Det kristne familiemønster er snart en saga blot

af Holger Skov Særkjær
Lagt på d. 05/04-04Jeg har bestemt ikke lyst til at skrive denne artikel, men der er noget i mig der siger, at jeg skal, og så må jeg gøre det. Du har måske heller ikke lyst til at læse den, men jeg håber, der også er noget i dig der siger, at det må du gøre.

Gud har sat en ramme om familien for at værne det mod nedbrydning og opløsning. Først af alt må en familie holde sig til Bibelen i både de områder, vi har lyst til, og dem, vi ikke har lyst til. Først af alt skal vi lære vore børn at være gudfrygtig. I dag, hvor undervisningen i mange skoler modarbejder gudsfrygt, er det en svær og næsten umulig opgave. Og dertil kommer, at nutidens computerspil mere eller mindre er okkulte. Også voksne mennesker har svært ved – eller prøver slet ikke - at være gudfrygtige, fordi kirke og menighed næsten alle steder har lukket verden ind i deres midte, fordi hyrderne ikke vogter deres hjord.

I ældre tid var der skel imellem kristne og ikke kristne. I dag er dette skel stort set borte, og de ufine livsstilsmønstre tillades. Børn og de unge følger i forældrenes spor. Utugt og det, der er værre, tåles i kirke og menighed og i mange hjem. I dag må endog præsten være homofil uden det påtales. Ægteskab indenfor samme køn tillades og velsignes i mange kirker. Når kristne samles, er det oftest for at være med i en hyggeklub, hvor Gud ikke er indbudt til at være med. i sådant har Alpha kurserne, Willow Creek med flere været førende, hvor det er os selv, der skal være på tronen og ikke Gud. De alvorlige punkter som synd, død, fortabelse og omvendelse tales der ikke om. Ligeledes at vi skal fødes på ny for at komme ind i Guds rige. Og vi tillader, at der i Bibelen foretages mange ændringer og udeladelse af mange vers.

”Lejesvendene” siger ingenting. Og derfor ved du og mange andre slet ikke, hvor slemt det står til og kører derfor med fuld fart videre ad fortabelsens vej.

Israel lærte mange ugudelige ting af ægypterne og kananæerne. Og vi har lært mange modbydelige ting af okkultismen. Og har lært en uren livsform, som har ført andre vederstyggelige ting med sig.

Tobaksrygning og hash m.m. har fået indpas og ødelægger vore legemer med diverse giftstoffer. Luften i lokaler, hvor rygere opholder sig, forpestes og giver luftvejsproblemer for andre. Vi beder Gud bevare os og give os et godt helbred, men på den anden side gør vi, hvad vi kan for at ødelægge os selv og andre med. Som en kristen bør vi ikke bevidst skade vor næste.

Sådan virker tobaksrøg på kroppen


Hud og puls

Nikotin får de små blodkar i blodårerne til at trække sig sammen. Det betyder, at der kommer mindre blod ud til hudens yderste lag, hvis du ryger. Rygere har derfor en lavere hudtemperatur, og det er blandt andet derfor, at rygere med tiden får grå og kedelig hud. Rygning får også pulsen til at stige, fordi hjertet skal arbejde hårdere for at få den samme mængde ilt transporteret rundt til kroppen.

Centralnervesystemet

Nikotin er en stærk nervegift, der påvirker dit centralnervesystem. Giften passerer også gennem moderkagen hos gravide og får fosterets hjerte til at slå hurtigere. Nikotin skaber uorden i systemet, og det betyder blandt andet, at hjernen ikke reagerer på f.eks. kroppens signaler om sult. Nikotin nedsætter ligeledes reaktionshastigheden generelt.

Akutte gener

Tobaksrøg irriterer slimhinderne i næse og svælg og kan derfor give svie i øjnene, kløe i halsen, hæshed, hoste og hovedpine. Rygere har oftere dårlig ånde, gule tænder og nedsat lugte- og smagssans.

Blodkredsløbet Når du ryger, løber kulilten rundt i hele kredsløbet og forkalker blodårerne. Det hæmmer blodstrømmen til hjertet og øger risikoen for flere skader i blodårerne. Kulilte gør det også sværere for blodet at optage den nødvendige ilt - kulilten har simpelthen optaget pladsen. Konditionen bliver dårligere.

