er noget, der tynger endnu mere end Saudi Arabien som oliemagt. Den største trussel viste sig for kort tid siden, da nogle af den saudiske familie flyttede 200 milliarder $ bort fra aktiemarkedet i USA og in­vesterede dem i Europa. Det fik straks euroen til at stige og dollaren til at svækkes.

Den saudiske familie kontrollerer mindst 600 milliarder $ i aktier og i den amerikanske industrí. Andre siger, at beløbet er mindst 1 trillion US $. I alt er USAs aktie­marked af en størrelse på ca. 3 trillioner $. Det er derfor let at forestille sig, hvad der sker med økonomien i USA, dersom Saudi Arabien trækker deres penge ud af den amerikanske aktiemarked og investerer i den euro­pæiske union. Det vil kort sagt bogstavelig ødelægge den amerikanske økonomi og kan flytte magten over på Europa blot over en nat.

Er noget sådant muligt? Absolut! Og det vil ske i det øjeblik, USA ikke er ydmyg nok overfor de saudiske interesser. Saudierne har skærpet tonen overfor USA, og derfor taler Amerika så stilfærdigt om alt det, der kunne såre saudierne for meget. de mest interessante faktorer er det, Bibelen siger vil ske i endetiden. Deri ser vi tydelig, at magten vil glide USA af hænde på et eller andet tidspunkt. USA omtales slet ikke i endetidens store opgør. Derimod vil Europa få større betyd­ning. Vi er i en meget vigtig tid nu, hvor meget af det, der hen­viser til endetiden, er begyndt at ske.

Mange af de tegn, der skal ske før Jesus Kristus kommer igen, er opfyldt. Og de næste chokerende hændelser er ikke langt borte. Vi må derfor berede os, medens tid er. Citat slut

ooOoo

Ja, vi må berede os, medens tid er. Og nutiden er farlig, fordi mange er faldet for fristelsen til at trække fra eller lægge noget til Bibelen, Guds inspirerede ord, og tilsidesætter det, der står i 2. Tim 3:16 : ”Hele Skriften er ind­ån­det af Gud, og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, til retledning og til oplæring i ret­fær­dighed.” Vi sætter selv den autoritets grænse, Ordet må have. Derfor får folk i vor tid ingen seriøs op­­læring i bibelske spørgsmål og en overbevisning om Bi­belens sandhed.

Og fordi vi trækker noget fra og lægger noget til Bibelen, vil Gud også handle efter det, han har sagt i sit ord: ”Jeg vidner for hver den, som hører de profetiske ord i denne bog: Hvis nogen lægger noget til alt dette, skal Gud lægge på ham de plager, som der er skrevet om i denne bog. Og hvis nogen tager noget bort fra ordene i denne profetiske bog, da skal Gud tage hans del bort fra livets bog…” Åb 22:18-19.

Og fordi vi har ringe kendskab til Bibelen, forstår vi for lidt af, hvad Gud har sagt vil ramme jorden, og om den betydning, mange lande har her i endetiden. (Efterskrift HSS.)


Debat: Amerika og Saudi Arabien

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Assorteret

Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.

Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation