Komet P17 / Holmes

af Kim Andersen
Lagt på d. 25/11-07Da Gud havde skabt stjernerne, sagde Han: ”Der komme Lys på Himmelhvælvingen til at skille Dag fra Nat, og de skal være til Tegn og til Fastsættelse af Højtider, Dage og År” (1. Mos. 1:14). Højtider er det hebræiske mow`ed, som betyder fastsatte, forudbestemte tider. Det betyder også aftale, og det var sådanne højtider som Gud stiftede med Israel - fastsatte aftaler, som forkynder det, som skal komme (Kol. 2:16-17).

Gud satte med andre ord stjernerne på himmelen, for at forkynde os verdens gang. For at vi kan kende stjernernes budskab, har Han givet alle stjernerne navne (Sal. 147:4), således at ”Himlen forkynder Guds Ære, Hvælvingen kundgør hans Hænders værk… Uden Ord og uden Tale, uden at Lyden høres, når Himlens Røst over Jorden vide, dens Tale til Jorderigs Ende.” (Sal. 19:2, 4-5).

På samme måde finder vi budskaber forkyndt igennem profeternes navne, og selv Esajas’ to drenge har profetiske navne - Sjearjasjub (Es. 7:3), som forkynder at en rest af Israels folk skulle vende tilbage, og Maher-Sjalal, Hasj-Baz (Es. 8:1), som betyder hastigt bytte, hastigt rov. Jesus skulle kaldes Immanuel (Es. 7:14), og dette navn, eller denne egenskab navnet forkynder, fortæller om Jesus at Han er Gud, og at Han er blevet et menneske i blandt os. Det hebræiske navn er ”El ale Immanuwel”, som betyder ”Mægtig Gud - med os er Gud”. El, er ét af Guds navne som betyder styrke. Eks. er Betel, som omtales bl.a. i 1. Mos. 12:8, sat sammen af to ord Beth og El. Beth betyder hus, og El er Guds navn, og stedet betyder derfor ”Guds Hus”, eller ”Styrkens Hus” – ”den Mægtiges Hus”. Jesus fik altså i navnet ImmanuEL en del af Guds navn, ligesom DaniEL, ELias, JoEL osv.

Med den viden, kunne Gud da forsøge at sætte fokus på et budskab igennem kometen P17, kaldt Holmes, der oplyser konstellationen Perseus?

Komet i udbrud


Den 25. oktober, 2007 skrev Jyllandsposten og Berlingske Tidende:

En komet er gået i voldsomt udbrud og kan nu ses på nattehimlen med det blotte øje. Det drejer sig om den periodiske komet ved navn Holmes, hvis bane omkring hvert syvende år fører den ind i de indre egne af solsystemet. Kometens lysstyrke er siden onsdag vokset eksplosivt og stiger stadig. På få timer blev kometens lysstyrke forøget mere end 400.000 gange[1]

Artiklen citerer planetarieleder Ole J. Knudsen fra Århus der siger:

Kometer er ret uforudsigelige. Det kan være et kortvarigt udbrud, så den allerede torsdag nat er svag igen, eller det kan være starten på en kraftigere opblussen, siger han

Tiden har vist, at det ikke var et kortvarigt udbrud. TV2 Nyhederne skrev den 15. november 2007:

Solen er ikke længere det største him­mellegeme i solsystemet - førsteplads­en er netop blevet overtaget af komet­en 17P/Holmes…gasskyen fra eksplosionen er nu 1,4 mio. km. i diameter, viser målinger fra universi­tetet på Hawaii - og det gør skyen en anelse støre end Solen.[2]

Den 24. november 2007 fulgte Ekstra Bladet op på kometen og skrev:

Astronomer over hele verden følger spændt kometen 17P/Holmes, som i en måneds tid har været i hastig vækst og nu har en diameter, der er dobbelt så stor som solens…Den tyske astronom, Gunnar Glitscher, siger til Spiegel Online, at 17P/Holmes inden jul kan forekomme tre gange så stor som månen, når man kigger op på himlen…Det er denne sky, der er vokset til en diameter på 2,7 mio. km. Solen har en diameter på 1,39 mio. km.[3]

Holmes oplyser som sagt Perseus konstellationen, og er på nuværende tidspunkt ud for stjernen Mirfak. Hvad forkynder disse himmellegemer os, og bliver vi advaret om den forestående fremtids begivenheder?

