Neanderthalere kan have brugt Mangandioxid

Lagt på d. 05/03-16De begravede hinanden, lagde blomster på graven1, kogte sine grøntsager2, brugte makeup3, førte krig4 og nu synes man at se, at de brugte mangandioxid til at tænde bål:

Udgravninger ved Pech-de-l'Azé I - et arkæologisk område i Dordogne-regionen i det sydvestlige Frankrig, som var besat af neandertalerne for 50.000 år siden, flere årtusinder før de første beviser for anatomisk moderne mennesker i Europa - og flere andre Neanderthal steder i Frankrig, har vist et stort antal af små sorte "blokke".

Den sædvanlige fortolkning er, at disse bidder af 'manganoxider' blev indsamlet for deres farve egenskaber og anvendes i kropsudsmykning, potentielt for symbolsk udtryk.

"Men neandertalerne brugte jævnligt ild, og hvis de havde brug for sort materiale til dekoration, var sod og kul let tilgængeligt, mens manganoxider ville have nødvendiggjort en betydelig højere investering i både tid og energi at få fat i", sagde undersøgelsens ledende forfatter Dr. Marie Soressi fra Leiden Universit, og medforfattere.

Forskerne hævder, at neandertalerne på Pech-de-l'Azé I, brugte en bestemt mangan oxid - mangan dioxid - til at tænde ild, og antændte ild på kommando.

"Afbrændings eksperimenter og termogravimetriske målinger viser, at mangandioxid reducerer træets selvantændelsestemperatur og forøger markant trækulsforbrænding, hvilket leder os til at konkludere, at den mest gavnlige brug for mangandioxid var til ildtænding", sagde Dr. Soressi og hendes kolleger.

"Pech-de-l'Azé I blokkene ville være blevet malet til pulver, for let optænding af ild, og der er arkæologiske beviser for malning i form af slibesten og afslebne blokke", tilføjer de.

"Gnist antændt fængstof med mangandioxid pulver, er et simpelt men effektivt middel til antænde bål, med væsentligt mindre brænde, antændingstemperaturer og højere forbrænding".

Ifølge forskerholdet, er udvælgelsen og anvendelsen af mangandioxid til antændelse "ukendt i den etnografiske optegnelse for seneste jæger-samlere".

Det giver derfor potentiel betydelig indsigt i Neanderthalernes kognitive evner".5


Lad mig gentage: "Det giver derfor potentiel betydelig indsigt i neanderthalernes kognitive evner". Med andre ord, så begynder man at forstå, at neanderthalerne ikke var et primitivt mellemled fra abe til menneske, men de levede, tænkte, var troende og brugte redskaber som vi gør i dag.

Forestil dig en verden, hvor alt som du kendte det, er forandret. Du står på en åben mark, og skal grundlægge en civilisation. Bygge huse, finde vand, energi, lys osv. Man begynder med primitive værktøjer (f.eks. flintøkser), for at producere mere avancerede redskaber. Det, vi i dag kalder huleboer (og vi taler ikke om nutidens huleboere, f.eks. Kinas over 30.000.000 huleboer6), var ed al sandsynlighed mennesker der efter syndfloden fandt midlertidige bosteder. De levede længere end i dag, havde mere forstand end vi har i dag, på at overleve. Kan du opbygge en civilisation? Jeg kan ikke - men det kunne neanderthalerne. De var mennesker præcis som vi er det, og var det muligt at spore, ville vi alle kunne spores tilbage til ét menneske, Noa. Der er videnskabelige analyser af det mitokondriske molekylære ur (mutationshastighed i DNA overført fra moder til barn) der viser at mutation går hurtigere end tidligere beregninger har vist, og mennesket er derfor ikke flere hundredetusinde år gammelt, men 6-6.500 år - hvilket passer med Bibelen historie7.

Neanderthaler er et navn givet mennesker som levede for ca. 4.300 år siden, for at navngive en usynlig, ubevist evolutionær udvikling af et abelignende fortidsdyr, på vej til at blive menneske. Det er løgn, og beviserne hober sig op imod ideen.

1 "Shanidar Cave", Wikipedia

2 Neandertalere kogte deres grøntsager

3 Neandertalerne brugte makeup

4 Neandertaleren er ikke vores forfar

5 "Neanderthals May Have Used Manganese Dioxide to Light Fires", Sci-News.com,
d. 04-03-2016

6 "In China, millions make themselves at home in caves", Los Angeles Times, d. 18-03-2012

7 "A shrinking date for 'Eve'", Creation.com, d. 18-03-2012, "The Demise Of Mitochondrial Eve", The True.Origin Archive, 2003


Debat: Neanderthalere kan have brugt Mangandioxid

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Arkæologi [10]; Evolution [57]; Videnskab [52];

Flere nyhedsblogs fra 2016