Luftveje

Dine luftveje er beklædt med små fimrehår, der sorterer støv, bakterier og andre fremmedlegemer fra, når du trækker vejret. Fimrehårene fungerer faktisk som et rensningsanlæg. Hvis du ryger, ødelægger tobakstjæren dit rensningsanlæg, og den kræftfremkaldende tjære har fri adgang til din strube, dit svælg og dine lunger.

Hjertet

Hjertets vigtigste opgave er at pumpe blod og dermed ilt rundt i kroppen. Når du ryger, får nikotinen hjertet til at slå hurtigere, og blodtrykket stiger. Rygning får også dine små blodkar rundt om hjertet til at forkalke - de bliver mindre, og det gør det sværere for ilten at nå hjertet. Det øger risikoen for at få blodpropper - og i værste fald kan det give hjertestop.

Mundhulen

Når du ryger, er mundhulen det første sted, der udsættes for tobakkens kemiske stoffer.

Lungerne

Kroppen får den nødvendige ilt gennem blodet, hver gang du trækker vejret. Når du ryger, kommer der kulilte ned i lungerne i stedet for ilt - og det kan kroppen ikke leve af. Samtidig sætter tjæren sig fast i lungerne, og du kan risikere at få kronisk bronkitis og lungekræft. Du ødelægger de tynde luftblærer, og skaderne betyder, at du har sværere ved at trække vejret. Det er blandt andet det, der kan forårsage hoste og opkast af slim om morgenen hos garvede rygere.

En celle løber løbsk

Kræft opstår, når der sker permanente fejl i cellernes arveanlæg. Sådanne fejl kaldes mutationer. Risikoen for at få kræft stiger for hver gang, der sker en mutation i en celle. Det er derfor, at kræftrisikoen stiger, jo ældre man bliver. De fleste mutationer sker, når vi udsættes for kræftfremkaldende stoffer, og her spiller tobak en stor rolle. Meget tyder på, at tobakstjære også forstærker effekten af andre kræftfremkaldende stoffer som f.eks. asbest og alkohol.

(Disse oplysninger er hentet fra undervisningsmateriale om tobak.)

Prædikanter vover som regel ikke at fortælle dig denne sandhed om tobak. Og heller ikke, at du ikke kan gøre dig fri i det øjeblik, du selv vil. Du har frivillig gjort dig til slave, selv om Kristus har løskøbt dig. Og du må tænke på den arv, du giver dine børn. De får let en række sygdomme at slås med på grund af disse uvaner. Og af samme årsag er du desuden en svag kristen, fordi Djævelen har et stærkt greb om dig og ved, du er hans slave. Han har snøret dig ind i en dødens uvane, som kun Jesus Kristus kan gøre dig fri fra. Så er spørgsmålet: ønsker du af hjertet at blive fri?

Piercing


Tiden, vi lever i, har også ført andre onde ting med sig. Filmstjerner og rockmusikere har gjort en ny livsstil populær. Og mange følger denne nye livsstil som for eks. at anbringe ringe i ører, næse, øjenbryn, læber og navle med flere steder.

Læge Rikke Esbjerg skriver: ”Hvad er piercing?

Piercing betyder gennembrydning. Ligesom tatovering er det en ældgammel form for udsmykning af kroppen, som er blevet moderne i de senere år. En piercing laves ved at bore hul gennem huden og de underliggende væv med en nål, og derefter sætter man en ring eller en stav igennem.

Øreringe er en form for piercing, som har været udbredt længe, men de senere år har flere og flere fået piercinger i næse, tunge, læber og øjenbryn. Dertil kommer de såkaldte body-piercings, der sidder forskellige steder på kroppen som for eksempel i brystvorter, navle og kønsdele.

Betændelse i tungen kan være en af de alvorlige følger af en piercing i tungen.

Uønskede virkninger af piercing

Desværre kan piercing have en række uønskede følger. Der findes ingen opgørelser over, hvor mange der får en infektion eller andre alvorligebivirkninger af deres piercing. Men blandt andet i Norge har piercing været skyld i de første dødsfald på grund af blodforgifning med streptokokker. Derudover melder danske tandlæger om et stigende antal tandskader og tilfælde af betændelse i tungen.

Infektion og betændelse

Når hud eller slimhinder gennembores, vil der altid være en risiko for betændelse enten med de bakterier, som findes naturligt på stedet. Eller med mikroorganismer, der kommer fra for eksempel det redskab, der bliver brugt til at pierce med.

Risikoen for infektion er specielt slem ved piercing i næse, mund og på kønsdelene, fordi der findes masser af bakterier på disse steder. Det er især streptokokker og stafylokokker som er problemet. Men også bakterier som E.coli kan være årsag til infektioner. I første omgang vil betændelsen som regel sidde lokalt omkring piercingen, men i værste fald breder infektionen sig. Man risikerer at få en blodforgiftning, som kan være dødelig, hvis man ikke kommer under behandling i tide.

Smerter

En piercing vil altid gøre ondt, både når man får den lavet, og mens såret heler. Derfor finder nogle mennesker sig i smerter, som burde få dem til at gå til læge, tiltagende smerter kan nemlig være det første tegn på betændelse omkring piercingen.

Tandskader

Piercing af tunge og læbe kan både medføre ødelagt emalje på tænderne, irriteret tandkød og i værste fald knækkede tænder.

Allergi

Risikoen for allergi stiger kraftigt, når man gennemborer hud eller slimhinde og lader såret være i konstant kontakt med et fremmedlegeme. Specielt nikkelallergi er en risiko.

Andre skader

Andre skader kan for eksempel være dannelse af arvæv. For kvinders vedkommende kan det betyde at mælkekirtlernes udførselsgange i brystvorterne lukkes til, så man ikke kan amme. Der er også risiko for at beskadige nerver i forbindelse med piercingen.” Citat slut.

Følgende er offentliggjort 22. marts 2004 i Jyllands Posten

Det er nok de færreste der forestiller sig, hvad de kan få af vanskeligheder, når de vil bære øreringe og andre former for verdslig pynt. De kan få problemer de må leve med resten af livet.

Selv få drinks kan skade ufødte børn

Gravide, der blot drikker ganske få genstande i den første del af graviditeten, har større risiko for at føde børn med indlæringsvanskeligheder og hukommelsesproblemer end kvinder, der intet drikker efter barnets undfangelse, skriver dagbladet Urban.

Det peger en ny, amerikansk undersøgelse på, som er udført af forskere på University of Pittsburgh og offenliggjort i tidsskriftet Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Forskerne registrerede i sin tid 580 gravide kvinders drikkevaner og har nu undersøgt deres børn som 14-årige. Konklusionen var, at børn af mødre, der havde drukket seks eller færre genstande om ugen i graviditetens første tre måneder, gennemsnitligt var fysisk mindre og havde større problemer med både indlæringen og korttidshukommelsen end børn af mødre, der på intet tidspunkt drak. Citat slut

Gideon forhindrede Israel i at tilegne sig dårlige vaner


Efter at Gideons 300 mand havde sejret over midianiterne, sendte han sine mænd ud for at samle det guld (Dom. 8:4 og 24-26), de havde på sig. De døde midianiter og ismaelitter bar øreringe af guld, medens Gideons mænd ikke gjorde det. Gideon indsamlede disse ting, for at de ikke skulle blive en fristelse for israelitterne. Israels mænd måtte ikke bære øreringe, thi hver mand var præst i sit eget hus. Og som sådan måtte de ikke bære øreringe.

Peter skriver: ”I ved jo, at det ikke var med forgængelige ting som sølv eller guld, I blev løskøbt fra det tomme liv, I havde overtaget fra jeres fædre, men med Kristi dyrebare blod som af et lam uden plet og lyde; dertil var han bestemt, før verden blev grundlagt, men han blev først åbenbaret nu ved tidernes ende af hensyn til jer, som takket være ham tror på Gud, der oprejste ham fra de døde og gav ham herlighed, så at jeres tro også er håb til Gud.” 1. Pet. 1:18-21.

Her ser vi tydelig, at den livsform, fædrene havde levet under i GT ikke havde Guds behag. Gud havde tilladt visse ting for en tid, men ville, at de skulle være på vandring mod det fuldkomne.

Gud har altid haft omsorg for menneskene. Og netop for at få menneskene ødelagt har Djævelen sørget for, at der er et righoldigt udvalg af det, der ødelægger. At nævne dem alle er for omfattende. Men tænk efter, efterhånden som du møder fristelserne og bliv ikke træl af nogen af dem.

Den største kamp står om herredømmet over mennesket. Gud har givet mennesket en fri vilje. Og Satan gør alt for at trælbinde denne vilje, så vor frihed til at vælge bliver bundet af vor lyst. Denne binding kan være så stærk, at mange aldrig kommer fri af den. Vor egen kraft den er kun svag, let kan os Satan binde. Vi må søge hjælp hos Gud så vi bliver frie og vor vilje stærk, at vi kan stå de forkerte lyster imod.

Vil du være fri


Jesus Kristus kom for at frelse dig og sætte dig i frihed. Men værner du om denne frihed, eller bliver du godvillig slave af diverse ødelæggende vaner? Mange små bånd bliver tilsammen stærke nok til, at du forbliver slave af diverse lyster, som binder dig, så du aldrig kommer fri.

Den slavetilstand du selv er bundet i, lærer dine børn og unge ved at se på dig. Og du er med til at for eks. rygere øger samfundets sygehusudgifter på grund af sygdomme, som tobakken har påført dem.

Du indbyder Gud til at være Herre i dit hus og i din ånd og sjæl. Men tror du, at han vil være i en bolig, der stinker af tobak, og hvor tobakken har så stor en plads i dit liv? Har han ikke ofte sagt dig, at ingen synd må have herredømme over dig?

Bliver du vred, når nogen taler om din slavetilstand, er det fordi du har en kæle-synd, som ingen må røre. Det viser blot, hvor hårdt du er bundet i syndens lænker, selv om du tror, at du er fri. Satan er en mester i at narre dig til at tro, at det er dig der bestemmer, medens det er i virkeligheden er ham.

Vil du være fri, må du begynde forfra og vælge Kristus som Herre. Du må værdsætte det at være født på ny og tage det som din første og største opgave at leve som en sådan. Det er ikke nok at have kristendoms skin, du må eje dens kraft, så det ses i dit liv. Derfor må alle vaner, der nedbryder dit legeme, forkastes. Thi ingen kan følge Jesus fuldt ud, dersom de er belæsset med syndens uvaner.

Ak, vidste du, som går I syndens lænke,
hvor hårdt det er, det sjælens slaveri,
du skulle dig et øjeblik betænke
at søge ham, som dig kan gøre fri;
ak, hvilken salig dag du fik,
om du begyndte nu i dette øjeblik.

Ak, kunne du – du kunne om du ville –
dog gribe ret Guds milde hjerte fat!
Nu kan det ske, nu før det er for silde.
Det mørkner alt mod evighedens nat.
Ak, hvilken glæde Jesus fik,
om du begyndte nu i dette øjeblik.

Brorson.

Gud er hellig


Læs Bibelen og lær af den, at Gud er hellig, og at vi skal være hellige. Det er nu og her, det skal blive en vane at leve et helligt liv. Mange har kæmpet i årevis for at holde uvaner borte. Kom og vær med i denne kamp, så vi engang må bære kronen, der vidner om, at denne kamp er vundet. Giv ikke op men kæmp hver dag mod uvaner og lær at leve et helligt liv med Jesus Kristus.

Bliv ikke præget af verdens tidsånd, som er et af de vigtige områder, der hele tiden er kamp om. Du må bede Herren om styrke til at vinde denne kamp, så det derved kan ses, at du lever et helligt liv, som Gud kræver af os.

Jeg citerer fra en tidligere artikel, jeg har skrevet:

Åndelig lunkenhed og en kødelig forståelse af den alvorlige tid, vi er inde i, er ”smitsom”. Vor tid og desværre også mange kristne har tilsidesat, at Gud er hellig, og tror i stedet, at Gud vil tilpasse sig vor tids opfattelse. Vort folk er i dag stort set blevet et folk med urene læber. (Se Es. 6:5 .) Og vi lader os påvirke, så vi kun er kristne på deltid.

Vi læser i Hebr. 12:15-17 : ”Se til, at ingen går glip af Guds nåde, at ingen bitter, skadelig rod får lov at sætte skud, så mange forgiftes af den, og at ingen er troløs og vanhellig som Esau, der for et eneste måltid mad solgte sin førstefødselsret. For I ved, at da han senere ønskede at arve velsignelsen, blev han vraget, og skønt han med tårer søgte at omvende sig, fik han ingen mulighed for det” Deraf ser vi, hvor alvorligt og farligt det er det er at lade nogen synd slå rod i os.

Gud stod rede til at hjælpe Israel og sagde: ”Hør, mit folk, jeg vil tale, Israel, jeg vil advare dig, jeg er Gud, din Gud!” Sal. 50:7 .

Og i 81:9-11: ”Hør, mit folk, jeg vil advare dig, gid du ville høre på mig, Israel! Du må ikke have nogen fremmed gud, du må ikke tilbede en anden gud. Jeg er Herren din Gud.”

Og i Jer. 6:10 står: ”Hvem kan jeg tale til og advare, så de hører? De er ude af stand til at lytte, deres ører er uomskårne. Herrens ord spotter de, de vil ikke vide af det.”

Ja, hvem kan Herren tale til i dag? Hvem vil lade sig advare? Een her og to der vil høre på ham. Og mange af dem føler sig alene som Elias, der efter at have udført en stor gerning for Gud mistede modet og gemte sig. Herren måtte to gange sige til ham: ” Hvad vil du her, Elias?” 1. Kong. 19:9 og 13. Han svarede: ”Jeg brænder af nidkærhed for Herren, Hærskarers Gud, fordi israelitterne har svigtet din pagt. Dine altre har de revet ned, og dine profeter har de dræbt med sværd! Jeg er den eneste, der er tilbage, og mig stræber de efter livet!” 1. Kong. 19:9 .

I dag er profeterne få, og Herrens altre er få. Og mange af dem, der er tilbage, bliver vanhelliget ved, at offergaverne derpå bl.a. er rock og kødelig underholdning. ”Skulle han, som plantede øret, ikke høre, skulle han, som dannede øjet, ikke se?” Sal. 94:9 . Jo, Gud hører og ser, og dommen for vor ugudelighed kommer, ganske som den kom over Israels folk, om hvem Gud sagde: ”Det er et genstridigt folk, børn, der lyver, børn, der ikke vil høre Herrens belæring.” Es. 30:9 .

I dag har vi ingen Esajas, der kommer og taler til os. Men Guds ord til Esajas har vi stadig og kan tage dem til os som sagt til os i dag. Gud sagde til Jeremias: ”Hvem skal jeg tale til og advare, så de kan høre?” Ikke mange vil høre og tro på de ord, Gud har givet os. Også i dag spotter menneskene Herrens ord og vil ikke vide af det. Citat slut.

Kun troen på Jesus Kristus kan frelse dig


Kan du forestille sig at stå foran Herrens trone med ringe i ørerne og med en cigaret i munden? Jeg tror, at du ville prøve at gemme disse ting. Hvorfor så ikke kastet disse verdslige ting ud i dag, førend du måske vil komme til at møde Gud i et uventet øjeblik?

Dit hjerte kan stoppe, og på sekunder er du i evigheden. Du er da enten i paradiset i Guds nærhed eller i dødsriget, i helvedes forgård. Uanset hvor skal dit legeme opstå til herlighed på opstandelsens dag eller opstå til dom og en evighed under Guds vrede.

I dag er Gud at finde, og hans frelse er beredt for dig. Men får den lov at ligge uafhentet, kan du være sikker på, at Guds vrede forbliver over dig, fordi du har valgt at være en oprører mod ham og nægtet at komme til ham og tage imod hans frelse.

En uægte tro er intet værd. Det er kun troen på Jesus Kristus som frelser og forsoner der kan redde dig. Kom som du er til ham, smittet som du er af vantroens synd. Bed om, at du må se dig selv, som han ser dig.


Debat: Det kristne familiemønster er snart en saga blot

Skriv kommentar

Navn*
E-mail* (vises ikke)
Kommentar*

Emne: Samfundsforandringer

Information & kontakt

Kontakt

Skriv til Tagryggen, på mail:

Ophavsret

Alle artikler på Tagryggen.dk, stilles til rådighed for visning og læsning.
Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Citater må gerne kopieres og bruges digitalt, når blot der linkes til omtalte artikel på Tagryggens hjemmeside.

Læs om ophavsretsloven hos Statens Retsinformation