Perseus


Perseus er det græske ord for det hebræiske peretz, som betyder at bryde ud. Ordet bliver brugt om Jesus i Mika. 2:13: ”En Vejbryder (peretz) går foran dem (Israel); de bryder gennem Porten og går ud. Foran dem skrider deres Konge og HERREN i Spidsen for dem.

En hyrde i Israel ville efter en endt dag lukke sine får ind i et stengærde, og lukke indgangen med sten for at beskytte folden, så ingen dyr kunne komme ud, eller ind. Om morgenen ville flokken være sulten, og hyrden ville med sin stav bryde (peretz) stengærdet og folden brød ud i frihed, til de grønne enge.

I kapitlet i Mika, har Gud forinden (i vers 12) samlet Israel, præcis som vi ser det i dag, hvor det jødiske folk, efter de gamle profetier, kaldes hjem til landet, som Gud har givet dem.

Stjernen Mirfak, den kraftigste stjerne i Perseus konstellationen, forkynder med sit navn om ham ”som hjælper”, og denne hjælper er ingen anden end Jesus. Es. 63:1-6 gør det ganske klart. Jesus er Israels hjælper og Han vil bryde Israels ”stengærde” og løse dem ud i frihed. Det har Gud lovet siden Israels begyndelse.

Hold musen over billedet, for at forstørre.

På billedet er Perseus med sværdet i hånden, vinger på fødderne og et hoved på ryggen. Andre billeder viser ham med hovedet i venstre hånd, i stedet for skjoldet. Skjoldet er en genstand som inkluderes i mytologien, hvor Athena giver Perseus sit skjold. Perseus er en person i den græske mytologi, og budskabet er forsøgt ødelagt af Djævelen. Budskabet er også skæbnesvangert for Satan, da det er hans hoved Perseus har på ryggen. Mytologien siger, at Perseus søgte kongens gunst og bragte ham Medusa’s hoved, et monster der kunne forvandle folk til sten, ved øjenkontakt.

Men Gud, der har givet stjernerne sine navne, forkynder noget andet.

Budskabet Holmes peger på


Det er altså budskabet om at Jesus snart kommer tilbage og hjælper Israel ud af sin nød. Han kommer og knuser Satans hoved, som Han åndeligt besejrede ved sin død og opstandelse for 2.000 år siden.

I artiklen ”Bortrykkelsen i 2006?” (i afsnittet ”Bortrykkelsens dato”), hvor jeg henviser til Daniel Matsons bog ”Signs og the End”, viser jeg at meget tyder på at trængslens start vil være i 2010. Selvom bortrykkelsen ikke fandt sted, tyder meget på, at mønsteret hvormed Gud handler med Israel, ikke er brudt. Kan komet Holmes være et tegn fra Gud i stjernerne, til at forkynde Hans højtid, Yom Kippur, som falder i september/oktober måned, og forkynder Hans genkomst?

Der er ca. 3 år til og jeg tror vi kan tage dette som et tegn fra Gud, at tiden er ved at rinde ud. Snart rykkes de retfærdige i Kristus bort, og Gud kan lade verden gå igennem trængslen, hvorigennem Han tilskynder folket til at vende om til Ham.

Referencer


[1]Komet går i udbrud”, jp.dk, d. 25-10-2007, http://jp.dk/arkiv/?id=1142853; Berlingske Tidende, http://www.berlingske.dk/article/20071025/danmark/710250356/
[2]Eksploderet komet er nu større end Solen”, TV2 News, d. 15-11-2007; http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-9387618.html?forside
[3] ”Større end solen”, Ekstra Bladet, d. 24-11-2007; http://ekstrabladet.dk/nyheder/videnskab_og_teknik/article362561.ece


Artikel FAQ


Komet Holmes er ikke en stjerne med et budskab!


Det er rigtigt,at Holmes ikke er hverken en planet, eller en stjerne. Men det er opsigtsvæggende - over hele jorden - at et stjernetegn som ikke er en del af Zodiaken (de 12 stjernetegn), og som solen ikke har sin bane igennem, bliver oplyst af en komet, der overgår solen i størrelse.

Det gør det ekstra interessant, at der hvor solen ikke lige kommer, får en komet så markant en opgave, at pege på Perseus. Skulle Gud vælge at lade Perseus være et tegn der forkynder Jesu snarlige komme, er det en genial måde at vække opsigt på.

Debat: Komet P17 / Holmes

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Universet

Relaterede nyhedsbogs


Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.
Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation