Liv på andre planeter

Lagt på d. 27/01-12


Udskriv


D. 06-03-2009 skød NASA sin Kepler misson i gang, navngivet efter astronomen Johannes Kepler. Meningen med missionen er, at lede efter Jordlignende planeter, i den såkaldte beboelige zone1. Status er nu at:

Nu blot to år senere har vi ved at kigge på en del af himlen, som ikke er større end en knytnæve, opdaget mere end 60 planeter og mere end 2300 planetkandidater, tilføjer han.

De mange fund af planeter sender et klart budskab til astronomer og andre interesserede, lyder det.

- Det fortæller os, at vores galakse med sikkerhed er fyldt med planeter i alle størrelser og i alle kredsløb, siger Doug Hudgins.2


Det handler selvfølgelig om at bruge fundene til at underbygge evolutionstanken. Jo flere planeter, jo større chance for at finde liv, og dermed bekræfte muligheden for livets tilfældige opstående på Jorden. Og er der antydninger af vand på planeterne, synes chancerne endnu større3. Hvis forskerne var villige til at lade logikken råde, så ville de acceptere Bibelens vidnesbyrd: "Himlens Skaber, Han, som er Gud, som dannede Jorden, frembragte, grundfæsted den, ej skabte den øde, men danned den til at bebos" (Es. 45:18). Jo flere golde planeter der opdages, jo mere vidner det om at Jorden virkelig er noget specielt blandt de trillioner af universets andre planeter. Det er Jorden der har fået forudsætninger for at huse liv. Og det er derfor på Jorden livet blev skabt. Det giver ingen mening at bruge milliarder på udforskning af andet liv i rummet, for Ordet der blev givet for intet fortæller sandheden.

Jo flere planeter Kepler finder, desto stærkere står Bibelens Ord: Jorden er unik!

1 "Kepler - Mission Overview", NASA

2 "NASA finder 26 jordkloder i vores galakse", Ekstrabladet, d. 26-01-2012

3 Læsevt. Komet bærer frossent havvand


Debat: Liv på andre planeter

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Relaterede nyhedsblogs

Evolution [58]; NASA [4]; Rummet [9];

Flere nyhedsblogs fra 2012